bg en

Кремиковски манастир "Св. Георги Победоносец"

Кремиковски манастир

Ортодоксално име: Св. Георги Победоносец

Близки манастири: Обрадовски манастир, Челопеченски манастир, Чепински манастир "Св.Три Светители", Подгумерски манастир, Сеславски манастир, Буховски манастир "Св. Мария Магдалена", Горнобогоровски манастир.

Последен коментар: ijuxckl

http://www.abovenet.co.uk/oakley-vault-yoga-15-oakley-vault-yoga-14.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-store-florida-6-20-oakley-store-florida-617.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-gascan-transition-lenses-oakley-gascan-tortoise.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-vault-wallet-fossil-oakley-vault-wallet-for-credit.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-gloves-mtb-factory-pilot-where-are-oakley-gloves-made.html

oakley vault zero motivation
oakley vault folsom johnny
oakley vault application center
oakley 3 grips historical souvenir
oakley store qingdao qizhou

CurtisOn, 27.06.2017
Виж коментарите или Изпрати коментар.

Местоположение на манастира:

Скрий картата
Популярен манастир Популярен манастир
Mанастир Mанастир
Недействащ манастир Недействащ манастир
 

Кремиковски манастир е разположен в южните части на Стара планина на около 3 км. от столичният кв."Кремиковци", в местността "Градището". Изграден е върху скалиста тераса, от която се открива хубава гледка към обширното Софийско поле и столицата.

Tранспорт:

До Кремиковския манастир се стига лесно от София през кв. Кремиковци. Табели липсват, но купола на новата църква се забелязва от няколко километра.

История на манастира:

Смята се, че Кремиковския манастир е основан още по време на царуването на Иван Александър (1331 - 1371), но сигурни сведения за съществуването му има от края на 15в. През 1382г., когато османските нашественици завладяват София, манастирът е напълно разрушен. Първото конкретно сведение за Кремиковския манастир датира от 1493 година, когато по времето на софийския митрополит Калевит, местния велможа Радивой възобновил порутената църква "Св. Георги" и я изписал в памет на децата си Тодор и Драгана, които са починали вероятно по време на голямата чумна епидемия от 1492г. През 1503г. при земетресение покривът на храма е разрушен и е направен нов, а с друг ктиторски надпис от 1611г. се съобщава за ново обновяване на църквата.

По време на османското робство Кремиковския манастир е важен книжовен и културен център за населението от Софийско и там са се преписвали много богослужебни книги. След мъченическата смърт на св. Георги Софийски част от мощите му били пренесени в манастира.

Както повечето български манастири и Кремиковския манастир е служил за убежище на четници през епохата на османското владичество. Тук се е укривал няколко дни вторият знаменосец на Ботевата чета – Димитьр Стефанов – Казака.

След Освобождението в Кремиковския манастир манастира се заселват двадесетина монахини бежанки от Малешевско, които допринасят за оживлението и популярността на манастира. През 1897г. Иван Вазов посещава манастира и пише един прекрасен пътепис за него. През 1901г. започва изграждането на нова голяма църква "Покров на Пресвета Богородица", която е завършена през 1907г. По това време до западната стена на магерницата е построена сграда за игуменките. Другите жилищни сгради са строени през тридесетте години на 20 век.

От 50-те години на 20в. Кремиковският манастир е женски, като до тогава в манастира живеят 32 монахини, занимаващи се със отглеждане на животни и земеделие. След това в сградите на манастира били настанени военни, а монахините били изпратени по други манастири. Осемнайсет години военните били тук. Замазани са с вар много от стенописите, част от сградите са унищожени от пожар, от библиотеката няма и следа. През 60-те години на 20в., военните си отиват и в манастира се връщат част от монахините. Една от тях била Иустина, която почти 60 години живеела и се грижила за манастира.

В наши дни Кремиковският манастир е събуден за нов живот и реставрацията на стенописите в малката църква са започнали през 1980г. и с малки прекъсвания продължават до 2003 година.На мястото на старата изгоряла магерница е построена нова с течаща вода и голямо зидано огнище. През 1994г. пред манастира е изградена чешма, а в двора му са монтирани дървени маси и пейки. Изработена е стабилна дървена врата, измазани са стените на старата сграда за монахините и на основната голяма сграда. От 25 години за делата на манастира се грижи сестра Хеония. Двете църкви се поддържат много добре, а през лятото целият двор е потънал в цветя и зеленина.

Текущо състояние и архитектура:

Кремиковски манастир - Двете църквиВ днешно време Кремиковският девически манастир е постоянно действащ и се състои основно от две жилищни сгради и две църкви. Най-старата сграда тук е църквата "Св. Георги" датираща от края на 15в. и обновявана на два пъти (през 1503 и 1611 г). Тя е от широко разпространените по българските земи през 13-14в., еднокорабни, едноапсидни култови постройки, покрити с полуцилиндричен свод. На мястото на сегашния притвор е имало друг, вероятно със същата дължина. Няколко години след обновлението, навярно при земетръс, старият притвор бил повреден и преизграден в сегашния му вид.

Стенописите в старата църква са направени веднага след построяването и са тясно свързани с традициите на църковната живопис от българското средновековие. Разлики в стила и похватите показват, че фреските в предверието и тези в самата църква са правени от различни зографи и по различно време. Повечето са на тъмен фон, върху който ярко изпъкват фигурите на светците. Впечатление прави композицията с църковния патрон Св. Георги, яхнал бял кон и забил в дракона дългото си копие.

Кремиковски манастир - Стенописи в старата църкваПрез 18в., към църквата е бил пристроен и изписан екзонартекс, като спомен от него е останала само сцена от "Страшният съд". Сред стенописите в предверието правени през 15в. се отличават изображенията на ктитора Радивой и семейството му в момента в който поднасят църквата в дар на софийския митрополит Калевит и патрона Свети Георги Победоносец. По това време са изографисани северната, южната и западната стена на притвора. Сред фреските изпъкват образите на архангел Михаил, Свети Свети Константин и Елена, светците-воини Прокопий, Теодор Стратилат и моменти от живота на Богородица и на Свети Георги.

Втората църква в Кремиковския манастир "Покров Богородичен" е строена в периода 1901-1907г. Тя представлява внушителен храм с красиви дърворезби и майсторски рисувана икона на "Св. Богородица".

Една от реликвите в Кремиковския манастир е евангелие от 1497г. написани по поръчка на софийския митрополит Калевит. То е изписано с едър шрифт, красиви винетки и главни букви и съдържа 307 листа. Интерес представляват и един триптих от 16в. и дървен иконостас от 17в. Всички тези реликви се съхраняват в новата църква.

Жилищните и стопанските сгради в Кремиковския манастир датират от 18-19в. и са изцяло реставрирани през последните години.

Кремиковският манастир разполага и с интересни икони. Най-старата от тях е "Христос Вседържител", която датира от 15в. Друга икона е тази с образа на патрона на манастира "Св. Георги на кон, убива змея" от 1667г. и още няколко икони от 18 и 19в.

Настаняване в манастира:

Кремиковският манастир не предлага на този етап настаняване, въпреки сравнително големите жилищни сгради. Основната причина за това е, че засега само една монахиня се грижи за цялата поддръжка на Светата обител. В двора са поставени маси и пейки, от които се открива чудесна панорама към града и могат да се ползват от посетителите за място за храна. Близостта до града прави Кремиковския манастир подходяща дестинация за столичани за еднодневна разходка.

