bg en

Голямобуковски манастир "Св. Петка (Животоприемен източник)"

Голямобуковски манастир

Ортодоксално име:Св. Петка (Животоприемен източник)

Близки манастири:Горнорезовски манастир, Бургаски манастир, Бакаджишки манастир.

Последен коментар: Здравейте, аз съм Робърт Дейвид частен кредитор, който даде заем с лихва в размер на толкова ниска, колкото 2%. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка днес и да получите мигновени заем. Има много от тях са там търсят финансови възможности или помощ около мястото и все още не може да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и по този начин не може да се пропусне тази възможност. Този услуги е отворена за лица, фирми, бизнес мъже и жени.

• Кредити за всички
• многофамилни жилищни сгради /
• Тегля кредит върху всички видове недвижими имота
• Кредити за Инвестиционно
• Bridge Кредити / Мецанин финансиране
• Кредити за чуждестранните купувача
• търговски заеми
• Land / Строителство

И размера на заемите на разположение, вариращи от 2,000.00 евро - 500,000,000.00 евро, или всяка сума по ваш избор за повече информация се свържете с нас на адрес: (robertdavidfinancialcompany@gmail.com)
Robert David, 01.11.2016
Виж коментарите или Изпрати коментар.

 

Местоположение на манастира:

Скрий картата
Популярен манастир Популярен манастир
Mанастир Mанастир
Недействащ манастир Недействащ манастир
 

Голямобуковският манастир е единствения оцелял и действащ манастир в Странджа планина. Намира се на 4 км. и 400 м. източно от с. Голямо Буково (наричано Коджа бук до 1934г.) и на 50 км южно от Бургас. Манастирът е разположен в една от най-малко посещаваните части на Странджа в един наистина див и слабонаселен район, което му придава особен чар. GPS координати на манастира: N42 10.927 E27 13.505.

Транспорт:

До Голямобуковския манастир води приличен черен път, който започва в източна посока от от с. Голямо Буково. В самото село има табели към манастира. До село Голямо Буково най-лесно може да се стигне като се тръгне по отбивката към с. Варовник от главен път Елхово-Средец.

История на манастира:

Голямобуковският манастир "Животоприемен източник" е основан през 12в., върху основите на древно светилище. Според преданието святото място е посочено свише на Коста Янов от с. Голямо Буково, който боледувал дълго и оздравял, след като се измил с водата, която и сега блика от извора под манастирската черква. Съществува хипотеза, че на мястото на днешния манастира през 13 - 14в. се е намирал известния Парорийски манастир "Св. Григорий Синаит" - люлка на исихасткото движение. В него са се подвизавали светците Теодосий Търновски и Ромил Видински.
Голямобуковският манастир е бил разрушен и е възстановен в периода 1873 - 1877г., от когато датира и днешната църква. През 1903г. монаха Гай разменил манастирското стадо овце срещу 1000 дка обработваема земя от изселващи се турци и така обителта се сдобила с много земи в този край на Странджа. Манастирът се замогнал и били построени нови стопански постройки, двуетажен каменен метох и воденици по Бялата река.

До края на 80-те години на 20в., жилищните сгради на Голямобуковския манастир са ползвани като пионерски лагер. Към 1990г. манастирската църква е в руини, а сградите са превърнати в свинарници от местните жители. От есента на същата година, манастира отново започва да функционира, благодарение на усилията на йеромонах Евтимий от с. Росен (Бургаско), който е превърнал възстановяването му в лична мисия. Под негово ръководство са издигнати наново църквата и жилищната сграда, които са и изрисувани. В олтара на храма се намира аязмото "Живоприемний източник".

Архитектура и текущо състояние:

В днешно време Голямобуковския манастир е обитаван само от йеромонах Евтимий и представлява комплекс от църква, полусрутен двуетажен каменен метох и едноетажна жилищна сграда, строяща се камбанария и още една жилищна сграда в строеж. Манастирската църква е трикорабна псевдобазилика, построена за първи път през 1876г., стенописите са подновени след 1990г. благодарение на усилията на йеромонах Евтимий. Отец Евтимий приема лично гостите на манастира и им разказва историята на манастира, която е и негова лична за последните 20 години. В олтарната и част се намира аязмото "Живоприемний източник", за което се смята, че лекува редица болести. Църквата и малката жилищна сграда са изографисани.
На 13 април, Светли петък, се отбелязва празникът на Голямобуковския манастир "Живоприемен източник".

Настаняване в манастира:

В Голямобуковския манастир към момента не се предлага настаняване. Усилията на йеромонах Евтимий са в посока манастира да се развие и да предлага настаняване.

Интересни места за посещения в района:

Наблизо се намират изворите на река Младежка, а по-източно в Странджа са разположени м. Петрова Нива, гр. Малко Търново с местностите Пропада и Мишкова Нива в които има тракийски светилища и гробници, както и обявеното за архитектурен резерват с. Бръшлян.

Фотогалерия:

Голямобуковски манастир - Манастирските портиГолямобуковски манастирГолямобуковски манастир - Манастирският дворГолямобуковски манастир - Жилищната сградаГолямобуковски манастир - ЦъркватаГолямобуковски манастир - Олтарът в църквата

Robert David за Голямобуковски манастир, 01.11.2016

Здравейте, аз съм Робърт Дейвид частен кредитор, който даде заем с лихва в размер на толкова ниска, колкото 2%. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка днес и да получите мигновени заем. Има много от тях са там търсят финансови възможности или помощ около мястото и все още не може да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и по този начин не може да се пропусне тази възможност. Този услуги е отворена за лица, фирми, бизнес мъже и жени.

• Кредити за всички
• многофамилни жилищни сгради /
• Тегля кредит върху всички видове недвижими имота
• Кредити за Инвестиционно
• Bridge Кредити / Мецанин финансиране
• Кредити за чуждестранните купувача
• търговски заеми
• Land / Строителство

И размера на заемите на разположение, вариращи от 2,000.00 евро - 500,000,000.00 евро, или всяка сума по ваш избор за повече информация се свържете с нас на адрес: (robertdavidfinancialcompany@gmail.com)

john holt за Голямобуковски манастир, 30.10.2016

Вие сте бизнес мъж или жена? Вие сте във финансова
каша или ви е необходимо средствата да започнат свой
собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да
уредят дълга си или да изплати сметките си или
започнете хубав бизнес?
Имате ли ниска кредитен рейтинг и вие сте
констатацията, че е трудно да се получи капитал /
заем от местни банки и други финансови институции?
Имате ли нужда от заем или финансиране за всеки
причина?

Ние предлагаме заем при ниска лихва в размер на 3% и без
кредитна проверка, ние предлагаме лични заеми, заеми
консолидиране на дълг, рисков
капитал, бизнес кредити, образователни кредити,
ипотеки или заеми, по някаква причина
вариращи от $ 1,000 до $ 10 милиона. Върнете се към нас сега
в johnholtprivateloancompany@gmail.com
С уважение,
JOHN HOLT
Email:

отец Веселин за Голямобуковски манастир, 28.09.2016

Вярно е, че метоха се е ползвал и за пионерски лагер, но не до края на 80 те години, а до 1953 год. когато БПЦ и държавата не са разделени. Почива ли са най-вече деца на християни. Виждал съм снимка на деца, които са почивали с отец Васил Кършев, от храм "Св.св. Кирил и Методи" гр. Бургас. Снимката беше от личния архив на г-н Янко Златев.

Georgiev за Голямобуковски манастир, 27.09.2016

До края на 80-те години на 20в., жилищните сгради на Голямобуковския манастир са ползвани като пионерски лагер. Към 1990г

olivia daniel за Голямобуковски манастир, 26.09.2016

Търсите ли за заем? вие сте на точното място за вашите решения заем точно тук! Global Finance Limited дават кредити на физически лица и фирми при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. моля свържете се с нас чрез електронна поща чрез (oliviadaniel93@gmail.com)


Application Data

1) Пълно име:
2) Държава:
3) Адрес:
4) Състояние:
5) Пол:
6) Семейно положение:
7) Професия:
8) Телефон:
9) Текуща позиция на мястото на работа:
10) Месечен доход:
11) необходима сума на кредита:
12) продължителността на кредита:
13) Цел на кредита:
14) Религия:
15) Кандидатствали ли сте преди:
16) Дата на раждане:
Благодаря,

fred за Голямобуковски манастир, 26.09.2016

3% услуга спешно заем

Ние сме регистрирана, гарантирано и правителствени сертифицирани, международна
компания кредит и ние даваме кредити на физически лица, фирми, предприятия, бизнес организации и хора от най-различни по цялото земно кълбо.

Вие сте в нужда от заем за всякакви цели? Вие сте във финансова
проблем, Имате ли нужда от финансиране, Fred Лари Loan Company е решение
на всичките си финансови проблеми, нашите кредити са лесни, евтини и бързи.
Свържете се с нас днес, за този заем имате нужда,

ние можем да организираме всеки заем, за да отговарят на вашите бюджет от едва 3% лихва.
Изпратете ни сега най-(fredlarryloanfirm@gmail.com)

joel williams за Голямобуковски манастир, 26.09.2016

Здрасти
Аз Korejs Филип, маркетинг мениджър, Global Trade Int.
Ние предлагаме услуги на финансовите заеми за всички в света на много ниска лихва в размер на 2%

Е-мейл: cashfirmarena@gmail.com
Благодарности и Поздрави,
Korejs Филип

+60183723787
Бизнес маркетинг мениджър.

joel williams за Голямобуковски манастир, 26.09.2016

Здрасти
Аз Korejs Филип, маркетинг мениджър, Global Trade Int.
Ние предлагаме услуги на финансовите заеми за всички в света на много ниска лихва в размер на 2%

Е-мейл: cashfirmarena@gmail.com
Благодарности и Поздрави,
Korejs Филип

+60183723787
Бизнес маркетинг мениджър.

henry mark за Голямобуковски манастир, 23.09.2016

Имате ли нужда от заем, за да си плащат сметките, или имате нужда от пари, за да започнат свой собствен бизнес се с нас, тъй като ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дълго и кратко време заем за повече информация се свържете с нас чрез имейл: hmark8648 @ gmail.com

Martin Laura за Голямобуковски манастир, 23.09.2016

ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Първи законен кредит винаги са били голям проблем за клиентите, които имат финансови проблеми и се нуждаят от решение за това. Въпросът за кредит и обезпечение са нещо, което клиентите са винаги загрижени за когато търсят заем от легитимен кредитор. Но ние направихме, че разлика в кредитиране индустрия. Ние предлагаме заем от диапазона от $ 2.500. до $ 500,000.000

Нашите услуги включват следното:
Консолидиране на дълг
втора ипотека
Бизнес кредити
Лични заеми
Международни Кредити
Кредит за всички видове
Частен заем
E.T.C

Не социалната сигурност, и не кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите е да споделите с нас какво точно искате и ние със сигурност ще направят Вашата сбъдната мечта. На последно място, посредническа и дребномащабни финансови институции за повече подробности, за да отида за набавяне на заем любезно се свържете с нас, (Martinlaurafinancefirm@gmail.com)
БЛАГОДАРЯ...

Jose Dan за Голямобуковски манастир, 22.09.2016

Моето име е г-н Хосе Даниел съм от САЩ, Грузия, но аз в момента живеят в (литовски) Бъдете внимателни тук. Никой не може да ти помогне тук или дори показват как можете да получите финансова помощ. Всеки отговор на кредитор заем на вашия въпрос, вие трябва да пренебрегваме, защото те са измами ... реални измами ... аз бях жертва на което аз бях излъган хиляди долари ... и благодаря на Бог за един приятел, който ме насочи към фирма заем, образувана от истински кредитор заем. тя се нарича Midland Credit Те направиха живота ми ценен един и да го даде смисъл. Когато моят приятел ми даде контакта им, аз ги свързва. После поиска за заем с всички необходими доказателства, за да докаже, че аз действително нужда от заем, те одобри заем от $ 80,000.00 USD и в 6 дни след среща до необходимите им изисквания, ми заем е бил депозиран в моята банкова сметка, без обезпечение. Въпреки, че аз бях много нервен с организацията на заем на първо заради моите предишни лоши преживявания, особено когато въпросът за мен да плащат такси такси дойде, аз се държа за вярата ми се дължи на факта, че моя роднина ме посочено, имам го изчиства, и като Бог трябва да го има, Изобщо не знам, че моите финансови недостатъци стигна до окончателно спиране. Тъй като аз съм по-рано каза, от съображения за сигурност и може да предостави само на електронния си адрес. Прегръдка тази нова initiative.Feel да се свържете с тях чрез midland.credit2@gmail.com като им офицер заем / представител. ще присъства на вас и вие ще бъдете свободни от измами и финансови тежести.

Perkins за Голямобуковски манастир, 18.09.2016

Здравейте,

Моето име е г-н Пъркинс . Аз съм частен кредитор, който предоставя кредити на физически лица и фирми . Били ли сте някога били отхвърлени от много банки ? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия бизнес ? Имате ли нужда от финансиране за вашия бизнес експанзия ? Или имате нужда от личен заем ? Моят кредит варира . от личния за бизнес кредит . My лихвен процент е много достъпна . 3% , а максималните € 50,000.00 € 500,000,000,000.00 евро , нашия кредитен процес е много бързо , както добре. Аз съм много склонен да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото . Ако наистина сте готови да получите вашите финансови проблеми решени , тогава потърсете липсва не
повече и кандидатствате за кредит днес имейл чрез : ( perkinsscott340@gmail.com ) . Очаквам с нетърпение да развиват бизнес с вас .

Bishop за Голямобуковски манастир, 16.09.2016

Здравейте,
Аз съм епископ T.D Jakes, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Има ли в някакъв вид на финансови затруднения? Има нужда от заем за консолидиране на дълг, в размер на 2% строителство, недвижими имоти заем, рефинансира, лична, търговска цел или за спешни пари? Вие сте бизнесмен или жени, които се мисли за разширяване на бизнеса си жертва кредитиране на всички видове. Ако проявявате интерес, свържете се с нас днес, чрез (bishopjakesloancompany@gmail.com)

Martin Laura за Голямобуковски манастир, 13.09.2016

ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Първи законен кредит винаги са били голям проблем за клиентите, които имат финансови проблеми и се нуждаят от решение за това. Въпросът за кредит и обезпечение са нещо, което клиентите са винаги загрижени за когато търсят заем от легитимен кредитор. Но ние направихме, че разлика в кредитиране индустрия. Ние предлагаме заем от диапазона от $ 2.500. до $ 500,000.000

Нашите услуги включват следното:
Консолидиране на дълг
втора ипотека
Бизнес кредити
Лични заеми
Международни Кредити
Кредит за всички видове
Частен заем
E.T.C

Не социалната сигурност, и не кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите е да споделите с нас какво точно искате и ние със сигурност ще направят Вашата сбъдната мечта. На последно място, посредническа и дребномащабни финансови институции за повече подробности, за да отида за набавяне на заем любезно се свържете с нас, (Martinlaurafinancefirm@gmail.com)
БЛАГОДАРЯ...

KUMAH JAMES за Голямобуковски манастир, 12.09.2016

Здравейте заем убежище,

Имате ли нужда от спешен заем, за да започнат бизнес, заем дълг? купите кола или къща? Ако отговорът е да се тревожи не повече, защото ние предлагаме всички видове кредит при по-ниска и достъпна лихвен процент от 2%, без обезпечение и без кредитна проверка. Върнете се към нас, ако имате нужда от заем с информацията по-долу.

Свържи се с Email: midland.credit2@gmail.com

Имате ли лош кредит?
Имате ли нужда от пари, за да плащат сметките?
Имате ли нужда да се започне нов бизнес?
Имате ли незавършен проект на ръка поради лошо финансиране?
Имате ли нужда от пари, за да инвестират в някои области на специализация, която ще ви ползва? и не знам какво да правя.

Ние предлагаме следните заеми по-долу;
лични заеми [сигурни и необезпечени]
бизнес кредити [сигурни и необезпечени]
комбинирани кредити
студентски заеми
консолидация заеми и толкова много други.

1. трите имена: ----------------
2. Контакт Адрес: ----------------
3. Размер на кредита е необходимо: ----------------
4. срока на заема ----------------
5. месечен доход: --------------------
6: Професия: ----------------------
7. Директен телефонен номер: ----------------

Име на фирмата: MIDLAND КРЕДИТНИ HOME
Фирма Email midland.credit2@gmail.com
Фирма NMLS ID: 315276
Фирмен уебсайт: midlandcreditonline.com


С Най-Добри Пожелания,
Г-н kumah Джеймс.

fred за Голямобуковски манастир, 12.09.2016

Имате ли нужда от заем за ??

Здравейте,

Моето име е г-н Фред. Аз съм частен кредитор, който даде на заем за частни и корпоративни лица. Били ли сте били отказали от
толкова много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия
бизнес? Имате ли нужда от финансиране за разширяване на вас
бизнес? Или имате нужда от личен заем? My заем
варира. от личния за бизнес кредит. Моят интерес
процент е много достъпна. 3%, а най-малко 50,000.00 € максимум € 500,000,000,000.00 €, нашия процес на кредита е много бърз
както добре. Много съм готов да направи всичко си финансово
тревожи за нещо от миналото. Ако наистина сте готови да
се решават финансовите си проблеми, тогава търси не
допълнително и кандидатствате за кредит днес Email чрез:
(Fredlarryloanfirm@gmail.com). Очаквам в правене
бизнес с вас.

Г-н Фред Лари
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР.

Senecaut Peter за Голямобуковски манастир, 10.09.2016

Добре дошли в Автентични Fiancial домове. Най-добрият кредит за осигуряване на вашия кредит и пълна гаранция. Ние предлагаме заем при скорост на достъпни цени за индивидуални, фирми и частния сектор, личен заем. свържете се с вашия кредит сега в authentichomefynance@gmail.com

Obrist Nicolas за Голямобуковски манастир, 10.09.2016

Здравейте господине / госпожо,

Вие нужда от пари кредитиране между индивидите, за да се справят с финансовите трудности, най-накрая да прекъсне застоя, провокиран от банки, от отхвърлянето на техните файлове да се прилага? Аз съм финансови експерти в състояние да направи заем в размер имате нужда и с условията, които правят живота по-лесен. Това са областите, в които можете да помогнат:

* Финансова
* Lend лизинг
* Инвестиционен кредит
* Auto заем
* Консолидиране на дълг
* Кредитна линия
* Втори ипотечни
* Кредит Redemption
* Личен заем
имейл: nicolashelp279@outlook.com

Martin Laura за Голямобуковски манастир, 09.09.2016

ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Първи законен кредит винаги са били голям проблем за клиентите, които имат финансови проблеми и се нуждаят от решение за това. Въпросът за кредит и обезпечение са нещо, което клиентите са винаги загрижени за когато търсят заем от легитимен кредитор. Но ние направихме, че разлика в кредитиране индустрия. Ние предлагаме заем от диапазона от $ 2.500. до $ 500,000.000

Нашите услуги включват следното:
Консолидиране на дълг
втора ипотека
Бизнес кредити
Лични заеми
Международни Кредити
Кредит за всички видове
Частен заем
E.T.C

Не социалната сигурност, и не кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите е да споделите с нас какво точно искате и ние със сигурност ще направят Вашата сбъдната мечта. На последно място, посредническа и дребномащабни финансови институции за повече подробности, за да отида за набавяне на заем любезно се свържете с нас, (Martinlaurafinancefirm@gmail.com)
БЛАГОДАРЯ...

Martin Laura за Голямобуковски манастир, 09.09.2016

ЗДРАВЕЙТЕ!!!

Първи законен кредит винаги са били голям проблем за клиентите, които имат финансови проблеми и се нуждаят от решение за това. Въпросът за кредит и обезпечение са нещо, което клиентите са винаги загрижени за когато търсят заем от легитимен кредитор. Но ние направихме, че разлика в кредитиране индустрия. Ние предлагаме заем от диапазона от $ 2.500. до $ 500,000.000

Нашите услуги включват следното:
Консолидиране на дълг
втора ипотека
Бизнес кредити
Лични заеми
Международни Кредити
Кредит за всички видове
Частен заем
E.T.C

Не социалната сигурност, и не кредитна проверка, 100% гаранция. Всичко, което трябва да направите е да споделите с нас какво точно искате и ние със сигурност ще направят Вашата сбъдната мечта. На последно място, посредническа и дребномащабни финансови институции за повече подробности, за да отида за набавяне на заем любезно се свържете с нас, (Martinlaurafinancefirm@gmail.com)
БЛАГОДАРЯ...

JENNIFER KINGS за Голямобуковски манастир, 08.09.2016

Здравейте,

Моето име е г-жа Дженифър. Аз съм частен кредитор, който предоставя кредити на физически лица и фирми. Били ли сте някога били отхвърлени от много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия бизнес? Имате ли нужда от финансиране за вашия бизнес експанзия? Или имате нужда от личен заем? Моят кредит варира. от личния за бизнес кредит. My лихвен процент е много достъпна. 3%, а максималната € 5,000.00 € до 500,000,000,000.00 €, нашия кредитен процес е много бързо, както добре. Аз съм много склонен да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото. Ако наистина сте готови да получите вашите финансови проблеми решени, тогава търси липсващата NO
повече и кандидатствате за кредит днес имейл чрез: (jenniferkingsloanfirm@outlook.com). Очаквам с нетърпение да развиват бизнес с вас.

Дженифър KINGS

Mr Vicent Paker за Голямобуковски манастир, 07.09.2016

Добър ден !!

Аз съм г-н Vicent Paker, реномирани, Законни & акредитирана пари
Кредитор. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че аз направи надеждна помощ бенефициент, както аз ще се радвам да Ви предложим заем при 2% лихва за надеждни лица. Можете да се свържете с мен по електронна поща:
vicentpakerloanfirm@gmail.com

Оказани услуги включват:

*Подобрение на дома
Изобретател Кредити
* кола заеми
* Консолидиране на дълг заем
* Линията на кредит
* Втори кредит
* бизнес кредити
* Лични заеми
* Международни заеми.

Моля, пишете ни, ако проявявате интерес.
При Response, ще бъде изпратен формуляр на заявление за кредит да се запълни. (Не социално осигуряване и не кредитна проверка, 100% гарантиран!) Очаквам с нетърпение да ми позволява да бъдем в услуга на вас. Можете да се свържете с мен по електронна поща:
vicentpakerloanfirm@gmail.com
Искрено Ваш,
Г-н Vicent Paker (MD).

fred за Голямобуковски манастир, 06.09.2016

Имате ли нужда от заем за ??

Здравейте,

Моето име е г-н Фред. Аз съм частен кредитор, който даде на заем за частни и корпоративни лица. Били ли сте били отказали от
толкова много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия
бизнес? Имате ли нужда от финансиране за разширяване на вас
бизнес? Или имате нужда от личен заем? My заем
варира. от личния за бизнес кредит. Моят интерес
процент е много достъпна. 3%, а най-малко 50,000.00 € максимум € 500,000,000,000.00 €, нашия процес на кредита е много бърз
както добре. Много съм готов да направи всичко си финансово
тревожи за нещо от миналото. Ако наистина сте готови да
се решават финансовите си проблеми, тогава търси не
допълнително и кандидатствате за кредит днес Email чрез:
(Fredlarryloanfirm@gmail.com). Очаквам в правене
бизнес с вас.

Г-н Фред Лари
ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР.

anxiety treatment за Голямобуковски манастир, 03.09.2016

We decided to open Anxiety House because we wanted to focus on one area rather than all mental health problems.
anxiety treatment and clinic in Brisbane

sandra за Голямобуковски манастир, 02.09.2016

Здравейте всички
Ако сте сериозен човек,
Управител на фирма или физическо лице, нуждаещи се от финансова заем, защото си финансово положение Други банки са ви чакат за неговото местоположение или друг контакт за бърз и сериозен заем, заеми варират от 3.000 EURO 50 милиона евро за всички лица, могат да се изплати за условията. в разумен размер на 2% Обръщане за повече информация:

sandragovaline94@outlook.com

sandragovaline94@outlook.com

sandragovaline94@outlook.com

Obrist Nicolas за Голямобуковски манастир, 01.09.2016

Здравейте господине / госпожо,

Вие нужда от пари кредитиране между индивидите, за да се справят с финансовите трудности, най-накрая да прекъсне застоя, провокиран от банки, от отхвърлянето на техните файлове да се прилага? Аз съм финансови експерти в състояние да направи заем в размер имате нужда и с условията, които правят живота по-лесен. Това са областите, в които можете да помогнат:

* Финансова
* Lend лизинг
* Инвестиционен кредит
* Auto заем
* Консолидиране на дълг
* Кредитна линия
* Втори ипотечни
* Кредит Redemption
* Личен заем
имейл: nicolashelp279@outlook.com

douglas stan за Голямобуковски манастир, 01.09.2016

Получите заем днес на 2% лихва!
нуждаят спешно, бързо и relaible обслужване на кредита? ние предлагаме заеми най-ниската точка 2% ставка intrest, дългосрочни и краткосрочни заеми. За повече информация се свържете с нас чрез електронна поща в douglasstan25@yahoo.com

davidstewart за Голямобуковски манастир, 27.08.2016

Здравейте,

Кандидатствайте за бърз и удобен заем, за да изплати сметките и да започне нов финансов проект на най-ниска лихва от 2%. Да се свържете с нас днес чрез Е-мейл: stewartd887@gmail.com с размера на кредита е необходимо. Нашата минималната оферта заем е $ 5,000.00 до $ 50,000,000.00USD. ние сме сертифицирани, регистрирани и легитимни заемодателя. Можете да се свържете с нас днес, ако се интересувате от този заем, се свържете с нас за повече информация относно процеса на заем. Процес като условията на заема и условията и начина на заема ще бъде прехвърлена към вас. имаме нужда от вашата спешна реакция, ако се интересувате.

Любезно попълнете и изпратете ФОРМАТА ЗАЕМ приложението по-долу:
 
Името ти:______________________
Вашият адрес:____________________
Стараната ти:____________________
Вашата професия:__________________
Размер на кредита е необходимо: ______________
Заем Продължителност: ____________________
Месечен приход:__________________
Номер на мобилен телефон:________________
Кандидатствали ли сте за заем преди: ________________
Ако сте подали заявление за кредит преди, когато ти се третира честно? където се намира компанията? ...

имейл: stewartd887@gmail.com
С Най-Добри Пожелания
Г-н Лари Уолтърс

Mr Ryan за Голямобуковски манастир, 20.08.2016

Добър ден,

Аз съм регистрирана частна пари заемодателя. Ние даваме заеми за подпомагане на хора, фирми, които се нуждаят от актуализиране на финансовото състояние по целия свят, с много ниска годишна лихва от едва 3% в рамките на една година до 30 години срок на изплащане продължителност до всяка част на света. Ние даваме заеми в рамките на обхвата на € 5000 до 100 000 000 евро. Нашите заеми са добре осигурени, за максимална сигурност е наш приоритет. Интересува човек трябва да се свържете с нас чрез имейл: (ryankingfinancialservices1@gmail.com)

Оферта за заем.

okay1 за Голямобуковски манастир, 19.08.2016

Вам нужен персональный кредит?
Вам нужен бизнес-кредит?
Вам нужен ипотечный кредит?
Вам нужен сельскохозяйственный кредит?
Вам нужен кредит, чтобы улучшить свой бизнес?
Минимальная сумма: $5000 долларов.
Максимальная сумма: $20 миллионов долларов.
Годовая процентная ставка: 3%.
электронная почта: zionloanfirm.ltd@gmail.com

SEO Services Philippines за Голямобуковски манастир, 18.08.2016

The one and only SEO freelancer that can compete big time SEO company in Philippines not because of affordable price but because of Link Building skills that bring clients into top and competitive result.SEO Services Philippines SEO Philippines

jeux b banat за Голямобуковски манастир, 17.08.2016

العاب بنات أصبحت مشهورة بشكل كبير في عالم الانترنت بل و حتى خصصت لها مواقع خاصة بها فقط ، والطلب عليها يتزايد في مواقع البحث يوما بعد يوم للمكانة التي تحتلها في قلب كل بنت ، بحيث لا نجد فتاة إلا ولها ذكريات جميلة مع هذه الألعاب المميزة ، فهمي تلمس الطابع الأنثوي لها كما تُوفر هذه الأنواع من الألعاب أشياء تميل إليها البنات فطريا

air conditioning за Голямобуковски манастир, 16.08.2016

Important tips for air conditioning business please read and learn how to put a business like this.
air conditioning business

julia simon за Голямобуковски манастир, 11.08.2016

Здравейте, казвам се Юлия Саймън, жертва на измама в ръцете на фалшиви кредитори. аз са загубили около 25 000 €, защото имах нужда от голям капитал от 80000 €. Аз почти умря, аз не са имали къде да отиде. моят бизнес е бил разрушен, а в процеса аз загубих сина ми. Аз не можех да понасям това да се случи отново. през декември 2014 г., се запознах с един приятел, който ме запозна с добра майка, г-жа Augusta Ibramhim, че в крайна сметка ми помогна да си осигури заем в една компания. добра майка аз искам да използвам тази възможност, за да ви благодаря, и нека Бог да продължи да ви благослови. аз също искал да използвам тази възможност, за да съвети сънародници, че има много измамници там, така че ако имате нужда от заем, и искат да си осигури заем бързо, само да се регистрирате чрез г-жа Augusta Ibramhim чрез имейл: augustaibramhim11@gmail.com. можете да се свържете с мен чрез този имейл: juliasimon460@gmail.com. ако имате някакви съмнения. моля тя е единственият човек, надеждна и достоверна.
Благодаря.

christiana за Голямобуковски манастир, 08.08.2016

Търсите ли личен заем, или са били ви отказва заем от банка. Аз дават кредити на физически лица и фирми при ниска и достъпна лихвен процент от 2% лихва. Моля, свържете се с нас чрез имейл: trustfundloanfirms@gmail.com

augustine junio за Голямобуковски манастир, 06.08.2016

"Добре дошли в Августин Junio заем кредитори заем на регистрирана фирма заем, който предвижда заеми да помогне на живот. Вие спешно се нуждаят от заем, за да изплати дълга си, или имате нужда от заем за вашия бизнес? Вие бяха отхвърлени от банки и други финансови Тяхното институции? Вие ще се нуждаят от заем консолидация или ипотека? търсите ли повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние сме помогнали на хората, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лоша кредитна или нужда от пари, за да плащат сметките, да даде заема само 2% лихва, искам да използвам тази среда да се информират, че осигуряваме надеждна поддръжка и получател, и ще бъде готова да предостави заем. Така че, моля свържете се с нас днес (augustinejunio @ gmail.com)

Agen Bola Ibcbet за Голямобуковски манастир, 02.08.2016

The trusted, reliable, and guaranteed website in regards to sportsbook all type of betting game is available.Agen Bola Ibcbet Agen Bola

pre101 за Голямобуковски манастир, 31.07.2016

Вы Отчаянно нуждается в кредит? мы предлагаем от $2,000.00 USD до $100 млн с процентной ставкой 3%. Вы может быть отказано в кредит от вашего банка или какой-либо финансовой фирмы? Нужна ли финансовая помощь? Вам нужен кредит, чтобы оплатить счета или купить дом? Вы хотите иметь собственный бизнес и вам нужно займа помощь? Вам нужен студенческий кредит? Выдаем кредиты авторитетных для обеих личных лиц, сотрудничают фирмы и инвесторы. Оказываем автокредиты, Автокредит, Персональный кредит, бизнес-кредит, образовательным кредитом консолидация долгов, E.T.C Связаться с нами сегодня для вашей финансовой помощи с доступной процентной ставкой 3%. Электронная почта: preeminent.loans@gmail.com

finance service за Голямобуковски манастир, 31.07.2016

Поздрави Всеки един.

Аз съм г-н Пол Уилямс частен заем заемодателя, ние са частни структури, даващи на всички видове кредити на хора, които са финансово надолу и в потребностите на финансова помощ, ние даваме заеми при много евтини ставка без никакво напрежение. нашата компания е добре регистриран и в състояние да раздават кредити на физически лица и да си сътрудничат органи в добри условия. нашите услуги са бързи и лесни. Ако се интересувате за получаване на заем от нас, любезно се свържете с нас на нашата компания имейл: paulwilliamsfinance@gmail.com

посетете ни днес за нашите надеждни услуги
поздрави
Г-н Пол Уилямс.
Фирма Email: paulwilliamsfinance@gmail.com
Свържете се с нас сега.

MORRISON FINANCE COMPANY за Голямобуковски манастир, 31.07.2016

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, заем автомобил, студентски кредит, консолидиране на дълг кредити, необезпечени кредити, рисков
капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини.

Вие в точното място за вашите решения за заем! Аз съм частен кредитор, давам заеми на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Интерес. Моля, свържете се с нас чрез имейл

morrisonfinancecompany@consultant.com

+1 (205) 2877481

Благодаря,
Г-н Morrison Aniems.

finance service за Голямобуковски манастир, 30.07.2016

Поздрави Всеки един.