Интересни места за посещения в района:

Фотогалерия:

Кремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастир - Новата църкваКремиковски манастир - Новата църкваКремиковски манастир - Двете църквиКремиковски манастирКремиковски манастир - ИконаКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастир - Новата църква Кремиковски манастир - Стенописи в старата църкваКремиковски манастир - Стенописи в старата църкваКремиковски манастир - Стенописи в старата църкваКремиковски манастир - Стенописи в старата църкваКремиковски манастир - Стенописи в старата църкваКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастир Кремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастирКремиковски манастир

CurtisOn за Кремиковски манастир, 27.06.2017

ijuxckl

http://www.abovenet.co.uk/oakley-vault-yoga-15-oakley-vault-yoga-14.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-store-florida-6-20-oakley-store-florida-617.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-gascan-transition-lenses-oakley-gascan-tortoise.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-vault-wallet-fossil-oakley-vault-wallet-for-credit.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-gloves-mtb-factory-pilot-where-are-oakley-gloves-made.html

oakley vault zero motivation
oakley vault folsom johnny
oakley vault application center
oakley 3 grips historical souvenir
oakley store qingdao qizhou

CurtisOn за Кремиковски манастир, 27.06.2017

enjwvds

http://www.fawdingtonbmw.co.uk/662-adidas-nmd-runner-womens.html
http://www.desmaeckvanspa.nl/473-palladium-jaren-90.html
http://www.finaperf.es/camisas-abercrombie-para-hombre-argentina-399.html
http://www.sparkelecvideo.es/410-nike-jordan-para-futbol.html
http://www.taxi-eikhout.nl/758-nike-air-max-wit-2016.htm

Zapatos Futbol
Adidas Flux Black And Yellow
Adidas Rt
Lacoste Schoen Zwart
Adidas Dragon

Richardtaw за Кремиковски манастир, 26.06.2017

hwvkwxr

http://www.cdvera.es/959-tenis-under-armour-baloncesto.htm
http://www.cazarafashion.nl/nike-free-5.0-dames-blauw-roze-619.htm
http://www.ptbg.nl/147-stan-smith-adidas-zwart-zalando.html
http://www.depoelgroningen.nl/142-asics-olympische-spelen.php
http://www.poker-pai-gow.es/791-tenis-supra-amarillos.htm

Zapatos Rosa
Tenis De
Oakley
Manolo Barcelona
Nike Huarache Wit Kopen

FreddieItemo за Кремиковски манастир, 26.06.2017

jsvlwkd

http://www.newbalanceoutletfrance.fr/359-new-balance-1600-engineered.php
http://www.eltotaxi.nl/nike-air-max-wit-met-zwart-709.php
http://www.sparkelecvideo.es/347-nike-free-5.0-morados.html
http://www.poker-pai-gow.es/055-sandalias-timberland-niГ±a.htm
http://www.sparkelecvideo.es/281-jordan-7-anillo-precio.html

Nike Schoenen Meiden Runner
New Balance Beige Roze
Nike Free 2014
Adidas Met
Vans Hiking Sk8-hi Reissue Zip

Richardtaw за Кремиковски манастир, 26.06.2017

sqtpkhy

http://www.free-nokia-ringtones-now.co.uk/adidas-la-trainer-weave-grey-110.html
http://www.pcdehoefijzertjes.nl/adidas-cap-zwart-008.php
http://www.fiets4daagsekempenland.nl/221-converse-fashion.php
http://www.sergiestebanell.es/202-louis-vuitton-neverfull-mm-precio.php
http://www.cambiaexpress.es/louis-vuitton-zapatos-hombre-mercadolibre-775.php

Adidas Messi
Skechers
Jordan 11 Future Gris
Jordans Coming Out In August 2016
Zapatos Vuitton

CurtisOn за Кремиковски манастир, 26.06.2017

unhnoix

http://www.aoriginal.co.uk/adidas-superstar-black-tongue-256.html
http://www.free-nokia-ringtones-now.co.uk/adidas-nmd-primeknit-yellow-122.html
http://www.xingbang.es/tenis-vibram-five-fingers-feminino-295.html
http://www.thehappydays.nl/975-nike-huarache-run-gs.php
http://www.posicionamientotiendas.com.es/730-nike-roshe-run-flyknit-black.html

Nike Air Max 90 Dark Storm Zalando
Versace Shoes
Zapatillas Jordan Super Fly
Timberland Zwart Suede
Adidas Iridescent

FreddieItemo за Кремиковски манастир, 25.06.2017

ahdrqil

http://www.paparico.es/flats-louis-vuitton-872.html
http://www.cdaveghel.nl/asics-gel-nimbus-16-117.htm
http://www.amstructures.co.uk/adidas-nmd-pink-and-grey-221.html
http://www.elisamurciaartengo.es/free-nike-5.0-231.php
http://www.xivcongresoahc.es/ray-ban-round-metal-folding-627.php

Ray Glasses
Adidas Nmd Og R1
Zapatillas Negras
Adidas Nmd White Monochrome Mesh
Adidas Stan Smith Green And White

Richardtaw за Кремиковски манастир, 25.06.2017

tzcgjzr

http://www.xingbang.es/timberland-botas-imitacion-668.html
http://www.pzpc.nl/louboutin-shoes-nederland-560.html
http://www.lexus-tiemens-arnhem.nl/586-skechers-go-walk-korting.htm
http://www.professionalplan.es/fivefingers-vibram-chile-761.php
http://www.sarbot-team.es/067-polo-ralph-lauren-2017.php

Adidas Voetbalschoenen Geschiedenis
Adidas Wit
Nike Roshe Run Kids Zwart
Mizuno Volleybalschoenen Roze
Calzado En

Richardtaw за Кремиковски манастир, 25.06.2017

yqtvqvk

http://www.weather-rn.co.uk/ray-ban-aviator-58-titanium-ray-ban-aviator-titanium-55.html
http://www.canticismo.it/ray-ban-caravan-fotocromatico-ray-ban-aviator-lenti-fotocromatiche.html
http://www.weather-rn.co.uk/ray-ban-wayfarer-5022-vs-2140-ray-ban-5022-wayfarer.html
http://www.abovenet.co.uk/oakley-vault-55-bathroom-oakley-vault-55-blood.html
http://www.abovenet.co.uk/silver-r-oakley-x-ten-silver-r-oakley-x-metal-sunglasses.html

ray ban jackie ohh rb4101
ray ban junior rj9054s black
6 inch tan oakley boots
james f oakley minute
polarized jupiter squared oakley reviews

Kenncita за Кремиковски манастир, 24.06.2017

Cialis Alternative Naturali Kamagra Soft Tablets Cialis Black 800mg Pills Cialis Soft Generique Generic Clomiphene Cialis Hace Efecto Buy Now Amoxicilina No Script Needed Buy Cheap Levitra Does Keflex Interfere With Depro Provera Tabletten Viagra Kaufen Where To Order Viagra Where Can I Buy Mirtazapine Cheap Order Synthroid Pills viagra Kamagra Direct From India Discount Cheap Clobetasol How To Buy Amex Dapoxetine Online Purchase Ease Of Use Buy Birth Control From Thailand Order Cialis In Usa On Line Stendra 100mg

CurtisOn за Кремиковски манастир, 24.06.2017

xdwmugl

http://www.creagraphie.fr/873-adidas-zx-flux-taille-36.html
http://www.estime-moi.fr/adidas-flux-zx-rose-045.php
http://www.leighannelittrell.fr/adidas-neo-label-junior-712.html
http://www.vivalur.fr/240-adidas-boost-battle-run.php
http://www.estime-moi.fr/adidas-flux-multicolor-38-583.php

Adidas Ultra Boost Homme
Adidas Schuhe Damen Schwarz Rot
Adidas Boost Energy 45
Kanye Adidas Tubular
Adidas Pure Boost 2.0 Schuh

ScottVah за Кремиковски манастир, 22.06.2017

panbfga

http://www.vom-wassergarten.de/618-louis-vuitton-schuhe-damen-sneakers.php
http://www.comferenza.it/tommy-hilfiger-baby-758.php
http://www.forum-arte.it/oakley-frogskins-24-305-375.html
http://www.learn-german-faster.de/142-air-max-thea-grau.php
http://www.cupofmusic.de/salomon-ultra-mid-2-gtx-579.html

Nike Superfly Cr7 Blau
Adidas Tubular Runner Rot
Adidas Stan Smith Blau
Nike Air 90 Max Ice
Balenciaga Fw 17

Tylerlew за Кремиковски манастир, 22.06.2017

ikxgmxp

http://www.learn-german-faster.de/385-nike-zoom-stefan-janoski-damen-weiГџ.php
http://www.spotlightstranscom.de/tommy-hilfiger-handtasche-090.htm
http://www.sittest.fr/595-sac-longchamp-en-cuir.html
http://www.city-star-bremen.de/adidas-schuhe-men-382.html
http://www.cabarun.it/ralph-lauren-camicie-outlet-576.html

Abercrombie Cargo Shorts Ebay
Asics Gel Pulse 7 Damen
Nike Air Max 90 Billigt Herr
Lacoste Nouvelle Collection
Adidas Superstar Ormskinn

Richardtaw за Кремиковски манастир, 21.06.2017

ajczodl

http://www.ruudschulten.nl/589-nike-presto-white.html
http://www.theloanarrangers.co.uk/adidas-zx-flux-adv-triple-black-077.php
http://www.rwpieters.nl/471-vibram-schoenen-winkel.html
http://www.cambiaexpress.es/botines-hogan-642.php
http://www.harlingen-havenstad.nl/skechers-met-lichtjes-sale-111.html

Adidas Weave
Reebok Mujer
Ray Ban Aviator Goudkleurig
Rihanna Puma Men
Tenis De

Thomaslami за Кремиковски манастир, 21.06.2017

zgpnmoj

http://www.la-baston.fr/adidas-tubular-x-kanye-west-918.html
http://www.kaptur.fr/833-rihanna-puma-suede-creepers.html
http://www.fiestabrava.fr/converse-all-star-chuck-taylor-cuir-522.html
http://www.graysands.co.uk/nike-air-max-2016-womens-uk-168.asp
http://www.graysands.co.uk/nike-air-max-90-ultra-white-and-black-865.asp

Puma Grey Trainers
Adidas 2017 Homme Chaussures
Asics Gel Lyte Bordeaux Femme
Adidas Tubular Radial Femme
Nmd Adidas Black White

CurtisOn за Кремиковски манастир, 20.06.2017

diintie

http://www.pzpc.nl/winkels-louboutin-nederland-709.html
http://www.geadopteerden.nl/adidas-voetbalschoenen-messi-578.php
http://www.cdvera.es/133-zapatilla-fila-turn-max-blanca.htm
http://www.theloanarrangers.co.uk/adidas-yeezy-sneakers-for-sale-085.php
http://www.cambiaexpress.es/tenis-polo-ralph-lauren-feminino-comprar-944.php

Sandalias Baratas
Adidas Yeezy Black White
Nike Internationalist Zwart Grijs
Nike Flyknit Air Max 2014
Nike Roshe Run Flyknit Grey

ChasNone за Кремиковски манастир, 20.06.2017

Why Take Cephalexin Best Online Levitra Cialas Professional For Sale Albuterol Without Script Buy Real Viagra Online Keflex Cause Yeast Comprar Viagra Sin Receta Contrareembolso Buy Kamagra Jelly Online Cephalexin Side Effect Levitra 75 Mg cialis Ciprofloxacin Tab 500mg Side Effects Cats On Amoxicillin Levitra For Cheap Viagra Ohne Rezept Sildenafil Cialis Vs Viagra Cost Generic For Cialis Propecia Website Merck Levitra Pueden Tomar Mujeres Buy Cialis Online Usa Buy Cialis Online Without Presciption Generic Levitra Soft Tabs Priligy Buy Online Uk Buy Abortion Pills Online Propecia Precio Venta Publico Order Viagra Probleme Mit Levitra Propecia Precio Laboratorio Canadian Cheap Cialis Comprar Levitra Original Espana

Thomaslami за Кремиковски манастир, 20.06.2017

suyakex

http://www.vivalur.fr/789-adidas-boost-black-mint.php
http://www.gorrasnewerasnapback.es/arizona-cardinals-gorras-230.php
http://www.adidasschuheneu.de/362-adidas-originals-sneaker-damen-sale.htm
http://www.restaurant-traiteur-creuse.fr/adidas-tubular-mid-472.php
http://www.ChaussureAdidasonlineoutlet.fr/224-stan-smith-superstar-argent.htm

Adidas Eqt Support 93 Oddity Pack
Adidas Neo Se Daily Navy
Adidas Neo Daily Vulcan Onyx
Adidas Eqt Mens Trainers
Adidas Originals Superstar

Richardtaw за Кремиковски манастир, 20.06.2017

gviwewx

http://www.rebelscots.de/air-jordans-4-white-cement-956.htm
http://www.rebelscots.de/nike-sb-zoom-stefan-janoski-weiГџ-406.htm
http://www.silo-france.fr/prix-nmd-471.html
http://www.onegame.fr/new-balance-530-590.php
http://www.weddingtiarasuk.co.uk/adidas-gazelle-junior-jd-289.php

Nike Jordan 4lab1
Adidas Nmd Foot Locker
Nike Air Force Black Suede
Adidas Zx Flux Femme Noir Et Blanche
Roshe Flyknit Grey

Thomaslami за Кремиковски манастир, 20.06.2017

rvsfznk

http://www.los-granados-apartment.co.uk/523-adidas-zx-flux-smoke.html
http://www.kaptur.fr/509-puma-rihanna-creepers-velour.html
http://www.los-granados-apartment.co.uk/801-adidas-neo-mesh-shoes.html
http://www.ileauxtresors.fr/adidas-yeezy-colors-907.htm
http://www.los-granados-apartment.co.uk/998-adidas-gazelle-buy-uk.html

Blue Nike Air Max Trainers
Tubular Adidas Marron
Stan Smith Adidas On Women
Puma Fenty Creeper Bordeaux
Puma X Alife R698

CurtisOn за Кремиковски манастир, 19.06.2017

ndxjdpw

http://www.schatztruhe-assmann.de/air-force-outfit-567.php
http://www.schatztruhe-assmann.de/nike-air-max-essential-1-456.php
http://www.probaiedumontsaintmichel.fr/750-new-balance-femme-beige-taupe.php
http://www.rebelscots.de/nike-air-max-women-grau-pink-709.htm
http://www.rebelscots.de/nike-free-5.0-leder-424.htm

Asics Chaussure
New Balance Marron Et Blanc
Nike Cortez Khaki And Green
Adidas Scott Jeremy
Nike Free Run 3.0 V5 Herren

CurtisOn за Кремиковски манастир, 19.06.2017

torbwpd

http://www.ChaussureAdidasonlineoutlet.fr/502-stan-smith-pas-chere-femme.htm
http://www.beasys.fr/130-adidas-tubular-femme-kaki.htm
http://www.ChaussureAdidasonlineoutlet.fr/193-adidas-superstar-holographic.htm
http://www.estime-moi.fr/adidas-zx-flux-noir-femme-698.php
http://www.creagraphie.fr/956-adidas-zx-flux-Г‰dition-limitГ©e.html

Adidas Ultra Boost Football Cleats Release
Adidas Neo Womens City Racer W
NBA Gorras 2016
Adidas Zx Flux Gris Et Bleu
Adidas Zx Flux Multicolor Prism Femme

CurtisOn за Кремиковски манастир, 19.06.2017

xxyqfpx

http://www.free-nokia-ringtones-now.co.uk/adidas-neo-advantage-white-navy-298.html
http://www.sarbot-team.es/285-pantalones-abercrombie-precios.php
http://www.depoelgroningen.nl/479-new-balance-vazee-coast.php
http://www.debezetting.nl/saucony-omni-14-848.html
http://www.familycord.es/326-zapatos-lacoste-hombre-precios.html

Adidas Superstar Shoes Reflective
Nike Air Max 95 Purple
Zapatillas Running
Valentino Sneakers Heren Shoebaloo
Nike Roshe Run White Gold

CurtisOn за Кремиковски манастир, 18.06.2017

dakcvod

http://www.consumabulbs.co.uk/018-puma-suede-platform-grey.html
http://www.la-baston.fr/yeezy-3-adidas-506.html
http://www.los-granados-apartment.co.uk/912-adidas-nmd-pink.html
http://www.ileauxtresors.fr/adidas-chaussure-fille-832.htm
http://www.ileauxtresors.fr/yeezy-boost-blanche-prix-046.htm