Аз съм г-н Пол Уилямс частен заем заемодателя, ние са частни структури, даващи на всички видове кредити на хора, които са финансово надолу и в потребностите на финансова помощ, ние даваме заеми при много евтини ставка без никакво напрежение. нашата компания е добре регистриран и в състояние да раздават кредити на физически лица и да си сътрудничат органи в добри условия. нашите услуги са бързи и лесни. Ако се интересувате за получаване на заем от нас, любезно се свържете с нас на нашата компания имейл: paulwilliamsfinance@gmail.com

посетете ни днес за нашите надеждни услуги
поздрави
Г-н Пол Уилямс.
Фирма Email: paulwilliamsfinance@gmail.com
Свържете се с нас сега.

patrick за Голямобуковски манастир, 26.07.2016

Здравейте, Тук идва на достъпна заем, който ще промени живота ви завинаги, аз съм г-н Патрик Фредрик сертифициран заемодателя заем, аз предлагам заем за индивидуална и публичния сектор, които се нуждаят от финансова помощ с нисък лихвен процент от 2%. Нашите услуги включват: * Лични заеми * Консолидиране на дълг * бизнес кредити * Образование Кредити * Ипотечни * гарантирани заеми * кредит не осигурените * Ипотечни кредити * Payday навън * Студентски кредити * Бизнес кредити * Кредити * кола заеми * Инвестиционни кредити * Разработване * Придобиване заеми заеми за строителство моля попълнете формуляра по-долу и да се върнат, ако се интересувате: (patrickloans15@gmail.com) Патрик заеми е сертифициран и доверен компания заем, се прилагат днес и да реши финансовите си проблеми днес. DATA кредитополучателя 1) Трите имена: 2) Страна: 3) Адрес 4) Пол: 5) Статус: 6) Професия: 7) Телефон: 8) месечен доход: 9) заем сума, необходима: 10) заем Продължителност: 11) Цел на заем: 12) име Facebook: 13), веднага след като по-горе форма се пълни, аз ще ви изпратим нашите кредитни условия, така че ние се процедира. ние ще се радваме да чуем от вас, за да продължите. Поздрави, Е-мейл: patrickloans15@gmail.com. Благодаря

Obrist Nicolas за Голямобуковски манастир, 24.07.2016

Здравейте господине / госпожо,

Вие нужда от пари кредитиране между индивидите, за да се справят с финансовите трудности, най-накрая да прекъсне застоя, провокиран от банки, от отхвърлянето на техните файлове да се прилага? Аз съм финансови експерти в състояние да направи заем в размер имате нужда и с условията, които правят живота по-лесен. Това са областите, в които можете да помогнат:

* Финансова
* Lend лизинг
* Инвестиционен кредит
* Auto заем
* Консолидиране на дълг
* Кредитна линия
* Втори ипотечни
* Кредит Redemption
* Личен заем
имейл: nicolashelp279@outlook.com

sir joel williams за Голямобуковски манастир, 20.07.2016

Имате нужда от спешна финансова кредит кредит?
* Много бърза и незабавна трансфер към банковата си сметка
* Възстановяване започва осем месеца, след като получи парите
банкова сметка
* Нисък лихвен процент от 2%
* Дългосрочна погасяване (1-30 години) Дължина
* Гъвкави условията на заема и месечна вноска
*. Колко време отнема да се финансира? След подаване на искането за кредит
Можете да очаквате предварителен отговор по-малко от 24 часа
финансиране в 72-96 часа след получаване на информацията, която им е необходима
от теб.

Свържете се с легитимна и лицензирана фирма, упълномощено
да даде финансова помощ на всички,
За повече информация и кандидатстване за кредит форма

имейл: cashfirmarena@gmail.com


С Най-Добри Пожелания
Сър Joel Уилямс
CASH FIRM ЗАЕМ COMPANY
изпълнителен директор
ТЕЛ: +60183723787
Email: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

JOHN HOLT за Голямобуковски манастир, 18.07.2016

Вие сте бизнес мъж или жена? Вие сте във финансова
каша или ви е необходимо средствата да започнат свой
собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да
уредят дълга си или да изплати сметките си или
започнете хубав бизнес?
Имате ли ниска кредитен рейтинг и вие сте
констатацията, че е трудно да се получи капитал /
заем от местни банки и други финансови институции?
Имате ли нужда от заем или финансиране за всеки
причина?

Ние предлагаме заем при ниска лихва в размер на 2% и без
кредитна проверка, ние предлагаме лични заеми, заеми
консолидиране на дълг, рисков
капитал, бизнес кредити, образователни кредити,
ипотеки или заеми, по някаква причина
вариращи от $ 1,000 до $ 10 милиона. Върнете се към нас сега
в johnholtprivateloancompany@gmail.com
   С уважение,
  JOHN HOLT
   Отново имейл: johnholtprivateloancompany@gmail.com

adams john loan за Голямобуковски манастир, 17.07.2016

Ние сме християнска организация, образувана да помогне на хората в нуждите на помага, като например финансова help.So ако ще чрез финансови затруднения или сте във всяка финансова каша, и имате нужда от средства, за да започнат свой собствен бизнес, Търсите ли за финансова помощ от всякакъв вид? Ние сме частна фирма заем, който осигурява всички видове кредит / финансиране за всички онези, които желаят за финансова помощ. или сте констатацията, че е трудно да се получи капитал заем от местни банки, adamsjohnloanfirm@hotmail.com за Библията казва, \\\"\\\" Лука 11:10 Всеки, който иска, получава; който търси, намира; и на онзи, който хлопа, ще се отвори \\\", така че не позволявайте те възможност ти да мине, защото Исус е същият вчера, днес и завинаги more.Please тях е за сериозни мислещи и Божиите страхувайки Хората, ще сме тук, за да помогне на тези, които са в нужда от help.Email; adamsjohnloanfirm@hotmail.com

carren ben за Голямобуковски манастир, 12.07.2016

Имате ли нужда от кредит? Вие сте бизнес мъж или жена, и имате нужда от заем, за да увеличи бизнеса си ?? Имате ли нужда от капитал за започване на бизнес? Каквото и да е проблеми по заеми могат да бъдат, тук идва вашата помощ, тъй като ние предлагаме кредити на физически лица, така и фирми, на ниска и достъпна лихвен процент. Свържете се с нас днес (carrenbenfirm@outlook.com или carrenbenfirm@gmail.com), за да получите вашия кредит днес.

jelenaerkman за Голямобуковски манастир, 12.07.2016

Hello ви е нужен кредит при по-нисък лихвен процент от 2%? Били ли сте бил отказан банкови заеми, защото не е нужно никакво обезпечение или имат лош кредит? уморени от банков стрес ли сте? Тогава сте на точното място, свържете се с нас сега чрез нашия имейл (jelenaerkmanloancompany@gmail.com)

Mrs Farida Stephen за Голямобуковски манастир, 10.07.2016

Добър ден, аз съм регистриран частен пари заемодателя. Ние даваме заеми за подпомагане на хора, фирми, които се нуждаят от актуализиране на финансовото състояние по целия свят, с много ниска годишна лихва от едва 2% в рамките на една година до 30 години срок на изплащане продължителност до всяка част на света. Ние даваме заеми в рамките на обхвата на € 5000 до 100 000 000 евро. Нашите заеми са добре осигурени, за максимална сигурност е наш приоритет. Интересува човек трябва да се свържете с нас чрез имейл: (24hourstloancompany1@gmail.com)

kumar за Голямобуковски манастир, 09.07.2016

Имате ли нужда от личен заем?
Бизнес паричен заем?
необезпечен кредит
Бързо и лесно кредит?
Process Quick Application?
Одобрения в рамките на 24-72 часа?
Без скрити такси кредит?
Финансирането по-малко от 1 седмица?
Get необезпечени работен капитал?
Свържете се с нас на loanfastlimited@financier.com +18595543895

Кредити, включват:
================================
Търговските заеми.
* Лични заеми.
* Бизнес кредити.
* Инвестиции Кредити.
* Кредити за развитие.
* Придобиване заеми.
* Строителни заеми.
* Бизнес кредити и много повече: loanfastlimited@financier.com +18595543895

ИСКАНЕ ЗА КРЕДИТ:

Пълно име:................
Размер на кредита Нужда :.
Цел на кредита: .......
Заем Продължителност: ..
Пол: .............
Семейно положение:....
Местоположение: ..........
Домашен адрес:..
Град: ............
Държава:......
Телефон: ..........
Mobile / Cell: ....
Професия:......
Месечен приход:....

Свържете се с нас на loanfastlimited@financier.com +18595543895

sam за Голямобуковски манастир, 08.07.2016

If you are in search of unlimited gems,gold and elixirs for clash of clans then you must visit the given author's website as all these resources will be provided within a second and at no any effort through which you will enjoy a lot.

Mrs. Ceren за Голямобуковски манастир, 02.07.2016

Do you need Financial Assistance?
Do you seek funds to pay off credits and debts?
We give out loan with an Interest rate of 1.00%

Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed...$, €, Ј:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- Name of the Site:

Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

mimi за Голямобуковски манастир, 27.06.2016

very nice post thanks for it!
العاب تلبيس

Miss Juan Rochers за Голямобуковски манастир, 26.06.2016

Това е онлайн обява от частна пари / фондове кредитиране фирма. Имате ли нужда от заем, за да плати сметките си, закупуване на жилище, заем, за да разширите бизнеса си, заем за инвестиции? Ние предлагаме лични заеми на физически лица, фирми, бизнесмени и жените.

За да кандидатствате и да получите заем от нас днес, любезно се свържете с нас сега чрез нашия официален имейл
адрес по-долу за повече информация. Благодаря.

Свържи се с Email: premierlendingagents@gmail.com
Website: http://premierlendingagents.webs.com/

Miss Juan Rochers
(Рекламен агент)

Mrs. Ceren за Голямобуковски манастир, 22.06.2016

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Do you need Financial Assistance? We can help you
We give out loan with an Interest rate of 1.0%
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com
Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed...$, €, Ј:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- Name of the Site:

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement.
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
pergocf@fastservice.com

We look forward to hear from you ASAP.

lord harbart за Голямобуковски манастир, 19.06.2016

Как си днес? съм господар habat и аз трябва да ви кажа колко се радвам да Ви информирам, че ние сега дават заем с много нисък лихвен процент от 2%. Контакт Фирма господар habat заем чрез orbitfinanceloancompany@gmail.com.comwe дава живот време възможност кредит на физически лица, търговски дружества, застраховки и т.н. ли сте в някоя финансово затруднение или в нужда от заем, за да инвестират или имате нужда от заем, за да плащат сметките си търси, не се колебайте, тъй като ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Изпратете ни имейл: orbitfinanceloancompany@gmail.com

Sara Elahi за Голямобуковски манастир, 19.06.2016

Имате ли нужда от спешен заем?
* Много бърза и неотложна трансфер към банковата си сметка
* Плащането започва осем месеца, след като получи парите във вашия
банкова сметка
* Ниски лихви 2%
* Плащане на дългосрочна (1-30 години) продължителност
* Гъвкави условията на заема и месечни плащания
*. Колко време отнема да се финансира? След подаване на молба за кредит,
Можете да очаквате, че първоначалната реакция на по-малко от 24 часа и
финансиране в рамките на 72-96 часа след получаване на информацията, ние се нуждаем от
от теб.
Свържете легитимни и лицензиран официален заем компания
че финансовата помощ за други страни.
За повече информация и формуляр за кандидатстване за кредит чрез контактната сега
имейл: saraelahi239@gmail.com
Skype име: unitedloan.org

micheal doanld loan за Голямобуковски манастир, 15.06.2016

Здравейте, аз съм частен заем заемодателя и дават заем на тези, които се нуждаят от заем, и тези, които искат да се започне нова business.I дават лични заеми, бизнес кредити, студентски заеми, заеми и всички видове заеми , в интересуват процент от 2% контакт днес на: michealdonaldloanfrim@hotmail.com

jane за Голямобуковски манастир, 10.06.2016

Здравей,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се днес с нас по електронна поща, така че можем да ви дадем нашите правила и условия за заем при: (saintloanss@gmail.com)

leonardo sanches за Голямобуковски манастир, 09.06.2016

Здравейте, аз съм г-н Леонардо Санчес, частен заем кредитор, който дава живот на възможностите заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всичките си финансови проблеми в миналото. Ние кредитни фондове за лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса, в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (sanchezloanfirm@gmail.com)

fred johnson за Голямобуковски манастир, 09.06.2016

Нуждаете се от спешна заем, за да изплати дълговете си? Имате ли нужда от заем, за да започне нов бизнес? Имате ли нужда от личен заем? Ние предлагаме всички видове заеми при лихвен процент от 2%. Свържете се с нас днес по електронната поща (fredjohnsonfrim@gmail.com)

Cornells Hendricks за Голямобуковски манастир, 08.06.2016

ВНИМАНИЕ:

Ние сме сертифицирани кредит Кредитор базирани worldwide.We изключва всички видове кредит както лични, така и ипотечен кредит за хората по целия свят, Интересува човек трябва да се свържете с мен чрез: wfs.info.s@gmail.com

поздрави
Финансирането Manager.

Luckson за Голямобуковски манастир, 05.06.2016

Възможно ли е един инвеститор търси финансиране или в търсене на по-

законен заем? Уморен от Искан заеми и ипотеки? имам

ви е отхвърлена от вашите банки? Ако сте уморени от срещата на неподходящите хора,

плащат авансови такси, без награда? Имате ли нужда от заем, за да

изчисти дълговете си / сметки и стартиране на бизнес? Тогава си

финансова травма е приключила. Ние предлагат кредити в различни валути

с много нисък лихвен процент от 2% годишно. Ние сме сертифицирани и доверие

достоен. ние можем да ви помогнем с финансова помощ. ако

интересувам се да се върнем към нас
chosengenerationloans@fastservice.com
http://chosengerationloans.webs.com/

CARLOS JUAN за Голямобуковски манастир, 03.06.2016

Добър ден,

Вие сте бизнес мъж или жена?
Вие сте във финансова каша или ви е необходимо пари, за да започнат свой собствен бизнес? Имате ли нужда от заем, за да изплати дълга си,
уреждане или да плащат сметките си или да започнете хубав бизнес?
Имате ли ниска кредитен рейтинг, констатацията, че е трудно да се получи капитал заем от местни банки и други финансови институции. Моля те
Свържете се с нас точно сега за вашия кредит с по-долу
данни.

Заем на формуляра за кандидатстване, пълна и връщане

Наименование на кандидата:
държава:
Телефон:
Възраст:
Сума, необходима като заем:
Продължителност:
Кандидатствали ли сте преди:
Ние сме сертифицирани, надежден, надеждна, ефективна, бърза
и динамичен. Свържете се с нас днес

Благодаря ви и Бог да ви благослови.
(FERNANDOCARLOSJUAN@GMAIL.COM)......

rca2016 за Голямобуковски манастир, 28.05.2016

تتنوع العاب فلاش وذلك على حسب كل شخص ورغبته فهناك عدة انواع منها وهناك من هي خاصة بالبنات واخرى للاولاد وتعتبر العاب تلبيس من اكتر الالعاب انتشارا و محبوبة عند الجميع ولديها جمهور كما انها سهلة اللعب والجميع يمكنه لعبها بسهولة تامة بدون صعوبات تذكر كما ان هناك انواع اخرى متل العاب طبخ والعاب اكشن ومكياج و سيارات الى غير ذلك فلك صنف جمهوره ومحبيه ولكن تبقى العاب بنات الاكتر انتشارا وشعبيتنا في عالم العاب الفلاش كما انها تحتوي على شخصيات معروفة وغنية عن التعريف متل باربي و سندريلا وشخصيات اخرى تركت بصمتها في هذا المجال لهذا اصبح يعتمد عليها كتيرا في صنف العاب تلبيس بنات الدي تحبه البنات بكترة خاصة في العالم العربي مما يجعل المواقع الخاصة بهذا النوع تزداد يوما بعد الاخر فذلك ليس عبثا ففي الحقيقة نوع العاب التلبيس من اجمل اصناف العاب فلاش بصفة عامة و العاب بنات بصفة خاصة
العاب بنات باربي
العاب بنات كبار
العاب بنات مكياج
العاب بنات ستايل
العاب بنات 2016
العاب بنات جديدة
al3ab banat §§...

David Peterson за Голямобуковски манастир, 26.05.2016

Вие сте в нужда от заем, за да плати на сметките си, купи кола или къща, за да се срещнат с нуждите на семейството или да остане финансово подем? Имате ли нужда от заем за започване на проект или за инвестиция? Ако отговорът е да се свържете с нас днес, ние предлагаме заеми при 2% на годишна база се върнем към нас на имейл като davidpetersonloanfirm1@outlook.com и ние ще бъдем наистина се радвам да ви помогне.