Nike Mag Cleats
Puma Rihanna Couleur
Adidas Zx Flux Red White Black
Adidas Originals Sl Loop Moc - Men's
Adidas Primeknit Orange

CurtisOn за Кремиковски манастир, 17.06.2017

mhzmogg

http://www.cdvera.es/181-zapatillas-salomon-violetas.htm
http://www.ruudschulten.nl/518-nike-air-jordan-5-retro.html
http://www.sparkelecvideo.es/067-nike-air-jordan-bajas.html
http://www.cdvera.es/510-tenis-under-armour-mujer-para-correr.htm
http://www.restaurantegallegoosegredo.es/tenis-jordan-mujer-originales-696.php

Zapatos Jimmy
Adidas Gazelle Suede Womens
Mizuno Wave Inspire Dames
Mizuno Hayate
Air Jordan 8 Aqua

CurtisOn за Кремиковски манастир, 17.06.2017

mcnvnkb

http://www.paparico.es/zapatillas-hogan-valencia-559.html
http://www.dresshome.es/polos-fred-perry-mujer-madrid-778.php
http://www.conijn-partyservice.nl/457-le-coq-sportif-dames-sneakers.php
http://www.cdvera.es/887-salomon-zapatillas-amazon.htm
http://www.maxicolor.nl/nike-sb-zoom-gts-918.html

Adidas Nmd No Laces
Jordan Choclo 2016
Jordan 8 Shoes
Versace Jeans Schoenen
Carteras Kors

CurtisOn за Кремиковски манастир, 16.06.2017

iysvgsh

http://www.los-granados-apartment.co.uk/952-adidas-gazelle-mint-green.html
http://www.graysands.co.uk/pink-nike-air-max-2016-036.asp
http://www.izitea.fr/new-balance-marron-et-rose-380.html
http://www.consumabulbs.co.uk/217-puma-shoes-for-men-red-colour.html
http://www.lesfeesbouledeneige.fr/puma-creepers-gris-velour-995.html

New Balance Femme Noir Et Gris
All Star Adidas Shoes Black
Asics Tennis 2016
Chaussure Puma DorГ©
New Balance 410 Bordeaux Femme

Richardtaw за Кремиковски манастир, 16.06.2017

vmyckkj

http://www.carpetsmiltonkeynes.co.uk/183-adidas-nmd-grey.html
http://www.dresshome.es/camisas-hollister-de-franela-136.php
http://www.softwaretutor.co.uk/439-adidas-yeezy-350-boost-bottom.htm
http://www.herbusinessuk.co.uk/798-adidas-stan-smith-suede-review.htm
http://www.harlingen-havenstad.nl/skechers-go-walk-2-dames-zwart-265.html

Louboutin Gold Spikes
Adidas Superstar Metal Toe Gold
Zapatos Louboutin
Botas Para
Nike Free Calcetin

Thomaslami за Кремиковски манастир, 15.06.2017

xejjvng

http://www.beasys.fr/445-adidas-tubular-trainers.htm
http://www.adidasschuheneu.de/226-adidas-flux-white.htm
http://www.attitudesinde.fr/317-adidas-eqt-support-93-17-review.php
http://www.vivalur.fr/224-adidas-boost-ultra-uncaged.php
http://www.leighannelittrell.fr/adidas-neo-se-daily-blue-387.html

Adidas Zx Flux Leopard Courir
Stan Smith Ortholite
Stan Smith Daim Rose
Adidas Boost Running Shoes 2014
Adidas Boost Black White

ChasNone за Кремиковски манастир, 14.06.2017

Cephalexin Pneumonia Cheapest Cialis Cialis 2013 Commande Cialis 20 Mg Generic Clomid Cheap Definicion De Propecia Tadalafil Prices Discount Buy Tadalafil Online Levitra Kaufen Rezeptfrei Order Priligy Cheap Accutane Prices Yagara Acticin Elimite Drugs On Line Priligy Venta En Usa Cheap Celebrex No Prescription Metronidazole Amoxicillin Tooth Ache Levitra 20mg Online Cialis Vente Canada Amoxicillin 875 Klavan Cheap Viagra Fast On Line Amoxicilina Macrobid Overseas Cheap Levitra Online Levitra Al Miglior Prezzo Amoxicillin Reaction Dizziness Nausea Slurred Speach cialis Cephalexin In Children Lasix Pills Online Buy Propecia Online Safe Viagra On Line Australia Wirkung Viagra Cialis Viagra Online Cheap Il Cialis Funziona Vente Du Kamagra Au Maroc Prices Kamagra Stendra Buy Best Website Valore Levitra In Farmacia Buy Priligy Dapoxetine Order Canada Amoxicillin 500mg Capsule Duprost Online cheapest price for vardenafil 10mg Cytotec Pour Fausse Couche Do You Need A Prescription For Propecia Order Viagra On Line Zithromax And Running Generic Worldwide Amoxicilina France No Doctors Consult Mastercard buy viagra online Dosis Kamagra Cialis Jeune Homme Generic Priligy Online Amoxicillin In Cerebrospinal Fluid D And Amoxil Tadalafil Online Singulair Prix Du Viagra Generique Buy Levitra Now Viagra Testo Licensed Pharmacies In Los Algodones Cheapest Cialis Pharmacy Canadian Amoxicillin Directions For Use Buy Cheap Viagra Comprar Viagra Generica Farmacia Xenical Orlistat Buy Online Cost Of Kamagra Sertraline Of Shore Zithromax Price Without Insurance Sildenafil 100mg Effects Of Amoxicillin Levitra Sans vardenafil Canadian Pharmacy 24h Basket Zithromax And Flagyl Purchase Viagra Buy Levaquin Made In Usa Canadian Pharmacy Cialis 5 Mg Canadian Cheap Cialis Propecia Fiv Finasteride Online Us Pharmacy Levitra Buy Rezeptfrei Viagra Preis Amoxicillin Side Effect Experiences Biuy Viagra Online Acticin Website By Money Order Pharmacy Buy Propecia 5mg Sildenafil Citrate Le Viagra Marocain

Richardtaw за Кремиковски манастир, 14.06.2017

dbiyeyt

http://www.viherio.fr/425-adidas-tubular-bleu-marine.php
http://www.weddingtiarasuk.co.uk/adidas-flux-white-and-pink-586.php
http://www.weddingtiarasuk.co.uk/adidas-yeezy-750-boost-013.php
http://www.wearpointwindfarm.co.uk/puma-basket-white-red-756.aspx
http://www.schatztruhe-assmann.de/presto-safari-on-feet-732.php

Adidas Zx 700
Adidas Gazelle Femme Amazon
New Balance Femme Bordeaux
Adidas BГ©bГ©
New Balance 574 Femme Rose Et Bleu

Richardtaw за Кремиковски манастир, 14.06.2017

byfqxab

http://www.lesfeesbouledeneige.fr/puma-chaussure-2017-femme-noir-253.html
http://www.graysands.co.uk/nike-black-and-white-shoes-812.asp
http://www.abercrombieandfitchsaleuk.xyz/563-abercrombie-and-fitch-womens-jacket
http://www.los-granados-apartment.co.uk/342-adidas-zx-flux-black-and-gold-womens.html
http://www.kaptur.fr/546-puma-rihanna-original.html

Converse Basse Blanche 36 Pas Cher
New Balance Blanche
Nike Air Max Tavas Carbon Green
Adidas High Tops Purple
Adidas Tubular Grey

Richardtaw за Кремиковски манастир, 13.06.2017

asaaabm

http://www.paparico.es/shoes-hogan-interactive-035.html
http://www.postenblankestijn.nl/330-nike-air-max-2016-rose.htm
http://www.cdvera.es/592-mbt-moja-black.htm
http://www.cdvera.es/478-mizuno-wave-lightning-z3-mid.htm
http://www.xingbang.es/supra-tenis-deportivos-540.html

Puma
Cortez Ultra Breathe
Botas Futbol
Adidas Superstar Slip On Burgundy
Asics Veg Tan Pack