MR PENDELIS за Голямобуковски манастир, 25.05.2016

Край на вашите финансови притеснения

Край финансовите си притеснения сега мога да се усмихвам, че богобоязлив човек, който е осигурил £ € 220.000 и двама от моите колеги също са получили заеми от този човек, без никакви проблеми. Съветвам ви да не се избират грешния човек, вие определено ще се прилага за парични заеми за проекта и всеки друг. Написах този пост, защото г-н Pendelis Wealth, ме накара да се чувствам благословена кредитите си. То се осъществява чрез един приятел, че се запознах с този честен и щедър Бог страхувайки човек, който ми помогна да този фонд да плащат за кредита на живота си, трябва да получи финансова помощ, можете да заседнат, нямат достъп до банкови кредити, или не полза на банката за финансиране на строителството, развитието на недвижими имоти, развитие на бизнеса на собствен бизнес, трябва да сте виждали и да правят пари, лоша кредитна или нужда от пари, за да плащат сметки и дългове. Ето защо, ние ви препоръчваме да отидете там, да се свърже и да се срещнат с вас за услугите, които са я поискали. Контакт Адрес: pwloancompany484@gmail.com

MISS ROSE за Голямобуковски манастир, 19.05.2016

-
Здравей ,

За да се представя добре, аз съм Мис роза частен кредитор дам заем при 2% годишно. Тази финансова възможности на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да получите вашия кредит бързо. Има много възможности там търсят финансова помощ и навсякъде, а дори и сега те все още не са в състояние да получи. Но тази финансова възможност на вратата ви стъпка и като такъв, не може да си позволи да пропусне тази възможност. Тази услуга ще осигури и двете лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита варира достъпна от всеки брой на вашия избор за повече информация, моля свържете се с нас по електронната поща: missroseloanfirm@hotmail.com

ehis за Голямобуковски манастир, 19.05.2016

ти трябва спешно заем от реномиран частен кредитор ще ви отпусне пари без стрес? Ако отговорът е да, то вие сте в правилната посока. Вземи парите си в рамките на 5 часа. Аз съм EHIS Макоули, бизнесмен и дори частен кредитор. Бих искал да създаде клон на дейността ми във вашата страна, ако можете да се свържете с мен с голяма бизнесмен там. Давам при кредит от 2% лихва. да ми пишете чрез този имейл ehism94@gmail.com

Пери Уайт за Голямобуковски манастир, 16.05.2016

Здравейте всички,

Аз съм Пери Уайт частен заем заемодателя с добро работно репутация, Perrywhitefirms@gmail.com Нанесете днес, ако имате нужда от спешен заем от компания с добра репутация, с добри условия и трудовите отношения, тогава трябва да се свържете с нас, както ние предлагаме заеми при достъпни цени лихвен процент от 3% и работата си с нас ще бъде добър опит. Ако се интересувате, се свържете с нас чрез имейл: Perrywhitefirms@gmail.com

Очаквам вашия бърз отговор на моя имейл

Пери Уайт

jordanrey за Голямобуковски манастир, 15.05.2016

Купить Качество Реальные и поддельные паспорта (passportquality@gmail.com) визы, лицензии, удостоверения личности, ПЛА

Мы производим поддельные и настоящие паспорта, водительские удостоверения, свидетельства о рождении, удостоверение личности для всех стран мира. мы профессионалы, и мы делали это в течение более семи десяти лет сегодня. Мы предлагаем только оригинальные высококачественные поддельные паспорта, водительские удостоверения, удостоверения личности, штампы и другие продукты для следующих стран: Австралия, Бельгия, Мексика, Испания, Бразилия, Канада, Финляндия, Франция, Ирландия, Португалия, Швеция, Германия, Италия, Нидерланды, Великобритания, США и многих других странах. Мы лучшие производители качественных документов, более 1 миллиона наших документов, циркулирующих по всему миру. Контакт ": passportquality@gmail.com
Ключевые слова: заграничные паспорта, водительские права, удостоверения личности, визы, SSN, Дипломы

Г-н Уилямс Марк за Голямобуковски манастир, 14.05.2016

Добре дошли в Уилямс марка кредит компания Мото: Вашият задоволително е пред очите ни свят. Това е обявяване на финансови услуги, не би да търсите за Истински кредит? Добрата новина е тук! Уилямс марка кредит компания е тук за вас. Ние предлагаме заем във всякакви количества, необходими на получателя на заем при лихвен процент от 2% на годишните заеми за развитие на бизнес, заем колата, образователен заем, частните заеми. Ние сме правителство одобри и сертифициран кредитиране компания, надежден, надеждна, ефективна, бърза и динамична. А изпитание ще ви убеди. За повече информация за нашите услуги, предаде всички запитвания към нас днес via.E-мейл: (williamsmarkeasyloancompany@yandex.com)

Кредитополучателят информация

Трите имена: ............
Държава:………………………….
Адрес: .....................
Секс: ....................
Възраст: ....................
Лична Телефон: ...............
Начало Телефон: ...............................
Размер на кредита е необходимо: .............
Месечен приход:………………………….
Заем Продължителност: ................
целта на кредита: ................

Email адрес секретар публичност чрез имейл: (williamsmarkeasyloancompany@yandex.com)

поздрави
Г-н Уилямс Марк

Gonzalez Mary Suarez за Голямобуковски манастир, 11.05.2016

Pozdrav, jeste li financijski hendikep? Imate nisku kreditnu rezultat i imate problema s dobivanje kredita od domaćih banaka i ostalih financijskih institucija? Trebate kredit ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništva i obrazovanja, debt consolidation, tvrdi novac kredita. Ovdje je rješenje za svoje problem.We ponuditi kredite za klijente širom svijeta širok @ 2% kamate za isplatu poništiti. Pošalji nam se na: (marysuarezloanfirm@gmail.com)

IRENE FERNANDEZ за Голямобуковски манастир, 01.05.2016

Имате ли нужда от кредит? Това е да се информира широката общественост, че г-жа Ирина Фернандес, частен кредитор заем е за отваряне на финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заеми при 2% лихва за лица, фирми и предприятия с ясен и разбираем начин и ни condition.contact днес по електронната поща: (irenegironfernandez@gmail.com)

David Peterson за Голямобуковски манастир, 27.04.2016

Здравейте господине / госпожо,
Ние осигуряваме средства за инвестиционни цели в форми на кредит към търсещите кредит, физически лица, юридически организации, фирми и др Инвестиционни са направени като:
* Финансиране на проекти
* бизнес кредити
* Лични заеми
* Консолидиране на дълг Ние дават заеми на всяко лице и компания при 2% лихва месечно. Върнете се към нас чрез имейл, както davidpetersonloanfirm1@outlook.com за повече информация.

Mrs. Kari за Голямобуковски манастир, 26.04.2016

Dear valued customer,

Do you need Financial Assistance?
Do you seek funds to pay off credits and debts?
We give out loan with an Interest rate of 1.00%

Please, contact us for more information: karituncer@mail.com

Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed...$, €, £:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- Name of the Site:

Please, contact us for more information: karituncer@mail.com

We look forward to hearing from you.

Mrs. Kari за Голямобуковски манастир, 25.04.2016

Dear valued customer,

Do you need Financial Assistance?
Do you seek funds to pay off credits and debts?
We give out loan with an Interest rate of 1.00%

Please, contact us for more information: karituncer@mail.com

Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed...$, €, £:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- Name of the Site:

Please, contact us for more information: karituncer@mail.com

We look forward to hearing from you.

Frank Hawkins за Голямобуковски манастир, 25.04.2016

Ние сме сертифицирани заем пари кредитори, предлагащи кредит за хора, които имат нужда от заеми, тук са някои въпрос: Прави ли ви се нуждаят от заем за всякакви цели ?, Искате ли да плащат сметките си ?, Вие сте в един финансов проблем ? Имате ли нужда от финансова Solution ?. Тук е решението на всички ваши финансови problems.We предлагат кредити, вариращи от $ 5,000.00 Мин. до $ 5,000,000.00 Max. при 3% Лихвен процент. нашите кредити са лесни и евтини. Имаме отлична репутация за предоставяне на продукти с първокласно обслужване финансов заем

Ако intersteed любезно се свържете с нас днес в frankhawkinshelpscapital@hotmail.com за повече информация ...

Забележка: Всички отговори трябва да бъдат изпратени до frankhawkinshelpscapital@hotmail.com за бърза и спешна реакция.

elzbieta karpinska за Голямобуковски манастир, 21.04.2016

СВИДЕТЕЛСТВО за това как аз имам ЗАЕМ

Здравей,
Моето име е Карпинска Елжбета и се ожених, аз съм от САЩ
През последните 2 седмици и истински кредит за компанията търси
Имам пълно доверие в тях, и най-накрая имах много измамници
дни, те взеха парите си, без да дава нищо в замяна
Надявам се, че аз имам объркан и разочарован, е бил убит, и
изглежда много
Трудно е за семейството ми, аз не искам да правя нищо
Заем компании в интернет, така че отидох да взема назаем
малко пари
приятел, и той му казал, че той ще бъде в състояние да помогне
всяка сума на кредита, който може да ми помогне да знаете кредит
на компанията
тя е само, че се нуждаят от много нисък лихвен процент от 2%
кредит, той ме насочи как да кандидатствате за кредит
им пишете за мен, казах,
като например: (Luckyloans19@gmail.com), никога не съм вярвал в
но аз се опитах и ​​аз
Най-голямата изненада на кредита в рамките на 24 часа, не можеше да мисли,
Богат и щастлив отново, и да благодарим на Бога
Аз съм признателност
Тази област все още има всички тези компании, като например измама,
Моля, съвети и всичко, от което се нуждаят от заем, за да отидете
(Luckyloans19@gmail.com) животът ви ще се промени като
мината е направил за добро

joel williams за Голямобуковски манастир, 20.04.2016

Имате нужда от спешна финансова кредит кредит?
* Много бърза и незабавна трансфер към банковата си сметка
* Възстановяване започва осем месеца, след като получи парите
банкова сметка
* Нисък лихвен процент от 2%
* Дългосрочна погасяване (1-30 години) Дължина
* Гъвкави условията на заема и месечна вноска
*. Колко време отнема да се финансира? След подаване на искането за кредит
Можете да очаквате предварителен отговор по-малко от 24 часа
финансиране в 72-96 часа след получаване на информацията, която им е необходима
от теб.

Свържете се с легитимна и лицензирана фирма, упълномощено
да даде финансова помощ на всички,
За повече информация и кандидатстване за кредит форма

имейл: cashfirmarena@gmail.com


С Най-Добри Пожелания
Сър Joel Уилямс
CASH FIRM ЗАЕМ COMPANY
изпълнителен директор
ТЕЛ: +60183723787
Email: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

LOUISE за Голямобуковски манастир, 16.04.2016


оферта заем между-специално,
Здравейте Ние сме организация за подпомагане на хора, които се нуждаят, за да вземат пари назаем, за да се измъкнем от кризата, бързо económica.Una сериозна оферта в рамките на 72 часа. Cantidad.Si много ви интересуват
  900.000.00 на? да? 100 милиона, с лихвен процент от 3% на година, въз основа на сумата на кредитите.
свържете се с нас за повече información.Email: dalsivalouise@hotmail.com

Kaili за Голямобуковски манастир, 13.04.2016

I am interested in monastery life and this site has helped me a lot to know more on the life in monasteries. I have bookmarked this page for future reference. Keep on sharing more and more posts like this. jewish homes for rent

Kaili за Голямобуковски манастир, 11.04.2016

I am interested in monastery life and this site has helped me a lot to know more on the life in monasteries. I have bookmarked this page for future reference. Keep on sharing more and more posts like this. at&t deals

Mr Peterson за Голямобуковски манастир, 11.04.2016

Здравейте, Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем и др ..?
Ние сме в момента предлагането на личните и бизнес кредит на всеки заинтересован
индивидуален
при 2% лихвен процент от 1 до 30 години.
Име:
Дата на раждане :
Пол:
Семейно положение:
Адрес:
Град:
Държава:
Телефон:
Заета сума:
Заем Продължителност:
Нетен месечен доход.
Свържете се с нас: creditsolutionhome1@gmail.com

IRENE FERNANDEZ за Голямобуковски манастир, 07.04.2016

Здравейте, са ви финансово хендикап? Имате ли ниска кредитен рейтинг и имате затруднения да получат заем от местни банки и други финансови институции? Имате нужда от заем или фонд по някаква причина, като например: личен заем, разширяване на бизнеса, предприемачеството и образованието, консолидиране на дълг, твърди парични заеми. Тук е решениято на своите problem.We предлагат кредити за клиенти от цял свят широк @ 2% лихва за отмяна на изплащане. Изпратете ни имейл на: (irenegironfernandez@gmail.com)

Daniel Walls за Голямобуковски манастир, 06.04.2016

Добър ден,

Ние сме легитимни, уважавани правителство регистриран пари заемодателя. Ние сме компания, която предложи финансова помощ. Ние отпускат средства, за да се лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна история или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние направи надеждна помощ бенефициент, както аз ще се радваме да ви предложим заем при 2%, така че не се колебайте да кандидатствате за кредит, тъй като ние ще ви предоставим най-доброто от нашата услуга.

Оказани услуги включват *
рефинансира *
Подобрение на дома*
Инвестиционен кредит *
Авто кредити *
Консолидиране на дълг *
Линията на кредит *
Втора ипотека *
Бизнес кредити *
Лични заеми *
Международните заеми.

Кредитополучателите ИНФОРМАЦИЯ:

Пълно име:
Пол:
Семейно положение:
Адрес:
Пощенски код / Град:
Държава:
Дата на раждане :
финансиране:
Необходимото количество:
Заем Дължина:
Заплата / годишен доход:
Професия :
Целта на кредита:
Телефон:
Fax:

Мото: Ние предоставяме на нашите клиенти с осигурен кредит и гарантиране на програмата ще получи.

С Най-Добри Пожелания.

Г-н Daniel Walls / MD /

Свържи се с имейл: danielwallsloancompany@gmail.com

Anderson Morris за Голямобуковски манастир, 05.04.2016


Ако сте в нужда от заем или имате ли нужда от пари, за да плащат сметките си, свържете се с нас, тъй като ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дълго и кратко време заем за повече информация се свържете с нас чрез имейл andmoris38@gmail.com

отец Веселин за Голямобуковски манастир, 28.03.2016

Многоуважаеми dsdgfh,
По принцип не отговарям на анонимни коментатори, но понеже сте споменали името ми, искам да Ви уверя, че нямам нищо общо с тези оферти. Съжалявам, ще сте помислили, че имам нещо общо с това.

dsdgfh за Голямобуковски манастир, 28.03.2016

изроди, малоумници как не ви е срам да пишете постоянно тук в тази страница и да агитирате хората с вашите измамни кредити, игумена на манастира отец Веселин и той е замесен в вашите схеми и далавери. нямате ли страх от Бог . спрете да мамите хората и спрете тук да пишете за измамните ви кредити.

djelbova за Голямобуковски манастир, 25.03.2016


Здравейте, аз съм djelbova, който в момента живее в града на български. Аз съм вдовица в момента с четири деца и ми съм бил заседнал в една финансова позиция май 2015 и е необходимо да се рефинансират и да плащат сметките си. Опитах се да търсите заеми от различни частни фирми и корпоративни кредити, но никога успешно, и повечето банки са намалели кредитната ми. Но Бог е искал като се запознах с една жена на Бог кредитор частен заем той ми даде заем на 85.000.00lvn и днес аз съм собственик на фирма и моите деца се справят добре в момента, ако трябва да се свърже с всяка фирма, с позоваване на получаване на необезпечен кредит, не кредитна проверка, без поръчител с лихва от едва 3% и по-добри схеми на плащане и график, моля свържете се с г-жа Стела Rene (mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com). Той не знае, че правя това, но аз съм толкова щастлив, сега и аз реших да се позволи на хората да знаят повече за него и искам Бог да го благослови повече. Можете да се свържете с него чрез своя имейл mrsstellareneloanfirm1@hotmail.com

djelbova

stacy за Голямобуковски манастир, 17.03.2016

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола
заем, студентски кредит, консолидиране на дълг кредити, необезпечени кредити, рисков
капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова
институция за една или повече reasons.You в точното място за
Вашите решения заем! Аз съм частен кредитор, давам заеми до
фирми и физически лица на ниска и достъпна лихвен процент на
2%. Интерес. Моля, свържете се с нас чрез електронна поща:
financialfutureloanfirm@gmail.com
financialfutureloanfirm@yandex.com

Благодаря,
Г-жа Стейси

MR LEE JONES за Голямобуковски манастир, 12.03.2016

Добре дошли CITY кредитни фондове ..

Общият дълг, дълг на помощ и финансова подкрепа Дружеството.
Ние предлагаме заем при ниска лихва в размер на 2% и с не кредитна проверка,
ние предлагаме лични заеми, консолидиране на дълг кредити, рисков капитал,
бизнес кредити, образователни кредити, ипотечни кредити или "кредити по някаква причина!

CITY кредитни фондове проверки.

Вие сте бизнес мъж или жена?

Има ли във всяка финансова каша или ви е необходимо средствата да стартирате вашия
собствен бизнес?

Имате ли нужда от заем, за да се установят своя дълг или изплати сметките си или да започнете
хубав бизнес?

Имате ли ниска кредитен рейтинг и вие сте констатацията, че е трудно да се получи
капитал заем от местни банки / други финансови институти?

Имате ли нужда от заем или финансиране по някаква причина, като например: а) Лична
Кредит, бизнес експанзия, б) започване на бизнес, образование, в) дълг
Консолидация, г) Hard Пари Заеми ..

ЗАЕМ ОФЕРТА Детайли по полагането ..

1) пълните имена:
2) Контакт Адрес:
3) Телефон:
4) пол:
5) сумата, необходима AS кредит:
6) ЗАЕМ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
7) месечен доход:
8) Професия:
9) Възраст:
10) ЦЕЛ НА ЗАЕМ:
11) Държава:
12) имейл адрес:

Въпреки това, Нашият метод, ви предлага възможност да се посочи размерът на кредита
необходими и също продължителността можете да си позволите. Това дава реален
шанс да получите средствата, които трябва! Всички заинтересовани Кандидатите трябва да
Попълнете и върнете подробностите за кандидатстване.

Сърдечни поздрави,
Г-н Лий Джоунс.
CITY ЗАЕМ компания.
Тел: +2348057756157
Email ... cityloanfunds2011@gmail.com
© 2014 финансова помощ Loan Company Ltd.

Mr Diego Carlos за Голямобуковски манастир, 05.03.2016

Побързай, побързай, побързай и се получи кредит бързо и лесно, това е обща нотификация за обществеността. Ние сме уважавани и законен кредитор заем, Търсите ли за заем, като например бизнес кредит или за инвестиционно финансиране на проект, личен заем, жилищен кредит, заем автомобил, студентски заеми, консолидиране на дълг кредити, необезпечени кредити, рисков капитал и т.н., ние даваме международен заем на фирми и физически лица, които са били обърнат надолу от банки и други финансови агенции се притеснявайте, не повече, колкото се свържете с нас днес и да получите вашия кредит бързо и лесно, колкото и да приложите сега се свържете с имейл адрес:


cooperativeworld.org@gmail.com

Jane Damilek за Голямобуковски манастир, 28.02.2016

В финансови затруднения и се наложи да започнат средства направя контакт: janedamilek@gmail.com с тях информация, за да ни позволи да одобри молбата Ви кредит при два процента лихва.

име
адрес
град
държава
телефон
факс
заета сума
продължителност на кредита
професия
месечен приход

Джейн Damilek
+233245353322

sir joel williams за Голямобуковски манастир, 25.02.2016


Имате нужда от спешна финансова кредит кредит?
* Много бърза и незабавна трансфер към банковата си сметка
* Възстановяване започва осем месеца, след като получи парите
банкова сметка
* Нисък лихвен процент от 2%
* Дългосрочна погасяване (1-30 години) Дължина
* Гъвкави условията на заема и месечна вноска
*. Колко време отнема да се финансира? След подаване на искането за кредит
Можете да очаквате предварителен отговор по-малко от 24 часа
финансиране в 72-96 часа след получаване на информацията, която им е необходима
от теб.

Свържете се с легитимна и лицензирана фирма, упълномощено
да даде финансова помощ на всички,
За повече информация и кандидатстване за кредит форма

имейл: cashfirmarena@gmail.com


С Най-Добри Пожелания
Сър Joel Уилямс
CASH FIRM ЗАЕМ COMPANY
изпълнителен директор
ТЕЛ: +60183723787
Email: cashfirmarena@gmail.com
Webisite: cashfirmarena.wordpress.com

Lina Fernanda за Голямобуковски манастир, 24.02.2016

Здравейте, аз съм г-жа Лина Фернанда, а частните заеми кредитори, които дава време живот възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене по не повече, тъй като ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние кредитни фондове, за да се лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (fortunesloanfirm@outlook.com)

jane за Голямобуковски манастир, 24.02.2016

Здравейте,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Джейн Алисън, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се днес с нас по електронна поща на адрес: (saintloanss@gmail.com)

henry duke за Голямобуковски манастир, 16.02.2016

Имате ли нужда от заем за !!!
Здравейте, Моето име е г-н Хенри Дюк. Аз съм частен кредитор, който даде на заем за частни и корпоративни лица. Били ли сте били отказали от толкова много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да се установи вашия бизнес? Имате ли нужда от финансиране за разширяване на вашия бизнес? Или имате нужда от личен заем? Моят кредит варира от личен към бизнес кредит. My лихвен процент е много достъпна и процес нашия заем е много бързо, както добре. Аз съм много склонен да направи всичките си финансови проблеми е нещо от миналото. Ако наистина сте готови да се решават финансовите си проблеми, тогава търсите, не се колебайте и кандидатствате за кредит днес. Ако се интересувате, попълнете формата данни, така че аз мога да ви дам моя гледна точка и conditions.Email:henryduke05@gmail.com

Предлагаме заеми между частност сериозно 48h за Голямобуковски манастир, 14.02.2016

в състояние да ми изплати с лихва в размер на 3%
- Кредитен Финансиране
- Готов Real Estate
- Auto Loan
- Консолидиране на дълг
- Рефинансира
- Personal Loan
- Търговски заем
- Готов Студенти
Вие сте остана или да забрани банка. Ако наистина сте в
нужда, моля свържете се с мен за повече информация. Моля да ми
контакт по пощата: norrahenric@gmail.com
С уважение.

Г-Жа Алекс Жан Сенекале. за Голямобуковски манастир, 11.02.2016

Имате ли нужда от спешен заем, за да предлагате? Търсите помощ? Трябва финансиране, за да започнете вашия бизнес? ако е така, не се колебайте да се свържете с нас по електронната поща: jean.senekal40@gmail.com


С НАЙ-ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ,

Г-Жа Алекс Жан Сенекале.
Главен Изпълнителен Директор
Ръсел Финансова Организация
Адрес на електронна поща: jean.senekal40@gmail.com

Larry Fox за Голямобуковски манастир, 08.02.2016

Били ли сте опитвали да получат заеми от банките, без успех? Спешно се нуждаем от пари, за да се измъкнем от дълга? Нуждаете се от пари за разширяване или създаване на собствен бизнес? Получи кредит от една от водещите компании за заеми във Великобритания. За повече информация, моля, свържете се чрез имейл: 24hourloanservice2011@gmail.com

stacy за Голямобуковски манастир, 06.02.2016

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола
заем, студентски кредит, консолидиране на дълг кредити, необезпечени кредити, рисков
капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова
институция за една или повече reasons.You в точното място за
Вашите решения заем! Аз съм частен кредитор, давам заеми до
фирми и физически лица на ниска и достъпна лихвен процент на
2%. Интерес. Моля, свържете се с нас чрез имейл:
financialfutureloanfirm@gmail.com
благодаря,
Г-жа Стейси

Mr. Bright за Голямобуковски манастир, 04.02.2016

Ние отпускат заеми на заем @ 2% лихва. Моля, копирайте , за отговор
този имейл : за повече информация ,
Име, Размер .....
Продължителност ..........
страна ............
Mobile ...................
Свържете се с Email : ( brightloanfirm2010@gmail.com ) [ ... ]

MR.GARY DANIEL за Голямобуковски манастир, 04.02.2016

ДОБЪР ДЕН,

Предлагаме ви, търговски и лични заеми с много ниска годишна лихва от едва 0,5% в рамките на A 1 година до 20 години ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ периода до всяка част на света. Ние даваме заеми в диапазона от $ 5000 до $ 90.000.000 заемите ни са добре осигурени за максимална сигурност е наш приоритет.

СА те губя SLEEP по нощите да се притеснявате как да се получи легитимни ЗАЕМ кредитор? ЛИ хапе ноктите си на бързата? ВМЕСТО се бият, обадете се на CINDY ЗАЕМ Днес инвестициите, кредитни специалисти, които да помогнат за спиране лоша кредитна история, да открият печеливша решение, което е нашата мисия.
Заинтересованите лица да попълнете формуляра по приложението по-долу. E-MAIL САЩ с: gary.daniel 2020@outlook.com
ИМЕ:
Секс:
ДЪРЖАВА:
Сумата, която трябва:
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ:
ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР:
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО
MR.GARY DANIEL
CEO / ПРЕДСЕДАТЕЛ
E-MAIL: gary.daniel 2020@outlook.com

Г-жа Елена за Голямобуковски манастир, 03.02.2016

Вие сте в нужда от спешна заем, за да плати на сметки, разширяване на бизнес, юридически лица или личен заем? Свържете се с нас днес, за вашия бърз ефективен и надежден заем днес на електронната поща: elenanino07@gmail.com

поздрави
Г-жа Елена

Г-н Stephen Jones за Голямобуковски манастир, 01.02.2016

Аз г-н Stephen Jones законен и признат заем заемодателя, ние предлагаме всички видове на добра кредитна е много бърз и лесен начин за кредит лична студентски заем бизнес заем заеми, коли инвеститор консолидация кредити дълг заем с нисък лихвен процент от 3%, за нас, Ако сте заинтересовани за следната информация: за контакти: г-н Stephen Jones каза. E-m I л: stevenjonesinvestment09@gmail.com

Пълно име:
Нужна сума:
Година:
Телефон:
Държава:
Окупация:
Месечен доход:
Пол:
благодаря

Г-н Stephen Jones
Пишете ни директно в спешното електронна поща до одобрението на кредита:
stevenjonesinvestment09@gmail.com

henry murray за Голямобуковски манастир, 31.01.2016

Имате всички видове финансови проблеми? Имате нужда от заем, за да плати дълговете? Вие сте във финансова криза? Cash вашия кредит ORIGINAL доверие са надеждни лечение на всички видове кредити, виж по-долу. Ние сме регистрирани и разрешени компания за издаване на заем при 2%, с минимална продължителност от 6 месеца и максимална продължителност от 30 години. Ние даваме кредит до минимум през 2000 г. до повече от 50 милиона. свържете се с нас сега чрез нашия имейл адрес на управление: (henrymurry456@gmail.com)

Meryl Heitinga за Голямобуковски манастир, 29.01.2016

Имате ли нужда от финансиране?
Имате ли нужда от бизнес или личен заем?
За повече информация, контакти Email: (financialassuranceloans@gmail.com, financialassuranceloans@accountant.com)

james kuffuor за Голямобуковски манастир, 28.01.2016

Здравейте, аз съм г-н Джеймс Kuffour, частен кредитор заем и главен изпълнителен директор на JK финанси дома. сте

сте бизнесмен или жена? Трябва фондове да започнат свой собствен бизнес?

Имате нужда от заем, за да изплати дълговете си или плащат сметките си или да започнете хубав бизнес?

Вие се нуждаят от финансиране за вашия проект? Ние предлагаме обезпечени кредити от всякакъв размер и

навсякъде по света (частни лица, фирми, недвижими имоти и фирми) в нашата

супер лихвен процент от 2%. Моля, върнете се към нас на този е-мейл

(jameskuffuor25@gmail.com)

ЗАЕМ ЗА ИСКАНЕ.

Дайте име .................................

Имейлът ................................

телефон не ...........................

Домашен адрес ...................

Sex ................................

Държава .............................

Fax ..................................

окупация .......................

Месечен доход ................

Възраст ...................................

Имате акаунт? ...

Кандидатствали ли сте преди? ....

Задължително размер на кредита ...........

Заем Продължителност ......................

Цел на кредита ..................

Благодаря ви и Бог да ви благослови,

Джеймс К. Kuffuor

larry за Голямобуковски манастир, 26.01.2016

Мы прапануем прыватныя і персанальныя крэдыты ў памеры 2%. дэталі прапановы
Цяпер ён пачынае ўжываць інфармацыю ад $ 2,000.00USD $ 10,000,000.00USD.
Поўнае імя:
Сума пазыкі:
Працягласць крэдыту:
краіна:
тэлефон:
Звяжыцеся з намі: e »larrymorrishelpsinvestment@gmail.com

Elizabeth за Голямобуковски манастир, 26.01.2016

Мы прапануем прыватныя і персанальныя крэдыты ў памеры 2%. дэталі прапановы
Цяпер ён пачынае ўжываць інфармацыю ад $ 2,000.00USD $ 10,000,000.00USD.
Поўнае імя:
Сума пазыкі:
Працягласць крэдыту:
краіна:
тэлефон:
Звяжыцеся з намі: daventollonloanfirm.uk.org@gmail.com

Andrew Ferguson за Голямобуковски манастир, 25.01.2016

Вниманието на всички: Аз съм Andrew Ferguson, аз живея на български, аз съм с това средство да се информира широката общественост за това как животът ми се е трансформиран бях в търсене на бизнес заем от $ 35,000.00, както ми беше на изчерпване на парите за моя бизнес и пари, за да плащат сметките, защото наскоро аз имам мамени от $ 4560 и аз си казах, че аз никога няма да кандидатствате за кредит по интернет отново, Изобщо не знам, че един кредитор, като г-н Оскар Джеймс все още може да се намери в интернет. До един мой приятел ме запозна с Ocean Loan Company. На първо аз й казах, че не се интересува от всеки заем сделка вече тогава тя ме увери, че дружеството е истинска една, макар че аз никога не си вярвал, че направих опити и аз се радвам, че го направих, ми беше даден заем в размер на $ 35,000.00 , от тази фирма. Моят съвет към всеки, който се нуждае от истински, легитимни заем или всяка финансова подкрепа, и може да бъде надежден, надеждни и способни да се обръща назад към поради времето на средствата, за да ги Свържете ако сте интересна направо (oceanfinancials.uk.net@gmail. ком) Или можете Vista има уебсайт http://oceanfinancialsloanfirm.webs.com/

Andrew Ferguson

merit hope за Голямобуковски манастир, 23.01.2016

Hello съм г-жа, Merit Hope, заемодател легитимен и надежден заем за заеми
в рамките на срокове и условия ясни и разбираеми, при 2% лихвен процент. от
USD $ 12,000 за $ 8.0 милиона, само евро и лири. Давам бизнес кредити,
Лични заеми, студентски заеми, кола заеми и кредити, за да плащат сметките. ако ти
нужда от loana
което трябва да направите е да можете да се свържете с мен директно
В: (merithope6@gmail.com)
Бог да те благослови.
Поздрави,
Г-жа: заслуги Hope
Email: (merithope6@gmail.com)

Забележка: Всички отговор трябва да бъдат изпратени на: (merithope6@gmail.com)

Mr. Alex Iburu за Голямобуковски манастир, 22.01.2016

Ние отпускат заеми на заем @ 2% лихва . За повече информация , отговори с вашия
Име , Размер , Продължителност & Country и Mobile Контакт Email:
( fedfinancng1@gmail.com )

mary за Голямобуковски манастир, 22.01.2016

Здравейте, аз съм г-жа Мери Great, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да подобри вашия бизнес? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат заеми на средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние осигуряваме надеждна и получател на помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
(loancompany9090@gmail.com)

Mr Perry за Голямобуковски манастир, 19.01.2016

Здравей,

  Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, авто
  заем, студентски кредит, заем консолидиране на дълг, необезпечен кредит, рисков
  капитали и т.н. ... или са били сте отказали заем от банка или всяко финансово
  институция за една или повече reasons.You сте на правилното място за
  Вашите кредитни решения!
  Аз съм частен кредитор на, аз отпуска заеми на фирми и физически лица при
  ниска и достъпна лихвен
  размер на 2%.
  Интересувате ли се? Свържи се чрез електронна поща perryclementloan@gmail.com за проследяване обработката на кредита и
  прехвърлят в рамките на 48 часа;

  ПОДРОБНОСТИ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

  име
  Дата на раждане :
  Пол:
  Семейно положение:
  Адрес:
  Град:
  Щат / провинция:
  Zip / пощенски код:
  Държава:
  Телефон:
  Електронна поща:
  Членка Цел на кредита:
  Заета сума:
  Заем Продължителност:
  Net месечен доход.

  Върнете се към мен възможно най-скоро с горните детайли за повече информация.
  Надявам се да чуя от теб.
  поздрави
  Свържете се с нас


Perry Clement

ryan за Голямобуковски манастир, 08.01.2016

Going through this homepage and you will be able to generate unlimited roblox robux generator,robux generator,roblox generator and many other which will let you to play this game much comfortably and you will also find playing this game much simpler one.

david moyes за Голямобуковски манастир, 06.01.2016

Здравейте. Това е луи Стюърт Finance. Ние сме тук, за да се изостри чувствителността
цялата общественост за това, че ние сме организация, която
Кредитите за частния и публичния сектор на икономиката. Имаш
необходима дългосрочна или краткосрочна кредит? Индивидуално, семейство,
бизнес или организация, която има нужда от заем, за да си
за решаване на икономическите проблеми трябва да кандидатствате за кредит.
Ние предлагаме заеми при лихвени проценти в най-ниската 2%. Можете също така да
спешни заеми, които могат да се обработват в рамките на няколко часа. контакт
ни сега за VIA
E-MAIL:
stewartlouis001@hotmail.com

David Peterson за Голямобуковски манастир, 02.01.2016

Имате ли нужда от заем, за да отплата сметките си, за да си купите кола или къща, за да отговори на нуждите на семейството си или да остане финансово плаващата? Ако отговорът е да тогава се притеснявайте, не повече и да се върнем към нас чрез имейл, както davidpetersonloanfirm1@outlook.com защото ние сме частна компания, чиято основна заем цел е да помогне на хората в нужда от финансова и процент 2. Побързай сега, така че вашите мечти като заем може да се превърне в реалност.

Име: David Peterson
Email: davidpetersonloanfirm1@outlook.com

john hawkins за Голямобуковски манастир, 27.12.2015

Трябва ли лични & бизнес или инвестиция за финансиране, без стрес и бързо одобрение? Ако да, моля свържете с нас днес Гедеон заем компания. Тъй като ние в момента предлагат заеми при ниска лихва от 3 %. Нашите финанси е защитена и безопасна. Нашите клиенти щастието е нашата сила. Ние даваме заеми от $5000 до $1,000,000.00 USD свободни сега са бизнес кредит, личен заем, къща заем, пътуване и Студентски кредит за повече информация моля изпратете в подробно предложение за нас, ако се интересувате пишете ни на: johnhawkinsloans@gmail.com

ADAM FRED LOAN FIRM за Голямобуковски манастир, 20.12.2015

Здравей,
Възможно ли е да търсите Chritmass заем, бизнес кредит, лични заеми,
ипотечни кредити, кола заеми, заеми
студентски заеми, заеми за консолидиране, необезпечени
гаранция, рисков капитал и т.н ... Или просто да откаже
заем от банка или финансова институция небе група за една или повече причини?
Вие сте най-правилните решения за кредита! Ние сме
частен кредитор, ние предлагаме кредити на фирми и физически лица с
ниска и достъпна лихвен процент от 3%. Така че, ако сте
интересуват от бърз и лесен кредит. електронна поща
За контакти: Adamfred24@gmail.com или Adamfred2@outlook.com
ФОРМА Искане за кредит
ИМЕ: ................
AGE: ............... ..
SEX: ...................
СЕМЕЙНО ПОЛОЖЕНИЕ:………………..
Телефон за връзка: ................
АДРЕС: ......................
CITY: ...................
ДЪРЖАВНАТА: .................. ..
ДЪРЖАВА: ...................
ПОЩЕНСКИ КОД:…………………
ОКУПАЦИЯ:…………………..
МЕСЕЧЕН ДОХОД:………………..
Нужна сума: ......................
ЦЕЛ НА ЗАЕМ: ........................