Thomaslami за Кремиковски манастир, 11.06.2017

muvvwkl

http://www.wervjournaal.nl/206-caterpillar-shoes-ebay.html
http://www.juegosa.es/348-venta-zapatillas-valentino.html
http://www.active-health.nl/timberland-boots-roze-240.htm
http://www.softwaretutor.co.uk/749-adidas-zx-flux-black-metallic-copper.htm
http://www.demetz.co.uk/adidas-tubular-defiant-pink-637.html

Zapatillas Deporte
Nike Cortez Mujer Doradas
Asics Pink
Stan Rose
Louboutin Sneakers Grijs

Michaelpappy за Кремиковски манастир, 11.06.2017

uqhqoow

http://www.cazarafashion.nl/nike-free-5.0-verkooppunten-136.htm
http://www.dresshome.es/ralph-lauren-polos-188.php
http://www.restaurantegallegoosegredo.es/nike-free-4.0-v3-mujer-422.php
http://www.restaurantegallegoosegredo.es/nike-jordan-shoes-2015-223.php
http://www.vianed.nl/174-yves-saint-laurent-schoenen.html

Zapatillas By
Adidas Krokodil
Nmd Adidas Shoes
Botines 2017
Botines Futbol

ChasNone за Кремиковски манастир, 08.06.2017

Pattaya Kamagra levitra 60 mg Compare Amoxicillin And Azithromycin Buy Flagyl 500 Mg With No Script Buy Brand Levitra Dove Posso Comprare Cialis Supreme Suppliers In India Cheap Viagra Propecia Oder Proscar Levitra Online Mieten Levitra Where To Buy Propecia Liver Function Propecia Treatment Hair Loss Compra Viagra Online Buying Amoxicillin Retin A No Script Cialis Online Cs Levaquin 500mg Without Dr Approval Over Night Propecia Dry Scalp Low Price Cialis Buy Slimex

Donaldknorm за Кремиковски манастир, 04.06.2017

iqhryjo

http://www.amstructures.co.uk/adidas-shoes-gazelle-og-806.html
http://www.aoriginal.co.uk/adidas-superstar-white-jeans-532.html
http://www.carpetsmiltonkeynes.co.uk/079-adidas-gazelle-2-tumblr.html
http://www.softwaretutor.co.uk/206-adidas-zx-flux-gold-and-white.htm
http://www.amorenomk.es/549-blusas-abercrombie-masculina-mercado-livre.html

Polo Lauren
Yves Laurent
Tenis Jordan Air Retro 3
Nike Internationalist Prm White/Light Bone-black
Adidas Nmd Xr1 White Camo

ChasNone за Кремиковски манастир, 03.06.2017

Finasteride Oh Propecia Where To Order Cialis Buy Tadalafil 20mg Price Zithromax Not Working Chlamydia Buy Online Cialis Amoxicilline Angleterre Kamagra Oral Jelly Cost viagra cialis Baclofene Decontractant Musculaire Tadalis Sx Soft Price Buy Cialis Online Usa Viagra Cialis Naturale Cialis 10g Prices For Propecia Acquistare Levitra Buy Propecia 5mg Usa Canadian Viagra Canada Pharmacy Cialis 2.5 Mg Cephalexin For Puppies Buy Levitra 20mg Usa Comprar Cialis Profesional Vardenafil Levitra Prices For Propecia Avis Cialis 20 Which Is Trust Website To Buy Viagra Brand Viagra Online Kamagra Versand Aus Deutschland Buy Amoxicillin Antibiotics Without Prescription over seas orders for vardenafil Amoxicillin Side Effects Toddler Black Stools Viagra Para Diabeticos Sildenafil Buy Cialis Legally Online 438 Viagra Funciona Si buy viagra online Levitra Walmart Cialis Fa Male Al Cuore levitra prices 20 gm free delivery Www Cytotec Is Keflex Safe With Coumadin Levitra Brand Name Cheap Levitra For Sale Discount On Line Generic Elocon 5g Cheap Secure costco pharmacy prices levitra 52 Tadalis Kamagra Wiki Nederlands Cheap Lasix Online Cialis Para Q Sirve Buy Acyclovir Without Prescription Cheap Cialis Tablets Propecia En Farmacias Cialis Effetti Secondari Accutane Capsules Alli Avaibility

ByronBum за Кремиковски манастир, 29.05.2017

Donovan bodies forked flap angiotensinogenase paxil coupon compound dislocation ethidium bromide CaOC Eicken electric shock iliolumbar deliver

CurtisOn за Кремиковски манастир, 27.05.2017

lvhvyfo

http://www.restaurantegallegoosegredo.es/jordan-eclipse-bg-310.php
http://www.fiets4daagsekempenland.nl/214-converse-all-stars-laag-zwart.php
http://www.berrynation.es/977-ray-ban-aviator-celestes.html
http://www.free-nokia-ringtones-now.co.uk/adidas-gazelle-off-white-210.html
http://www.fawdingtonbmw.co.uk/684-adidas-la-trainer-og-2017.html

Ralph Zapatos
Adidas Superstar Shoes With Gold Stripes
Ropa Polo
Zapatos Gabbana
Hugo Boss Sneakers Online

ChasNone за Кремиковски манастир, 27.05.2017

Chloroquine Cheap Lasix 40mg Canadian Health Club Viagara Online Harmacy Order Kamagra Pills Propecia Online Without A Prescription Viagra Canadian Cost Of Kamagra Viagrauk Viagra Dove Acquistarlo Buying Nolvadex Online Propecia Espana Cialis Meglio 10 O 20 Mg Nolvadex Online For Sale Avis Sous Clomid Buy Legit Doxycycline Get Antabuse Online Action Of Amoxicillin In Leukemic Condition 1145 Order Antibiotics Overnight Purchase Clomid Usa Lilly Cialis 20 Mg Progesterone Medication Best Website No Prior Script Cash On Delivery Cheap Vibramycin Tadalis Sx Soft Female

Tylerlew за Кремиковски манастир, 26.05.2017

wnesqvr

http://www.forum-arte.it/occhiali-da-sole-tondi-vintage-ray-ban-687.html
http://www.aneurysm.it/longchamp-coin-purse-france-641.htm
http://www.fulchiron.fr/831-ray-ban-miroir.html
http://www.oberhof-sportstaetten.de/080-abercrombie-and-fitch-kopenhagen.html
http://www.adidasnmdwomensuk.co.uk/098-adidas-shoes-nmd-r1

Vans Old Skool Schwarz Herren
Air Force Grau
Sac Longchamp Beige
Nike Flyknit Presto
Ralph Lauren Hoodies Wholesale

KennSuex за Кремиковски манастир, 22.05.2017

Stendra Ed Buy Cialis Online Usa Does Amoxicillin Affect Pap Smear Result When Would Amoxicillin Not Be Effective Buy Viagra Amoxicillin Viral Infection Uk Meds Online Kamagra Price India Pharmacies Retin A Zithromax Online With Mastercard Cheap Viagra Amoxicillin Dairy Levitra Vs Viagra Comparison Tadalafil Tablets Cialis De Venta Propecia Aerosol Viagra Discount Cialis Generico En Guanajuato Is Amoxicillin A Penicillin Vibramycin Cost Viagra Te La Hace Mas Grande Ciproflaxin Can I Buy Cialis Online Cialis Serve Ricetta Viagra In Deutschland Kaufen Price Generic Viagra Where Can I Buy Bentyl On Line Australia Price Propecia Forum 2012 Buy Kamagra Oral Jelly Isotretinoin 20mg Acne In Internet With Doctor Consult Cialis 20 Mg Si Puo Dividere Cheap Generic Cialis Dove Si Compra Il Cialis Isotretinoin Us Female Cialis Lowest Price Levitra Viagra Pills Free Shipping Cheap Cheap Viagra Levitra Generic Safe Amoxil 500mg With Food Buy Kamagra Cheap No Prescription And Canada Viagra Quanto Prima Kamagra Online Other Name Cephalexin Levitra Wirkdauer Cheap Kamagra Pill Baclofene Dose Maximale Maxifort Zimax Sildenafil 50 Mg Cheap Kamagra Generic Discount Zentel Ups Who Has The Cheapest Cialis Viagra 100mg Ciprofloxacin Buy Online Viagra O Similares Kamagra Online Pharmacy Levlen Tri Regol Vardenafil India Bay Cialis 40mg Support Canadianpharmsupport Xenical Amazon Tadalafil Tablets Propecia Substitutes Prescription Vendita Viagra Negozio Generic Viagra Pills Seine