Очакваме вашата бърза отговор на тази електронна поща: Adamfred24@gmail.com или Adamfred2@outlook.com

С уважение,

Phil Howardson за Голямобуковски манастир, 18.12.2015

Добър ден, търсещи убежище, и заем

Аз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.

Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.

За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.

Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

Надявам се, че вашата бърза реакция
Phil Howardson

Phil Howardson за Голямобуковски манастир, 18.12.2015

Добър ден, търсещи убежище, и заем

Аз съм тук, за да ви позволи да знаете, че аз давам заеми от 500 долара до 45 милиона долара, а най-нисък лихвен процент от 3%.

Аз съм добре държал човек, така че само сериозни кандидати следва да се прилагат за този заем.

За кредита, аз давам на всички видове заем може някога искате, така че се прилагат днес и да опитате един добър живот. Също така, ние нямаме време да се измъкнат от клиенти, защото ние сме добре подготвени хора, а ние нищо против нашия бизнес много добре.

Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

Надявам се, че вашата бърза реакция
Phil Howardson

Anita Frank за Голямобуковски манастир, 16.12.2015

КАК аз имам заем от това голямо множество,

Здравейте скъпи мои хора, аз съм Анита Frank, В момента живея в град Ню Джърси, САЩ. Аз съм вдовица в момента с три деца и аз се заби в финансово положение през април 2015 г. и имах нужда да се рефинансират и си плащам сметките. Опитах се търсят заеми от различни кредитни Фирми частни и корпоративни но никога с успех, а повечето банки са намалели кредитната ми, не правете пълна жертва на тези хулигани в там Ке ги наричат себе пари заемодателя Те са всички измами, всички искат е парите си и добре, не ви чувам от тях, те пак са го направили за мен два пъти преди да срещна г-н Уилсън Едуардс най-интересната част от него е Ке ми заем е трансфер за мен В рамките на 74 час, така че аз ще ви съвет да се свържете с г-н Едуардс, ако се интересувате от заем и сте сигурни, можете да му върне на време можете да се свържете с него по имейл ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) № кредитна проверка, в сътрудничество подписващия само с 2% лихва и по-добри планове за погасяване и насрочва, ако трябва да се свърже с всяка фирма, с препратка към обезпечаване на заем, без обезпечение Тогава се свържете с г-н Уилсън Едуардс днес за вашия кредит
Те предлагат всички видове категории заем Те
Краткосрочен кредит (5_10years)
Дългосрочен заем (20_40)
Media срока на кредита (10_20)
Те предлагат заем харесват
............. Начало заем, бизнес кредит заем дълг ........ .......
Студентски кредит .........., Business стартиране заем
Бизнес заем ....... Company заем и др ..............
Email .......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
Когато става въпрос за финансова криза и заем Тогава Уилсън Edwards финансов заем е мястото да отида, моля просто да му кажа, че г-жа Анита Frank ви насочим Good Luck ................... ....

Mr Diego Carlos за Голямобуковски манастир, 12.12.2015

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, къща заем, заем колата, студентски заеми, заеми дълг консолидация, необезпечени кредити, рисков капитал и т.н. контакт cooperativeworld.org@gmail.com за повече информация.

Maurice за Голямобуковски манастир, 09.12.2015

Вие сте в нужда от заем? Искате ли да бъде финансово стабилен? Или искаш да разширите бизнеса си? Предлагаме компания заем, заем автомобил, бизнес кредит и лични заеми, заеми Коледа в много намален лихвен процент от 2% с комфортна продължителност, която е по договаряне. Тази оферта е отворен за всички, че ще бъде в състояние да изплати обратно в съответния срок. Моля се върна до нас, ако проявявате интерес с този имейл: mauricefinance@hotmail.com
Email: mauricefinance@hotmail.com

Gerard Sanchez за Голямобуковски манастир, 08.12.2015

Здравейте, аз съм г-н Жерар Sanchez, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние заем средства на физически лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (gerardsanchezloan@gmail.com)

david moyes за Голямобуковски манастир, 26.11.2015

Здравей.
Това е Дейвид Мойс. Искам да се доведе до знанието на обществеността, че съм частен кредитор, който предлага Oan с лихвен процент от 2%. Вие сте в затруднено финансово положение? Прави ли ви финансово нестабилна? Искате ли да отворите бизнес и нямат капитала или искате т разширите бизнеса си? Ако отговорът е да, трябва да се свържете с нас за заем. Можете да се свържете с нас чрез нашата имейл адрес.
електронна поща
stewartlouis001@hotmail.com

DAVID moyes.

david moyes за Голямобуковски манастир, 26.11.2015

Здравей.
Това е Дейвид Мойс. Искам да се доведе до знанието на обществеността, че съм частен кредитор, който предлага Oan с лихвен процент от 2%. Вие сте в затруднено финансово положение? Прави ли ви финансово нестабилна? Искате ли да отворите бизнес и нямат капитала или искате т разширите бизнеса си? Ако отговорът е да, трябва да се свържете с нас за заем. Можете да се свържете с нас чрез нашата имейл адрес.
електронна поща
stewartlouis001@hotmail.com

DAVID moyes.

Phil Howardson за Голямобуковски манастир, 22.11.2015

Нанесете от нас днес на електронната ни поща, така че да можем да присъстват, за да можете бързо.
Свържете се с нас сега в philloanfirm2@yahoo.com за много по-добри данни за вашия кредит.

pete за Голямобуковски манастир, 21.11.2015

Аз предлагам заеми при ниска лихва. бизнес фондове и персонал финансират
сте
available.If сте в дългове и имате нужда от заем Просто ни кажете,
дори и с лоши кредити, ние продължаваме да Ви предложим заем, за повече
информация и финансова помощ .. свържете с нас днес
jonathan.nta@hotmail.com

sir joel williams за Голямобуковски манастир, 20.11.2015

Имате ли нужда от спешна финансов кредит кредит?
* Много бърза и незабавна трансфер към банковата си сметка
* Възстановяване започне осем месеца, след като получи парите
Bank Account
* Ниска лихва в размер на 2%
* Дългосрочен погасяване (1-30 години) Дължина
* Гъвкави условия по заемите и месечна вноска
*. Колко време отнема да се финансира? След подаване на искането за кредит
Можете да очаквате предварителен отговор по-малко от 24 часа
Финансирането по 72-96 часа след получаване на информацията, те се нуждаят от
от вас.

Свържете се Законни и лицензирани Trust Company Оторизиран
Това Финансова помощ за другите държави.
За повече информация и кандидатстване на кредита формират съвместен бизнес, чрез

имейл: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA Деметра
Генерален директор
CASHFIRM

vicky beny за Голямобуковски манастир, 15.11.2015

ЗАЕМ ЗА ОФЕРТА КАНДИДАТСТВАЙТЕ СЕГА, Franklinloans37@gmail.com
Добър ден, аз съм Дженифър BELLA COOK по име и аз живея в САЩ, аз ще искам да говоря за добротата на Бог в живота си, след толкова много месеци се опитва да получи кредит в интернет и се били мамени, така че аз стана отчаяна в получаване на заем от легитимни заемодателя онлайн тогава аз видях един коментар от един приятел, наречен JAMES и той говори за това легитимни заем компания, в която той се заема си бърз и лесен, без никакво напрежение, така че той ме запозна с мъж на име г-н FRANKLIN който контролира една фирма, наречена FRANKLIN кредитни фондове, така че заявената сума заем в размер на ($ 89,000.00USD) с нисък лихвен процент от 2%, така че заемът е бил одобрен и депозирани в банковата ми сметка, че е как аз бях в състояние да си взема заем, за да се запази моето разбито бизнес бягане и също да изплати сметките си, така че аз съм съветва всеки от вас, които се интересуват от получаване на заем бързо и лесно да любезн

vicky beny за Голямобуковски манастир, 15.11.2015

ЗАЕМ ЗА ОФЕРТА КАНДИДАТСТВАЙТЕ СЕГА, Franklinloans37@gmail.com
Добър ден, аз съм Дженифър BELLA COOK по име и аз живея в САЩ, аз ще искам да говоря за добротата на Бог в живота си, след толкова много месеци се опитва да получи кредит в интернет и се били мамени, така че аз стана отчаяна в получаване на заем от легитимни заемодателя онлайн тогава аз видях един коментар от един приятел, наречен JAMES и той говори за това легитимни заем компания, в която той се заема си бърз и лесен, без никакво напрежение, така че той ме запозна с мъж на име г-н FRANKLIN който контролира една фирма, наречена FRANKLIN кредитни фондове, така че заявената сума заем в размер на ($ 89,000.00USD) с нисък лихвен процент от 2%, така че заемът е бил одобрен и депозирани в банковата ми сметка, че е как аз бях в състояние да си взема заем, за да се запази моето разбито бизнес бягане и също да изплати сметките си, така че аз съм съветва всеки от вас, които се интересуват от получаване на заем бързо и лесно да любезн

Mr Diego Carlos за Голямобуковски манастир, 06.11.2015

Уважаеми клиенти, Ценни

Това е обща нотификация за обществеността, Ние сме уважавани и легитимни заем заемодателя, ние даваме на всички видове кредит, Вие търсите за заем, за да плати сметките си или за финансиране на инвестиционен проект във вашата страна? ние даваме международния заем на фирми и физически лица, които са били отказват от банки и други финансови агенции се притеснявайте, не повече, тъй като се свържете с нас днес и да получите вашия кредит бързо и лесно, колкото се прилага сега, ние предлагаме заем предлага на много ниска лихва ставка от 2%, ние предлагаме лични заеми, консолидиране на дълг заем, рисков капитал, бизнес кредит, образователен заем, Xmas подготовка за заем, начало заем, както и заеми за някаква причина и неотложни нужди, ние даваме на всички видове кредити от 5000 € (пет хиляди евро), за да 500,000,000.00 € (петстотин милиона евро) с 2%


Свържете се с нас за повече информация по електронна поща на предприятието прилага: cooperativeworld.org@gmail.com

Khalifa Steve за Голямобуковски манастир, 04.11.2015


Възможно ли е да търсите много Genuine заем? Добрата новина е тук! ! ! Ние предлагат кредити, вариращи от $ 5, 000.00 $ 30, 000, 000.00 при 2% лихвен процент на годишна. ЗАЕМИ за развитие на бизнес Ние сме сертифицирани, надежден, надеждна, ефективна, бърза и динамична контакт с нас чрез имейл: khalifafinancialcompanies@gmail.com

GERARD SANCHEZ за Голямобуковски манастир, 31.10.2015

Здравейте, аз съм г-н Жерар Sanchez, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние заем средства на физически лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (gerardsanchezloan@gmail.com)

GERARD SANCHEZ за Голямобуковски манастир, 31.10.2015

Здравейте, аз съм г-н Жерар Sanchez, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всички ваши финансови проблеми в миналото. Ние заем средства на физически лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (gerardsanchezloan@gmail.com)

ramirez gloria за Голямобуковски манастир, 31.10.2015

Смятате ли, че за получаване на заем? Вие сте сериозно, нуждаещи се от спешно заем, за да започнат свой собствен бизнес? Вие сте в дългове? Това е вашата възможност да се постигне желанието си, даде лични заеми, бизнес кредити и бизнес кредити и всички видове кредит с 2% лихва за повече информация се свържете с нас чрез електронна поща (ramirezglorialoan@gmail.com)

mrs jane max за Голямобуковски манастир, 30.10.2015

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола
заем, студентски заеми, заеми дълг консолидация, необезпечени кредити, рисков
капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова
институция за една или повече reasons.You в точното място за
Вашите кредитни решения! Аз лично кредитор, давам заеми до
фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от
2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл mmaxwellloanfirm@gmail.comблагодарности,
Г-жа Джейн макс

HAMMERS за Голямобуковски манастир, 26.10.2015

Дали сте во потрага за финансиска помош, што ви се очајно има потреба од финансиска помош?
Не гледам подалеку како Gochel финансии фирма е тука да ви даде вашиот износ бараниот кредит обезбедени ќе бидете во можност да им се оддолжи на кредитот.
Ние даваме кредит со каматна стапка од 4% камата без кредитна проверка и 100% гаранција.
Можете да ни се обратите за било каков вид на кредит вклучувајќи заеми за автомобили, бизнис кредити, Куќа Кредити, подигнување кредити, итн преку email HAMMERS.CREDIT@GMAIL.COM
За повеќе информации или да се применуваат ни е-мејл со деталите подолу.

Возраст:
Целосно име:
Износот Потребно:
Заем Времетраење (време на созревање):
земја:
град:
Постојана адреса:
секс:
Телефонски број:
Месечни примања:
професија:
Најблиските:
Домашна адреса:
Адреса:
Телефонски број:
Дали разбираш англиски:
професија:

Откако овие информации се добиваат од страна на мојата компанија, процедурите на кредитот ќе почне брзо да контактирате со нас преку е-пошта HAMMERS.CREDIT@GMAIL.COM

Mrs Mary smitt за Голямобуковски манастир, 26.10.2015

* Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола *
* заем, студентски заеми, заеми дълг консолидация, необезпечени кредити, рисков *
* капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова *
* институция за една или повече reasons.You в точното място за *
* Вашите кредитни решения! Аз лично кредитор, давам заеми, за да *
* фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от *
* 2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл marymicrofinanceloanfirm@gmail.com
** благодаря, *
* Г-жа Мери Smitt *

Mrs Mary smitt за Голямобуковски манастир, 26.10.2015

* Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола *
* заем, студентски заеми, заеми дълг консолидация, необезпечени кредити, рисков *
* капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова *
* институция за една или повече reasons.You в точното място за *
* Вашите кредитни решения! Аз лично кредитор, давам заеми, за да *
* фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от *
* 2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл marymicrofinanceloanfirm@gmail.com
** благодаря, *
* Г-жа Мери Smitt *

Г-н Джон Тери за Голямобуковски манастир, 22.10.2015

Интересувате ли се в получаването на всякакъв вид заем, а след това се свържете с нас днес на файла: diamondfinancialservice@outlooklook.com

Формуляр за кандидатстване за кредит ..

Пълно име:
Секс:
Държава:
Град:
Окупация:
Месечен доход:
Размер на кредита Нужда:
Заем Продължителност:
Мобилен номер:
Г-н Джон Тери

sir joel williams за Голямобуковски манастир, 10.10.2015

Имате ли нужда от спешна финансова кредит кредит?
* Много бърза и незабавна трансфер към банковата си сметка
* Възстановяване започва осем месеца, след като получи парите
банкова сметка
* Ниска лихва в размер на 2%
* Дългосрочен погасяване (1-30 години) Дължина
* Гъвкави условия по заемите и месечна вноска
*. Колко време отнема да се финансира? След подаване на искането за кредит
Можете да очаквате предварителен отговор по-малко от 24 часа
финансиране в 72-96 часа след получаване на информацията, която им е необходима
от теб.

Свържете се с легитимни и лицензиран доверие дружество, получило разрешение
че финансовата помощ за други страни.
За повече информация и кандидатстване на кредита формират съвместен бизнес, чрез

имейл: cashfirmarena@gmail.com

SIR EVA Деметра
Генерален директор
CASHFIRM

Mr Diego Carlos за Голямобуковски манастир, 09.10.2015

Здравейте Уважаеми Ценна от клиентите,

Нанесете За Xmas кредит с 2% лихва, за да ви съдействаме с каквато сума имате нужда се предлагат Може да ни плащат обратно. Това е обща нотификация за обществеността. Ние сме уважавани и легитимни заем заемодателя Ние даваме на всички видове кредити, като например лични заеми, търговски заеми, бизнес кредити, инвестиционни кредити и т.н., за повече информация се свържете с нас чрез имейл: cooperativeworld.org@gmail.com

Благодаря ви, докато се прилагат сега и ще получите ли заем Xmas бърз и лесен.

luther за Голямобуковски манастир, 03.10.2015

Страдате ли от дългове или за липса на пари, свържете се с мен чрез имейл johnlutherloanfirm1@outlook.com сега, аз ще ти дам на заем без никакво отлагане.
благодаря

okowa за Голямобуковски манастир, 02.10.2015

Здравейте,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем срокове и условия. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@ gmail. com)

Jad Kimi за Голямобуковски манастир, 19.09.2015


Am н Джад Кими са законен заем заемодателя добра репутация. Ние сме динамична компания С че ние предоставяме средства за финансова помощ към които гражданите се нуждаят от финансова помощ, които имат лоша кредитна или нужда от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса .jad Кими използвате тази среда да ви информирам, че ние предоставяме надеждна помощ бенефициент Ще се радваме да Ви предложим заем Моля, свържете се с нас чрез имейл: jadkimi@gmail.com

Maurice Finance за Голямобуковски манастир, 17.09.2015

Добър ден,
Имате ли нужда от заем между физически лица да се справят с финансови затруднения и най-накрая излезе от задънената улица, причинени от банките за отхвърлянето на тяхното търсене на кредитни досиета? Ние предлагаме истински заем, вариращи от 1000-100000000, без банкова гаранция и на достъпна лихвен процент от 2%. Мога да помогне за вземането на конкретен размер на кредита, който желаете. Свържете се с мен, ако се интересувате.