CurtisOn за Кремиковски манастир, 20.05.2017

vgomxte

http://www.elisamurciaartengo.es/tenis-jordan-para-mujeres-2016-672.php
http://www.pzpc.nl/manolo-blahnik-boots-754.html
http://www.sergiestebanell.es/615-louis-vuitton-neverfull-precio.php
http://www.strattondesignservices.co.uk/adidas-superstar-black-for-women-801.php
http://www.desmaeckvanspa.nl/679-louis-vuitton-run-away-blue.html

Oakley Personalizadas
Stefan Janoski Max
Adidas Ultra Boost White Silver
Zapatos Armour
Air Force Flyknit Black

Tylerlew за Кремиковски манастир, 19.05.2017

dcholtn

http://www.video-mp3.fr/ray-ban-malcolm-x-724.html
http://www.conversechucksdamensale.de/converse-chucks-elfenbein-053
http://www.vom-wassergarten.de/801-skechers-air-infinity-damen.php
http://www.benkadi.de/954-nike-free-run-5.0-damen.html
http://www.istitutocomprens1giorgione.it/009-michael-kors-negozio.htm

Clarks Crisp Kendra
Tommy Hilfiger Polo 2017
Longchamp Portafoglio
Christian Louboutin Schuhe Herren
Nike Air Max One Pink

CurtisOn за Кремиковски манастир, 18.05.2017

sfqiqgz

http://www.silo-france.fr/adidas-ar-2.0-rouge-676.html
http://www.rebelscots.de/nike-air-presto-shady-milkman-848.htm
http://www.probaiedumontsaintmichel.fr/230-new-balance-marine-et-or.php
http://www.schatztruhe-assmann.de/nike-air-jordan-schwarz-252.php
http://www.wearpointwindfarm.co.uk/puma-red-and-blue-916.aspx

Nike Jordan Eclipse
Nike Air Max Thea Braun
Nike Free Run 3 Pink
Nike Schuhe Damen Dunkelrot
Presto Nike Black

Francfrienny за Кремиковски манастир, 09.05.2017

Buy Viagra With Green Dot Card Viagra Pour Jeune viagra Acular Order Tamoxifen Citrate

CesFuepop за Кремиковски манастир, 31.03.2017

Levitra Bei Erkaltung Viagra Prices Viagra Liquida Cephalexin Alcholol cialis Online Levitra Viagra Side Effects To Amoxicillin Cheap Levitra Clavamox With Cephalexin Target Pharmacy Propecia Accutane 10mg Cialis Interazioni Cialis Kaufen Pl Zithromax 500mg The Canadian Medstore Baclofene Lyon Buy Pills Priligy Online Find isotretinoin online discount with overnight delivery cheap Kamagra And Antibiotics Buy Nolvadex Online No Prescription Buy Viagra In Ireland Cialis Soft Italia Buy Generic Prednisone Buy Cialis 20mg Fda Approved Pharmacy Le Viagra Est Il Rembourse En France Buy Viagra Cephalexin Overdose Definir Priligy Levitra Female Cialis 20mg

TerlSlumpen за Кремиковски манастир, 13.03.2017

Amoxicillin That Is Out Of Date Prozac 20mg Price Cialis En Mujeres Viagra Available At Boots Online Online Generic Viagra Dapoxetine For Sale In Australia Costo Cialis In Francia Buy Nolvadex Cheap Unterschied Viagra Cialis Levitra Find Cialis In Germany Propecia Online Uk Buy Viagra Vasodilatador Propecia For Og Efter Shop Strattera Online Viagra Kleine Menge Best Sites For Low Price Cialis Buy Cheap Atomoxetine Buy Alli Starter Pack Buy Terbinafine Tablets Cheap Cialis And Viagra Healthy Male Internet Cheap Amoxicillin Purchase Clomid Usa Cyklokapron No Prescription Canadian Pharmacy In Largo Florida Viagra Free Trial Ritalin Canada Cialis Prix Buy Propecia Brand Viagra (Brand) For Sale In Australia Generika Cialis Und Viagra Generic Antabuse Pills Viagra Pfizer Forum Fluoxetine Where To Order With Free Shipping Levitra Plus Order Now Doxycycline No Prescription Canadian Pharmacy Buy Cheap Viagra Acheter Kamagra France Propecia Online Prices Propranolol Inderal Levitra Achat En Baisse Kamagra Generique France Implicane Online Cialis Generika Schweiz Cials Sold In Usa Propecia Buy Order Lasix Online Generic Soft Cialis Ordina Cialis Online Malegra Dxt Plus Levitra Online No Prescription Brand Zoloft Online Clobetasol Canada With Next Day Delivery Tyneside Viagra 25 Effetti Buy Orlistat Order Propecia No Rx Priligy 60 Mg Kaufen Lasix Furosemide Cheap Generic Levitra Vardenafil Propecia En Barcelona Levitra Online Cheap Buy 60 Pills Anafranil Fast Shipping Want to buy isotretinoin us free shipping Buy Cheap Zithromax Pills Canada Drugs Online Generic Retin A Levitra Vardenafil Side Effects Cheap Lasix Tablets Rezeptfrei Viagra Ausland Cytotec Misoprostol achat du cialis propecia finasteride Cialis No Rx Levitra 20 Mg Efectos Secundarios How To Order Xenical Clomid Association Viagra Rezeptfrei Bestellen Forum Where To Buy Accutane Il Cialis Si Trova In Farmacia Acheter Levitra Par Internet Priligy On Line Viagra Compro Diarrhea Amoxicillin 500 Mg Cheapest Prozac Online Viagra From Geremy Propecia Hilft Priligy Buy Online Usa Auto Viagra Through The Mail Viagra 50 Mg Pfizer Prix Cheap Cialis And Viagra Edmundo Propecia Kamagra 100mg Generic Viagra For Sale Cheap Zoloft 50mg buy accutane online legit Aromasine Clomid Buy Oratane Buy Roaccutane Online Uk Diflucan Online With No Prescription Buy Xenical Cheap Genericos De Kamagra Generic Viagra Is Safe Buy Nolvadex Tamoxifen How To Get Cialis Without Doctor Alternativa Natural Priligy Clomiphene Price Buy Gabapentin On Line Levitra Generique Maroc cialis Belize Pharmacy Online Effective Propecia Doses Cheap Kamagra Tablets Cheap Cialis International Does Propecia Need A Prescription Buying Cytotec Online Order Prednisone Online Online Accutane Forum Nolvadex For Sale Online Diane 35 And Yasmin Pharma Online Cialis 20 Efficacite Buy Priligy 60mg Acheter Du Viagra En France Levoxyl Pharm Sertraline Prix Du Cialis 5 Mg En Pharmacie Comment Faire Du Viagra Buy Viagra Doxycycline Next Day Delivery Discount Cura Con Priligy Where Can I Buy Propranolol Cialis Super Active Difference Viagra Problemi Inderal Non Perscription Propecia Pris I Sverige Cual Es La Mejor Viagra Buy Priligy Online Cod Clobetasol Worldwide Finasteride Nolvadex Where To Buy Viagra Amoxicillin Paris Vente Pas Cher Want To Buy Cheapeast On Line Fluoxetine Internet Buy Sertraline Online Uk Acheter Novaldex Propecia Preparado En Farmacia Best Generic Kamagra Bosley Propecia Buy

Terrypib за Кремиковски манастир, 09.01.2017

Maybe you are of your idea that movie video games is for little ones by yourself. This could not be further more from the truth. Online games can do anything from enable you to slim down to let you track the mind. The world of gaming is large, and in this particular post are ways to assist.
https://www.youtube.com/zzzz

Terrypib за Кремиковски манастир, 09.01.2017

Maybe you have experienced the happiness of enjoying a youtube video game? Or else, thanks for visiting the video gaming world! There are tons of online games and you can now get one thing they enjoy. To help you started in the best route, this article will provide you with some factors to consider when you're hoping to get into video games.
https://www.youtube.com/zzzz

sosoabram за Кремиковски манастир, 06.01.2017

ZZZZZ Large Concepts For Game Taking part in That Can Help You Acquire
https://www.youtube.com/zzzz https://www.youtube.com/zzzz

sosoabram за Кремиковски манастир, 06.01.2017

ZZZZZ Major Ideas For Computer Game Actively playing That Can Help You Earn
https://www.youtube.com/zzzz https://www.youtube.com/zzzz

Alex за Кремиковски манастир, 08.09.2016

Thank you for the info, good website!

192.168.1.1

awael clean2255 за Кремиковски манастир, 05.09.2016


يمكنك تعين مناشف لكل شخص أو يمكنك وضع منشفة كبيرة قرب حوض الاستحمام ومناشف أصغر عند المغسلة وهكذا لن تضطري لغسل منشفة كبيرة كل دقيقة.
خامساً تنظيف الغسيل المتسخ:
يجب أن يكون هناك سلة غسيل في كل غرفة نوم أو حمام. هذه السلة ستوفر عليك الوقت والجهد في البحث عن الثياب المتسخة تحت السرير ووراء الكنبة وعلى مقاعد مائدة الطعام. كذلك ستعرفي حجم الثياب المتسخة التي يستهلكها كل شخص في العائلة.
سادساً ابحثي عن مركز الفوضى: شركة عزل خزانات شمال الرياض

انظري حولك، هل هناك مكان واحد مفضل للجميع يقومون برمي الاغراض عليه، مثل خزانة الاحذية قرب الباب، أو احدى زوايا المطبخ أو الادراج. قومي بتغير مكانه أو استغليه في شيء أخر بحيث تمنعي تراكم الفوضى حوله وعليه. وهكذا يضيع مركز الفوضى. شركة تسليك مجاري شمال الرياض
سابعاً الحرص علي تنظيف السجاد:
يوصي الخبراء بكنس الارض بالمكنسة الكهربائية على الأقل ثلاث مرات بِالإسبوع، ومرة يوميا إذا كان لديك حيوانات أليفة. تأكدي من فتح النوافذ عند كنس السجاد للتخلص من عث الغبار والبكتيريا الاخرى المتراكمة عليها.
ثامناً ارمي السيئ وتبرعي بالجيد:
إذا كان لديك اغراض لم تستعمليها منذ وقت طويل فهذا دليل على أنها غير هامة، وهذا يشمل الثياب، والاحذية، والالعاب، والادوات المنزلية، والاثاث، والمجلات والجرائد، وأي أغراض أخرى متراكمة. قومي بفصلها إلى جزئين، جزء لا يمكن استعماله ومصيره القمامة وجزء يمكن استعماله ومصيره صناديق التبرعات الخيرية.
إن عملية تنظيف حوض الإستحمام ليست بالإمر الصعب أو المجهد كما تعتقدين فيجب إستخدام الطرق المختلفة ومواد التنظيف الخاصة لتنظيف مناطق معينة في الحمام ولكن لن تحتاجي إلى إستخدام منتجات كثيرة لتلميع الحمام ويجب تنظيم عملية التنظيف لكل منطقة وبشكل منفرد للتأكد من النظافة وترتيب كل جزء على حدة.
أولاً تنظيف الحوض / المغسلة:


شركة تنظيف مسابح بالرياض
إن حوض اليدين عادةً ما يكون هو أسهل جزء من الممكن القيام بتنظيفه في الحمام وذلك لأنه لا يتطلب سوى القليل من الوقت ومواد التنظيف فكل ما ستحتاجين للقيام به هو زوج من قطع قماش الميكروفايبر بالإضافة إلى إستخدام منظف جيد من المنظفات المتعددة الأغراض كما يمكن أيضاً إستخدم أحد مزيلات التكلس فى حال إذا لزم الأمر أو التفكير في إستخدم بعض الخل. شركة كشف تسربات المياه شمال الرياض
يتم أولًا إزالة جميع الأغراض التي تتواجد في الحوض أو حوله عن طريق القيام بملأ الحوض بالماء الساخن وتلك الخطوة ستساعد كثيراً في عملية القضاء على كثير من الأوساخ والأتربة بالإضافة إلى تخفيف ما تبقى منها ثم يفرغ الحوض من الماء تماماً ثم يتم إستخدم أحد مواد التنظيف التي تريدين إستعمالها بما في ذلك الخل أو منتجات أخرى في حال وجود تكلس ومن ثم يتم فرك الحوض بالكامل وبصورة قوية وفي حالة وجود أي روائح قد ترغبين في التخلص منها فإستخدمي (صودا الخبز) ثم إمسحي الحوض بعد ذلك مسحًا جيدًا ثم إشطفي الحوض للتخلص من أي رواسب وعند الإنتهاء قومي بغسل الحوض بالكامل ثم يتم التجفيف بإستخدام قطع قماش المسح ذات الأوجه المتعددة أو الميكروفايبر.

jams за Кремиковски манастир, 05.09.2016

This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post.
Calgary moving companies

Physical Layer Computer Network Project Help за Кремиковски манастир, 02.09.2016

Great Information,it has lot for stuff which is informative.I will share the post with my friends.

zoo за Кремиковски манастир, 24.08.2016

thank you it was a good topic
العديد من الناس يبحثون عن رسائل جميلة لكي يستطيعوا ان يرسلوها لمن يريدون من احبائهم واصدقائهم كما انهم يبحثون ايضا عن مسجات مثل مسجات صباح الخير كما انهم يبحثون ايضا عن صور حب التي تشعر احبائهم بالمودة والمحبة وكذلك صور رومانسيه والعديد منهم ايضا يبحثون عن رسائل صباحية لكي يرسلوها لمن يحبون في الصباح الباكر وهناك الكثير من الاشخاص ممن فقدوا العديد من الاشخاص الذين يحبون يبحثون عن دعاء للميت من اجل ان يدعوا لميتهم

jeux b banat за Кремиковски манастир, 17.08.2016

العاب بنات أصبحت مشهورة بشكل كبير في عالم الانترنت بل و حتى خصصت لها مواقع خاصة بها فقط ، والطلب عليها يتزايد في مواقع البحث يوما بعد يوم للمكانة التي تحتلها في قلب كل بنت ، بحيث لا نجد فتاة إلا ولها ذكريات جميلة مع هذه الألعاب المميزة ، فهمي تلمس الطابع الأنثوي لها كما تُوفر هذه الأنواع من الألعاب أشياء تميل إليها البنات فطريا

jssasa за Кремиковски манастир, 10.08.2016

This is quite interesting, You’re an extremely skilled blogger.`free amazon gift cards
free instagram followers
free google play gift cards

kolia за Кремиковски манастир, 04.08.2016

Does one offer guest writers to write content for you personally?itunes gift card code generator
clash royale hack tool

vertix.io за Кремиковски манастир, 02.08.2016

I really like the dear information you offer in your articles. I’m able to bookmark your site and show the kids check out up here generally. Im fairly positive theyre likely to be informed a great deal of new stuff here than anyone.
vertix.io
Dog Games
Fighting Games
Subway Surfers
Mickey Mouse Games

peterstrong за Кремиковски манастир, 28.06.2016

Remember what should be remembered 192.168.1.1

kshasha за Кремиковски манастир, 08.06.2016

We would create free playstation codes reaching this ps4 multilevel cards system.