EMAIL: mauricefinance@hotmail.com
поздрави

Williams Burke за Голямобуковски манастир, 14.09.2015

BEWARE OF LOAN SCAMS ONLINE. Are you seeking for a legitimate and trusted Finance/Lender? Beware of many lender from West Africa, Singapore and India. I am Williams Burke, a British Citizen currently residing in Bulgaria; am 52 years of age. I want to use this medium to inform everyone here about my encounter with a reliable/trusted loan lender. I have been scammed by other fake lenders and was hopeless and didn't know who to trust, until I contacted DAVID HERLEY FINANCE HOME loated in USA and they did carried out their promises by putting a great smile on my face at my greatest surprise by sending me the loan that I did applied for. Anyone of you that have also been a victim of scam, you should bother no more because, I have bring you good news and the only lender you can trust here is DAVID HERLEY FINANCE HOME, just contact them now via email: { loans@dherleyfinancehome.net } or Tel: +13213231809 & Skype: dherleyfinance for more information on how to get a loan from them.

Mrs juliet brown за Голямобуковски манастир, 10.09.2015

Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола
заем, студентски заеми, заеми дълг консолидация, необезпечени кредити, рисков
капитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова
институция за една или повече reasons.You в точното място за
Вашите кредитни решения! Аз лично кредитор, давам заеми до
фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от
2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл hapyhomeloanfirm@gmail.comблагодарности,
Г-жа Жулиета кафяво

elijah roland за Голямобуковски манастир, 10.09.2015

Добър ден,

Ние предлагаме частни, търговски и лични заеми с много ниски годишни темпове на най-ниската точка 3% за една година до 50 години срок на изплащане и до всяка точка на света по интереси. Ние предлагаме заеми от всякакъв размер.

Нашите заеми са добре осигурени за максимална сигурност е наш приоритет. Възможно ли е да губи сън нощи тревожни как да се получи заем легитимни кредитор? Възможно ли е да хапе ноктите ви да живите? Вместо да залагате ноктите ви, свържете Илия Roland Loan Firm (Elijahloanfirm@outlook.com) сега, специалистите, които ще ви помогне да спре кредити лоша кредитна история, за намиране на решение, че победата е нашата мисия.

Желаещите трябва да се свържете с мен по електронна поща:
Име на кредитора: Илия Roland
Кредитор Е-поща: Elijahloanfirm@outlook.com

Много поздрави,
Г-н Илия Roland

David herley за Голямобуковски манастир, 05.09.2015

заем офертаЗдравейте

За по-добро въведение .. Аз съм г-н Дейвид herley частен кредитор дам
заеми при 3% лихва. Това е финансова възможност на вратата ви
стъпка прилагат днес и да получите вашия кредит бързо.

Има много хора там търсят финансова възможност или помощ на територията на местата
и все пак все още не може да се получи един. Но това е икономическа възможност
вратата ви стъпка и като такъв не може да си позволи да пропусне тази
възможност. Тази услуга се заплаща на две физически лица, фирми,
бизнес мъже и жени. В размер на кредита достъпно диапазона от всяка сума
по ваш избор, за повече информация се свържете с нас чрез имейл: davidherley5050@gmail.com

С най-добри пожелания
Ще очакваме вашата поща скоро

barry hamilton за Голямобуковски манастир, 05.09.2015

Имате всички видове икономически проблеми? Имате нужда от заем, за да плати дълг?
Ако сте в икономическа криза? доверете ни се за лечение на всички видове кредити,
виж отдолу. Ние сме регистрирани и упълномощен компания за издаване на заем при
2%, с минимална продължителност от шест месеца и максимална продължителност от 30
години. Ние даваме заеми до минимум през 2000 г. до максимум 50 милиона.
предлага разнообразни услуги долу * Лични заеми (Secure и необезпечени)
* Бизнес кредити (Secure и необезпечени) * * Подобряване на Inventor Кредити
* Авто кредити * Брак * Ипотечен кредит здраве и др ..
Така че, ако проявявате интерес, моля се връщат при нас чрез нашата електронна поща: barryhamiltonfunds@yahoo.com
с Бога всичко е възможно

patrick за Голямобуковски манастир, 05.09.2015

Имате нужда от заем ?? Спешно се нуждаем от заеми?
Ние сме признати от държавата / регистрираните финансови компании.

Ние даваме кредити на физически лица и институции да работят заедно,
лихвения процент на 2%, ако се интересувате от заем,
Изпратете ни имейл.
  patrickloans15@gmail.com
Попълнете формуляра и да го изпрати обратно на САЩ

Формуляр за кандидатстване за кредит

Вашите имена ..........
Вашата страна ..........
Вашият адрес ..........
Окупация ..........
Семейно положение ..........
Месечен доход ..........
Размер на кредита .........
Credit ...........
.......... Loan Предназначение
Пътнически семейство .........
Mobile Не ...........
Религия ............
Години ...........
Пол / пол .........

Благодаря,
Г-н Патрик @ patrickloans15@gmail.com

MR MORGAN за Голямобуковски манастир, 04.09.2015

ухото на кандидата
Потвърждавам получаването на вашата поща и разбирам вашата ситуация и знам, че наистина трябва заем да реши финансовите си проблеми. Ние предлагаме всички видове кредит ниска лихва 3 % от физически лица, дружества и фирми там, които са във финансово затруднение.
Ние сме готови да ви предложим един заем. Всичко, което трябва да направите е попълват заем заявление формуляр по-долу и да го изпратите обратно, така че можем да продължим с транзакцията.
ИСКАНЕ ЗА КРЕДИТ (ИНСТРУКЦИИ ЗА УПОТРЕБА)
Собствено име:-
Фамилно име:-
Държава-
Заем сума:-
Заем Продължителност:-
Цел на кредита:-
Мобилен номер:-
Професия:-
Месечен доход

Mr. Clark Ben за Голямобуковски манастир, 25.08.2015

Смятате ли, че за получаване на заем? Сериозно ли има нужда от спешно заем, за да започнат свой собствен бизнес? Вие сте в дългове? Това е вашият шанс да се постигне вашето желание, ние даваме лични заеми, бизнес кредити и корпоративни кредити, както и всички видове заем с лихва при 2% за повече информация се свържете с нас чрез имейл: (kredit_service@hotmail.com)

Jonna за Голямобуковски манастир, 21.08.2015

Имате ли нужда от бърз и лесен заем? Аз съм г-н Йона, главен изпълнителен директор на Йона финансите заем компания, аз съм да ти кажа, че това е фирма, която дава заеми теглят заеми при лихвен процент от 2% до хората / бизнес организации, които се нуждаят от пари. Искам да знаеш, че си заем сума ще бъде предоставена на вас. Ние предлагаме всички видове заеми до сериозни мислещи хора, които се нуждаят от финансова помощ. За да получите процедурите за заем, започнати, изпратете ни следните данни: -имейл: jonnafinance@outlook.com

okowa за Голямобуковски манастир, 27.06.2015

Здравейте,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@gmail.com)

Г-жа Лилиан Albert за Голямобуковски манастир, 04.06.2015

Hello Каква изненада Аз просто имам заем от компания, наречена COOPERATIVE WORLD LOAN PLC, аз съм г-жа Лилиан Алберт, който в момента живее в България, аз съм вдовица с три деца и са били остана в финансово положение през декември 2014 г. и е необходимо за рефинансиране и си плащам сметките. Опитах се да търсите заеми от различни частни фирми или банка, но никога не е успешно, и повечето банки са намалели кредитната ми. Но както Бог ще го има, се запознах с един бог опасявайки мъж да фирмен заем с финансова помощ, който ми даде заем в размер на $ 100,000 USD и днес, аз съм собственик на бизнес и моите деца се справят добре в момента, ако имате нужда да се свържете с всяко позоваване фирма за необезпечен кредит, не кредитна проверка, с много нисък лихвен процент от 2% и по-добри схеми на плащане и график, моля свържете се с г-н Diego Carlos мениджър на COOPERATIVE WORLD LOAN PLC. Той не знае Аз правя това, но аз съм много щастлив сега и аз реших да позволи на хората да знаят повече за компания, наречена КООПЕРАТИВНА WORLD LOAN PLC и искам Бог да ги благослови все повече и повече в техния бизнес .Моля за повече информация относно Свържи заем тях чрез фирмата им Email: cooperativeworld.org@gmail.com


връзка
Г-жа Лилиан Albert

okowa за Голямобуковски манастир, 03.05.2015

Здравейте,
Това е да се информира широката общественост, че г-жа Grace Okowa, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (embassyloanfirm@gmail.com)

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 28.04.2015

До Илия Илиев,

Благодаря за коментара, във вторник след празниците имам среща с Кмета и ще поставя този въпрос. Сигурен съм че ще имаме успех. При възможности пак заповядайте.

Ваш в Иисуса Христа отец Веселин

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 28.04.2015

До Meryl Heitinga

До кого е адресирана Вашата оферта!? Никога и за нищо не сме търсили заеми. Да имаме задължения, но имаме и вземания и за това не вярваме да се наложи да се стигне до кредит, но все пак Ви благодарим.

Meryl Heitinga за Голямобуковски манастир, 28.04.2015

сте били търсите дадена оферта заем? Може би легитимен кредитор за големи заеми, или евтини и бързи заеми при 2% годишно, за да плати за спешни сметки и дългове? свържете се с нас сега, financialassuranceloans@gmail.com

Илия Илиев за Голямобуковски манастир, 26.04.2015

Днеска имахме възможността с група приятели да посетим манастира видяхме че от селото до манастира има добра маркировка и табели но от манастира до местноста трите кладенчета просто маркировката и пътят се губят. Бяхме принудени да се върнем до манастира защото ако бяхме продължили вероятността да се загубим беше голяма. На връщане по пътя имахме възможноста да се запознаем с отец Веселин, който любезно ни обясни причините поради която тази еко пътека е занимарена. Проблема е че от община Средец непозволяват изсичането и разчистването на паднали дървета. Нашият призив е нека да направим достъпни местата до нашите прекрасни и райски кътчета.

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 08.03.2015

До Евгени,
Човек вижда това което иска да види. Да ние разполагаме само с една малко църква, нещо характерно за манастир и един добре подържан двор - изменен и подреден. Имаме стопански сгради и животни. Нещо нормално за манастир, който се намира в планината. Къде го видяхте това бунище и тази смрадлива кочина просто ви се чудя. Ако бяхте казали и за смрадлива кошара посред зима, това щеше да е върха. Имате ми телефона, ще се радвам да ми се обадите и когато дойдете следващия път, да предложите и направите нещо за манастира а не само да критикувате. Бог и св. Богородица, това искат от нас. Божието благословение да е над теб. Твой в Иисуса Христа - отец Веселин.

evgeni за Голямобуковски манастир, 06.03.2015

Отвратителна смрадлива кочина и бунище, това представлява манастирът към 04.03.2015. Видях го с очите си. Това не е манастир!

янчо илиев за Голямобуковски манастир, 23.02.2015

председател на сдружение на голямобуковски манастир-до иван георгиев.радвам се мнго,че желаете да направите безвъзмезден проект на метоха.разполагам със снимки на метоха и само със проект за вик инсталация и други документи за да се уверите,че сам се борил като игумен да я запазя от срутване.телефон за вразка и можеби среща-0876507985-янчо статев илиев

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 07.02.2015

Винаги сте добре дошли и предварително Ви благодаря за проявения интерес. Чакам да се видим и да поговорим за съвместната ни работа.

Моите телефони са - 0884909964, 0886430076

Иван Георгиев за Голямобуковски манастир, 04.02.2015

Здравейте , Иван се казвам и съм студент по архитектура последна година , и много харесах сградата на метоха за мой преддипломен проект. Специализирам опазване на културното наследство. Интересувам се дали бихте ми позволили да му извърша архитектурно заснемане за да изготвя идеен проект за неговата реставрация. След направата на проекта съм готов да ви го предоставя безвъзмездно за да ви бъде в помощ при евентуална бъдеща реставрация. Ще се радвам на ако ми отговорите. Наистина е много красива сграда.
Поздрави.

Иван Георгиев за Голямобуковски манастир, 04.02.2015

Здравейте , Иван се казвам и съм студент по архитектура последна година , и много харесах сградата на метоха за мой преддипломен проект. Специализирам опазване на културното наследство. Интересувам се дали бихте ми позволили да му извърша архитектурно заснемане за да изготвя идеен проект за неговата реставрация. След направата на проекта съм готов да ви го предоставя безвъзмездно за да ви бъде в помощ при евентуална бъдеща реставрация. Ще се радвам на ако ми отговорите. Наистина е много красива сграда.
Поздрави.

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 19.12.2014

От скоро предлагаме и нощувки и те са безплатни. Но тъй като сме в зимен сезон, искаме да знаем за кога възнамерявате да посетите и да пренощувате в манастира за да запалим печката и когато пристигнете да се настаните в затоплена стая. Помещението е ново, оборудвано с две легла, маса столове, шкафче, баня и тоалетна. Нямаме Wi-fi и в стаята за сега няма телевизор. Телефона за връзка е 0884909964 - отец Веселин.

Георги за Голямобуковски манастир, 19.12.2014

Смятам скоро време да посетя манастира, и се чудех дали е възможно да преспя там? И ако е възможно колко ще струва. Виждам, че в статията пише че не се предлага настаняване, но знам, че понякога информациите не са актуални, за това питам.

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 09.09.2014

Галине,
Има една българска поговорка „Не плюй в кладенеца от който си пил вода, защото може да се наложи пак да пиеш от него”. С коментара си, явно си пренебрегваш втората част на поговорката, но това си е за твоя сметка. А сега да изложим и истината и лъжата от твоя коментар.
Да сигурно минаха три години от както беше в манастира и наистина се „грижеше за прасетата”, с изключение, че дядо Кольо намира на два пъти опрасилите те се майки свини в гората и не знаем колко други сме загубили благодарение на ТВОИТЕ ГРИЖИ. Да не забравяме и последната опрасила се свиня за която ти се ГРИЖЕШЕ и всичките й прасенца бяха изядени от другите прасета, благодарение на ТВОИТЕ ГРИЖИ. Да не споменавам за овцата която изгуби преди да имаме прасета в манастира, както и за кобилата и кончето, които не се намериха. Във финансово измерение, сигурно ТВОИТЕ ГРИЖИ са ощетили манастира, а НЕ МЕН ЛИЧНО поне с хиляди лева, но тава си е друг въпрос. Да имаше време когато прасета бяха около 60 и повече, но в момента не са толкова това е ПЪРВАТА ТИ ЛЪЖА. ВТОРАТА ТИ ЛЪЖА е истинската причина за напускането на манастира. Ти си я знаеш най добре. Сподели по колко пъти на ден ядеше и кой ти осигуряваше това ядене и с какви средства. Манастира е на самоиздръжка т.е. той генерира средства и с това се издържа – за храна, за цигари, за кафе, за препарати и т.н. Тези средства трябва да идват от самия манастир, а манастира или по точно неговите обитатели сме ние, аз и вие които го обитавате, винаги не по малко от 5-6 човека. Едно средно заможно семейство от 3-4 човека изнемогва в днешно време за своята издръжка, а аз години наред се грижа за вас и не ви лишавах от нищо – храна, топлина, цигари, кафе, подправки, препарати, дрехи и джобни пари когато сте в града. Останал ли си поне един ден гладен или без пари когато си в Бургас.
В мое присъствие извращения е нямало, в мое отсъствие не знам. За това те моля да споделиш, няма да ти се сърдя и няма да те осъжда. Чакам.
Кога съм преспивал в манастира? Първо сам и после с любовница. Да почивам си понякога, но НИКОГА НЕ СЪМ ПРЕСПИВАЛ сам, а камо ли с любовница. Сутрин трябва да съм на борсата, да взема сладките, да взема рибата и хляба и за това всяка сутрин трябва да съм в Бургас и няма как да преспивам в манастира. Там преспивахте вие и аз ви имам пълно доверие. Не че от време на време не сте го оправдавали, но това си е друг въпрос. Това ти е ТРЕТАТА ЛЪЖА.
Имахме и пак ще имаме богослови, на мен ми предстой пенсиониране и мой дълг е да предам манастира на подходящи хора поне с богословско образование. Това ти е ЧЕТВЪРТАТА ЛЪЖА.
Относно – циганите, клошарите, педерасите, проститутките, турците и затворниците. Вероятно от цигански произход е Драго, но той е кръстен в Поморийския манастир и пред Бога и пред хората е православен християнин и по социална причина – сирак, има право да пребивава в манастира, Даниел – вярно идва от улицата, зависим от алкохола, но именно манастира е тази институция която може да му даде шанс да се поправи и ако той реши и с Божията помощ може да стане отново един пълноценен християнин, съпруг, родител и син. За това се моля и за това му давам шансове. Хомосексуалността е лично поведение и освен теб, но искам да почертая, че докато беше при нас, не забелязах да се възползваш от някой мъж, освен с поведението си, друг хомосексуалист не забелязвам. Проститутки НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА В МАНАСТИРА. Заявявам го най отговорно и пред хората и пред Бог. Да Мечо е турчин и е приятел на Иванка, но знаеш че нямат къде да отидат и по добре да са под покрива на манастира отколкото да са на улицата. Иванка е кръстена. Относно затворниците. Да имахме двама, сега е само един Христо, но за други не знам. Още повече, ако не манастира и Бог, кой друг би им помогнал да заживеят един порядъчен живот. Мечо винаги е декларирал че е побойник, но никога не е бил крадец. Не е бил в затвора, или поне не знам скоро /поне от три година насам/ да е излязъл от затвора. Живеят с Иванка на семейни начала и то във фургона извън манастира, а не в стая в манастира. ТОВА ТИ Е ПЕТАТА ЛЪЖА. Иванка живее с Мечо, той у турчин и е ревнив като ТУРЧИН и как тогава ще я ПУСКАМ ДА ПРОСТУТОИРА ЗА ПАРИ и на кого? Посочи ми поне един неин клиент от когото тя или аз сме вземали пари за каквото и да е, и най малко за СЕКС УСЛУГА. Това ти е ШЕСТАТА ЛЪЖА.
Относно Вадим. Познавам поне три жени с които е имал контакт и то сексуален. Дали е педераст не знам, а още по малко ИЗВЕСТЕН, поне не толкава колкото ТЕБ. Не помня да съм правил оргия, а още по малко ГЕЙ ОРГИЯ. Намери поне един който да потвърди това и аз веднага ще си сваля расото и повече, няма да се казвам отец Веселин. Това ти е СЕДМАТА ЛЪЖА.
Относно моята сексуалност. Нямам спомен да съм ти се предлагал или да съм търсил твоите услуги. Винаги съм бил хетеросексуален и съм си. В твоя коментар от преспиване с любовница до гей оргии, май трябва да те почерпя, че на моите години съм способен на това.
Да свещите в храма обикновено се продават от дядо Кольо, но той НИКОГА НЕ Е ИГРАЛ НА КОМАР В ХОТЕЛ БЪЛГАРИЯ. Нека поне един клиент на рулетката или който да е член на персонала да потвърди това. От къде го измисли, уж беше ВЯРВАЩ човек. Това ти е ОСМАТА ЛЪЖА.
Забрави ли какъв беше двора на манастира – занемарен с храсти и треволяци пълни с комари и змии. Да имало е две цветни алей и една роза. Запазили сме кактусите и розите, признавам с цветната алея не винаги се справяме, разхвърляно е силно казано, но това е признак на човешко присъствие, а не само на един или двама души. Прасетата ровеха по твое време, когато ти се грижеше за тях и постоянно бяха в двора на манастира. Сега са ограничени само и единствено в свинарниците и следи от свинско ровене няма. Тона ти е ОСМАТА ЛЪЖА.
Кой стенопис от игуменарницата е осквернен? Кой циганин съм карал да ги кърти? Всичко което е изографисано по времето на отец Евтимий си е цяло и непокътнато. Включително и образа на отец Евтимий над входа на църквата и двете колони изрисувани като в циганска къща,нямащи нищо общо с православната зографска традиция. Това съм го оставил да се види какво е направил отец Евтимий, за манастира, освен че е подържал от двете страни на пътеката до църквата цветни алеи. Сега имаме достатъчно саксии с цветя. Това можем това правим и поддържаме. Всеки може да дойде и да види дали поне един квадратен сантиметър от стенописите е осквернен. Това ти е ДЕВЕТАТА ЛЪЖА.
В манастира има рядко църковни служби, защото аз имам 19 села и в празничните дни служа там. Посетителите на манастира идват след 10 часа когато не се полага служба и за това не служа в манастира. Знаеш, че когато съм в манастира и има празник и е време за служба, не съм я пропускал. Манастира е духовно средище и всеки които търси духовното винаги го е получавал – тайнства,молитви, служби, напътствия и т.н. Манастира има църковни парцели и ние сечем с необходимите документи от нашите и средствата са били и са най вече за вас – обитателите на манастира. Аз съм лишавал себе си и семейството си от средства вие да сте задоволени, а не да се облагодетелствам лично. Къде го виждаш разбойническия вертеп, нали до вчера и ти беше тук. Ти чувстваш ли се разбойник, участваш във вертепа или си се прикривал и наистина си бил разбойник защото сега се показваш именно такъв. Агитираш хората да не посещават манастира, забрави ли как ги посрещаше и колко се радваше на техните посещения. Това ти е ДЕСЕТАТА ЛЪЖА.
Жалко че не сме те познавали като такъв лъжец, но ако коментара наистина е от теб, разочарованието ни е пълно. Да си жив и здрав и нека Бог да ти прости ЛЪЖИТЕ.
Твой в Иисуса Христа игумен на манастира отец Веселин