Trippy за Кремиковски манастир, 06.06.2016

I am always fascinated by monasteries and this site has helped me to understand more on the life and situations in monasteries. This is why I visit the site so often. Keep on sharing interesting posts like this. Thank you hotels in catalina

rca2017 за Кремиковски манастир, 23.05.2016

تعتبر العاب تلبيس من اشهر الانواع في هذا المجال وهي بدورها تتضمن عدة اصناف جميلة ويعشقها الكتير وخاصة البنات منها العاب تلبيس ومكياج التي تمزج بين التلبيس وكذلك الميك اب في آن واحد هذا الامر الدي يزيد من جمالها وتجعل كل من يلعبها يستمتع بذلك زد على ذلك العاب تلبيس باربي التي تعرف شعبية كبيرة لانها شخصية مشهورة ويعرفها الصغير والكبير ولهم ذكريات جميلة معها لانها اشتهرت في عالم الكارتون والان اصبح الامر كذلك في مجال الالعاب وغير هذا هناك كذلك نوع آخر مميز ايضا وهو العاب تلبيس عرائس فالجميع يحلم ان يقوم بتلبيسهما لانها تذكرهم بهذه المناسبة الجميلة الا وهي الزواج التي تعتبر اهم مرحلة في حياة الانسان وهناك انواع مغايرة لها جمهور كبير في كل انحاء العالم وهي العاب قص الشعر ليس هي فقط بل توجد ايضا العاب طبخ التي يمكن للجميع لعبها سواء كانوا اولادا او بناتا وهي الاكتر طلبا في النت ويحبها الجميع ومعها ايضا العاب باربي التي تكلمنا عليها بكل انواعها تتنوع العاب فلاش وذلك على حسب كل شخص ورغبته فهناك عدة انواع منها وهناك من هي خاصة بالبنات واخرى للاولاد وتعتبر العاب تلبيس من اكتر الالعاب انتشارا في الويب وهي محبوبة عند الجميع ولديها جمهور واسع كما انها سهلة اللعب والجميع يمكنه لعبها بسهولة تامة بدون صعوبات تذكر كما ان هناك انواع اخرى متل العاب طبخ والعاب اكشن ومكياج و سيارات الى غير ذلك فلك صنف جمهوره ومحبيه ولكن تبقى العاب بنات الاكتر انتشارا وشعبيتنا في عالم العاب الفلاش كما انها تحتوي على شخصيات معروفة وغنية عن التعريف متل باربي و سندريلا وشخصيات اخرى تركت بصمتها في هذا المجال لهذا اصبح يعتمد عليها كتيرا في صنف العاب تلبيس بنات الدي تحبه البنات بكترة خاصة في العالم العربي مما يجعل المواقع الخاصة بهذا النوع تزداد يوما بعد الاخر فذلك ليس عبثا ففي الحقيقة نوع العاب التلبيس من اجمل اصناف العاب فلاش بصفة عامة و العاب بنات بصفة خاصة

abfou за Кремиковски манастир, 30.04.2016

Great thank you
العاب تلبيس

Мартин за Кремиковски манастир, 24.04.2016

Древен, въздействащ и запомнящ се манастир, с две манастирски църкви, по-старата показваща архитектурата и иконописта отпреди векове, а по-новата впечатлява със своите размери и икони. От манастира се открива невероятна панорамна гледка към столицата.

mimi за Кремиковски манастир, 20.03.2016

niice share and niice blog !
العاب باربي

250 за Кремиковски манастир, 21.01.2016

It's an amazing website which has increased my interest on your content.

games
250
250
cooking games
ben 10 games
new games
العاب داونلود
العاب فلاش

plamen за Кремиковски манастир, 17.07.2015

izkam da jiveq v manastira izkam da sluja na boga i da prazprostranqvam negovoto slovo na 13godini se otrovix ot rakiq i gospod mi govori i nemi dade da stupq v svetlinata sanuvam sunishta i te stavat mislq che sum prorok mnogo hora me mislqt za lud no az znam che nesum ! molq priemete me

plamen за Кремиковски манастир, 17.07.2015

izkam da jiveq v manastira izkam da sluja na boga i da prazprostranqvam negovoto slovo na 13godini se otrovix ot rakiq i gospod mi govori i nemi dade da stupq v svetlinata sanuvam sunishta i te stavat mislq che sum prorok mnogo hora me mislqt za lud no az znam che nesum ! molq priemete me

plamen за Кремиковски манастир, 17.07.2015

izkam da jiveq v manastira izkam da sluja na boga i da prazprostranqvam negovoto slovo na 13godini se otrovix ot rakiq i gospod mi govori i nemi dade da stupq v svetlinata sanuvam sunishta i te stavat mislq che sum prorok mnogo hora me mislqt za lud no az znam che nesum ! molq priemete me

Снежана Василева Аначкова за Кремиковски манастир, 07.07.2015

Манастирите са СВЕЩЕНИ места...
Хиония е била една от три сестри-Мъченици за ВЯРАТА...
Името ХИОНИЯ е с гръцки произход и в превод на български е Снежана...

Мария за Кремиковски манастир, 24.05.2015

Разкошено, божествено място!

Елена Калчева за Кремиковски манастир, 21.10.2014

Молете,св.Георги,да пази България православния български народ!Слава на Отца и Сина и св.Дух,амин!

Дара за Кремиковски манастир, 15.04.2014

Монахиня Хиония от 2010г. не е в манастира. Как разбра че и е лошо отношението 2013г. ?!

Екатерина от София за Кремиковски манастир, 04.05.2013

Манастирът не е лош за почивка и вдъхновение, но за жалост е лошо отношението на стопанисващата го монахиня Хиония. Слава Богу, тя вече напусна.
Интересна е иконата с Света Екатерина в действащата църква на манастира. ОБикновено Екатерина е рисувана като много грозна, дори зловеща, а тук е много красива в цял ръст. Може човек дълго време да я съзерцава.

Silvia Ormanova за Кремиковски манастир, 03.05.2013

Kakva e taksata za krashtene,kakvo da se nosi i kolko dni predvaritelno se zapisva za krashtene.Iskam da krastia dashteria mi na 06.05.2013g.,dali shte moje?Blagodaria!

Найден Прахов за Кремиковски манастир, 30.04.2013

За записване за кръщене се свържете с отец Серафим - 0899 857 635 или с канцеларията на манастира - 02 444 30 81

Силвия за Кремиковски манастир, 18.03.2013

Здравейте, интересува ме актуален телефон на манастира и как стои въпросът с кръщенетата ( по специално на Герьовден)...

Златка Веселинова за Кремиковски манастир, 11.11.2012

С каква помощ може да се помогне на манастира.

Искра Иванова за Кремиковски манастир, 19.10.2012

Каква е цената за кръщене и ако може да снимаме церемонията и как стават записванията?
Благодаря предварително

Антоанета Николова за Кремиковски манастир, 05.09.2012

искам да попитам каква е процедурата за крьщене ,с предварително записване ли е и каква е цената

Габриела Комаревска за Кремиковски манастир, 13.07.2012

Интересувам се за кръщене ако искам при вас да направя.Повече подробности и някакъв телефон за връзка.

Марина за Кремиковски манастир, 15.01.2012

Прекрасно място,дано някога го посетя.Благословение за хората,които се грижат за този монастир!

Владимир за Кремиковски манастир, 11.11.2011

Два пъти съм посещавал този прекрасен манастир и съм оставал доволен.Близоста му до столицата го прави една чудесна еднодневна дестинация където можем да изкараме чудесно сред красивата природа

пеева за Кремиковски манастир, 20.08.2011

Днес Кремиковският манастир е променен.След последното ни посещение преди около месец,намирам,че новите хора ,които се грижат и стопанисват манастира,са направили много,щото облика му да е още-по-красив.До 1 октомври,когато е празникът на манастира вероятно ще има още нови промени.С огромно удоволствие ще го посетим отново.

Цвети за Кремиковски манастир, 07.03.2010

Днес посетих манастира - наистина уникално разположение и атмосфера! Старата църква е в чудесно състояние след реставрацията, но новата има нужда от освежаване.. Дано и това стане някой ден с наша помощ!

 

Изпрати коментар

Моля, напишете името си и коментара си за манастира на кирилица.
Вашето имe :
Вашият e-mail :
Вашия коментар :
 Please type this word.
Моля въведете защитната дума
от картинката.:

Бърз избор на манастир

Карта на манастирите в България

Карта на манастирите в България

Региони

Епархии

Най-често търсени