Dimitar Atanasov за Голямобуковски манастир, 08.09.2014

браво Галине не очаквах от теб така да говориш за хората които ти званяха и се интересуваха от теб как си .Още не мога да повярвам на написаното от теб. Браво продаде се .

галин за Голямобуковски манастир, 03.09.2014

аз се казвам галин, три години бях в този манастир и се грижих за прасетата които игумена отец веселин гледа в двора на манастира а те са 60 бр.преди няколко дни по собствено желание напуснах манастира защото вече не издържам да гледам какви извръщения стават в светата обител. тази калина която е писала коментар е лубовница на отец веселин и редовно идва с него да преспива в манастира и няма никаква истина в коментара й. в манастира няма и никога нее имало богослов , напротив манастира винаги е пален с цигани клошари, педераси, проститутки, турци и затворници. дори сега в момента в манастира живеят, Драго -циганче от дома което беше и при предния игумен и което многократно е крало пари от касата на манастира, циганин с прякор Мечо който наскоро излезе от затвора където е бил за кражба. този Мечо е в една стая в манастира заедно с момиче на име Иванка която е проститутка и игумена Веселин в пуска да простутуира за пари.в манастира са още, циганин на име Вадим който е известен педераст в бургас.този Вадим и Веселин често правят гей оргий в манастира тъй като и Веселин е би сексуален.в храма свещите се продават от един дядо Колио който всеки петък може да бъде видян как играе на рулетката комар в казиното в х-л България в бургас.тази Марияна която възхваля манастира че е тихо спокойно и чисто място явно говори за времето когато беше игумен на манастира архимандрит Евтимий, но сега вече и помен няма от доброто старо време. сега в манастирския двор няма нито едно цветенце , целият двор е пълен с рахвърлени боклуци , в двора има прасета които са разровили навсякъде. целите стенописи на игуменарницата са осквернени защото отец Веселин е наредил на циганите да ги премахнат и изкъртят.в манастира няма никога служби защото Веселин не иска да служи а е превърнал манастира в обор за животни които продава за собствени облаги както и целогодишно и нелегално сече и продава дърва от гората пак за неговия джоб.това е истината за светата обител. от едно прекрасно свято място Веселин за три години превърна манастира в разбойнически вертеп. не ходете в този манастир ще останете много разо4аровани.

Калина за Голямобуковски манастир, 09.08.2014

Днес със съпруга ми посетихме манастира . Останахме приятно изненадани от притихналата в зеленина Църквица и младият мъж ( богослов), който ни посрещна мило . Мястото е уникално , там времето е спряло . Почувствахме се сякаш сме попаднали в разказ на Йовков . И чудодейното изворче бликащо изпод основите на църквата - просто невероятно . Препоръчваме от сърце- посетете .

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 12.07.2014

Марияна благодаря,
Стария игумен не е в манастира, но момчето е тук и ако решите отново да ни посетите ще се радваме да Ви посрещнем. Благодаря Ви за апела и поканата да бъде посещаван нашия манастир.

Ваш отец Веселин

МАРИЯНА за Голямобуковски манастир, 11.07.2014

Посетихме манастира 2010 год.Красиво и тихо място.Игуменът който ни посрещна и обясни доста неща за манастира беше любезен и ни подсети ,че можем да си налеем вода от аязмото което е до входа на манастира.Ако искате вярвайте 3 год. водата си остана чиста и прозрачна .Лечебна била за доста неща.Не видяхме непристойни или грозни неща във двора Освен игуменът имаше още едно момче там .Течеше ремонт боядисваха стайте на игумена . Отвън на двора имаше направени навеси и пейки .Само пътят до там е почти унищожен. Остатъци от асфалт показват пътя по който са минавали преди хората . До манастира се стига със по- висока кола ако е възможно . Въпреки всички негативни неща който са написани за това място ВИ препоръчвам да посетите това тихо и спокойно място

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 01.07.2014

За Владимир Боянов - моя телефон за връзка е 0884909964, а емейла ми е veselin_d1@abv.bg или veselin_d@yahoo.com

Vladimir Boyanov за Голямобуковски манастир, 01.07.2014

Zdraveite,
kazvam se Vladimir Boyanov i s godenizata mi bihme iskali da se ven4aem pri vas, za sajalenie ne namiram Telefon ili E-Mail za vrazka. Bih vi bil blagodaren ako bie se svarjite s nas ili ako dadete Telefon ili e-mal za vrazka.

vb_service@yahoo.de

Pozdravi
Vladimir Boyaov

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 02.06.2014

Anonimen и бла бла, много съм любопитен да разбера какви съмнителни елементи сте видели и какви животни. В манастира има хора младежи и мъже, кобила с конче, кокошки и петли, 2 кучета пазачи, няколко котки и няколко кошера с пчели. И кое точно е отвратителното?
Когато получих заповед за игумен на манастира, поканих Ефтимий да остане, но той не пожела и САМ замина. Манастира го имаше и преди Янчо ще го има и след мен. Колко е направил и колко е злоупотребил, не ме карайте да си отварям устата, че всичси които плачете за него, да не съжалявате и да не се налага да ходите на изповед за това че сте защитавали един не до там почтен човек.

Anonimen за Голямобуковски манастир, 01.06.2014

Посещавала съм манастира и мога да кажа, че това е едно вълшебно място. При последното ми посещение видях много съмнителни елементи, животни...,бях отвратена. Едва ли скоро ще отида отново...

бла бла за Голямобуковски манастир, 30.05.2014

Цялата работа е кофти, истината е че без Евтимии манастирът нямаше да съществува. От къде на къде ще го гонят и ще му го завземат така?

Dimitar Atanasov за Голямобуковски манастир, 27.05.2014

Nemoga da poviarvam kolko zloba ima v horata kato cheta tezi komentari za manastira. Biah v manastira i s chista savest vi kazvam che tam se raboti i manastira se oblagorodiava i podarja. i s molkoto pari i sponsori se varshat chudesa blagodarenie na mnogooplutia pop Veselin .Neznam zaschto mu edete krakata kato edin ot vas ne e daril i stotinka na manastira . no derzaite Balgari i pluite horata tova ni e presaschto na naciata.

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 12.05.2014

Горски,

Манастира има и разходи не само приходи. Трактора и ремаркето бяха задържани НЕПРАВОМЕРНО и съдът ни ги върна, не сме крали дърва, защото когато го задържаха е возил ЧАСТНИ дърва на Пею Пеев, от неговия участък. Другия трактор, още не е пуснат в експлоатация, багера е при Вальо Адамов, за временно ползване, защото той ни помага и ние му помагаме. Ифата и Газката ги бракувахме защото не ни е изгодно да ги поддържаме. Фрезата си я ползваме и от време на време я даваме на приятели да се услужат. Новите лица в манастира са старите - Драго, Вадим, Даниел, Галин, бай Кольо. Имаме и в затвора и изтърпели присъдите си, но това не ни прави втора категория, поне не крием престъпници, както е било в миналото. За да имаме цялата тази техника, значи сме имали средства и сме ги инвестирали в помената техника. Когато е станала неизгодна сме я бракували, а средствата сме инвестирали отново в манастира, а не в моя джоб. Слава Богу хората в манастира не гладуват, а това става с пари нали! Новата сграда се довърши и сега се обзавежда, това също са средства и т.н. Къде е виждаш кочината, двора е винаги пометен, градината обработена и посята, дърветата и храстите подрязани, цветните алей посадени и поддържани, ако на това казваш кочина, по добре си свали завистливите очила и ще видиш, че когато не служа по селата, служа в манастира, жалко, че хората идват около обяд или след обяд, а тогава не се полага служба по църковния правилник. Стига сте писали глупости, а вижте че манастира е жив и има още какво да се желае, но да сме живи и здрави и Бог, да ни праща повече приятели и по малко злонамерени хора като теб.

горски за Голямобуковски манастир, 12.05.2014

Като не си крал гора попе, къде ти е трактора и ремаркето? Конфискувани са от горския, а дървата бяха оставени на отговорно пазене в двора на детската градина. Като не крадеш-къде са ти парите /манастирски/ от продедените за старо желязо багер, ифа, газка, още два трактора, два буса,гатер за рязане на трупи и още други. Къде е новата манастирска косачка? Защо манастира е кочина а ти не служиш. Въприсните богугодни питумци - повечето обрязани, надуващи до Господ чалга, некъпани от месеци и някои от тях с присъди, други вече прибрани в зандана ли са новото лице на манастира? Заедно с мръсното бельо на умрели-натъпкано в барбекютата, където по празник готвим. За педераси не говори! Есенчо-лудото, дето попържаше всичко живо из манастира забрави ли го? Или вече оноди майка му и си го натирил?

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 12.03.2014


Янчо /Ефтимий/,
Манастира найстина е на народа и никой не е лишил народа от манастира. Всеки е добре дошъл и никой не е върнат, така че всеки тук се чуства добре дошъл и е задоволен според нуждата си. Никой не е отегчаван с безполезни кореспонденции и плюене но други духовни лица /най вече против митропилт Йоаникий/. Манастира не е моя собственост и найстина е духовна единица от състава на Сливенска Митрополия и ти пропусна възможноста да си клирик на тази Богоизбранна епархия. Съжелявам, че сега вече си само един клеветник и най вече по мой адрес. Да те уведомя - никоя институция не ми е налагала никакви санкции, нямам админисративни или наказателни актове за нарушение в дейноста ми засягаща манастира. Няма гейове, няма клошари, няма цигани и турци. Има хора които са намерили своето място в живота, в манастира, където за сега са намерили сродни души в името на Господ Иисус Христос, те са послушници с тенденция да стават братя на манастира. Няма сексуална експлоатация, както беше при твоето управление. Да имаме стопанство и подържаме манастира, а това не става без работа. Всички те се включват според възможностите си в манастирския живот - кой изографисва икони, кой се грижи за градината, кой за приготвянето на храната, кой за градината, кой за дървата и т.н. Това го правят за себе си, за душите си, за манастира а НЕ ЗА МЕН. Да имаме животни -10 кокошки, не прасета. Но ако решим да гледаме и прасета, не виждам къде е проблема. Постоянно в манастира обитават над 6-7 мъже, и нормално е в блажно време да им се готви месо, и какво по добро от домашно свинско? Не знам коя е разбойническата ми проява освен в болната ти клеветническа психика, но нека да ти напомня и да се ситиш, къде са парите от спонсорите през последните 20 години. Започнал си една камбанария и си я замразил още през 90 те години, а постоянно ти даваха пари за довършването й. Един от последните беше Йвайло Зартов който ти даде 8 000 евро или 16 хилиди лева и може ли да си спомниш къде в манастира си ги вложил. Другите спонсори няма да спомвенавам. И ако това не е разбойничество да обсебиш 16 000 лева от манастира единствено и само за собствени нужди здраве му кажи. Горкия Драго си гладуваше като куче, но и толкова работеше де. За съжаление сам си замина и от Поморийския манастир и от нашия, никой не го е гонил. Но беше морално и духовно опропастен от теб, не от мен. Мързела му беше подхранван от теб. Ако искаш мога да спомена и другите ти спонсори и да видим къде са парите и кой е РАЗБОЙНИК?

qncho iliev за Голямобуковски манастир, 03.03.2014

стига сте писали само по форумите а дайте да се организираме и да се съберем мнозинство и да отидем и да изхвърлим този разбойник веселин от манастира този безбожник за три години като игумен опропасти манастира свържете се с мен за да оговорим ден и час когато ще го изхвърлим от манастира манастира е на народа а не на веселин който го е превърнал в своя собственост и е приютил гейове клошари цигани и турци и го е превърнал в обор за животни и най вече за прасета 0876507985

апокалипсис за Голямобуковски манастир, 09.12.2013

Лъжливий, алчний и крадливий Юдо! До кога мислиш, че ще те траем да дерибействаш в това свято място. Достатъчно ограби, порути и опошли обителта. Превърна я в частно ТКЗС. ЗЗащо не си кажеш колко акта ти нашиха горските за кражби, незаконна сеч. За мръсотията, не ми се говори, защото ти не я виждаш нито около себе си, нито, в душата си. Кажи си още колко хора още си измамил и мамиш, за да богатееш и харчиш чужди пари по хазарт с цигани и проститутки? Кажи, колко църковни пари потроши да купуваш стари железа и да хрантутиш престъпници и крадци? Благодетел бил!!!!!!!!!! Да хрантутиш няколко нещастника с бракувана риба, отровни сладкиши и изхвърлени на сметището зеленчуци не е благотворителност, а начин, да караш безпризорни да ти работят вместо роби на часно. Скоро свършва и твойта! Това сигурно ще ти е последната Коледа в манастира престъпнико. Както жупела тръгна в Троянския манастир, чакай го скоро. Ще се намерят и медии за теб, чревоугоднико, дето и една пост и молитва не читаш, а в храма влизаш само за да обереш събраните от свещи стотинки.

Aneliq за Голямобуковски манастир, 14.08.2013

taka e vqrno e v manastira e mrasno haus palno e s klo6ari cigani geiove i prestapnici. i taka 6te bade dokato igumen na manastira e razboinika otec Veselin

blagoev за Голямобуковски манастир, 30.07.2013

Едно голямо разочарование. Мръсно, хаос, безпорядък. Пътят е ужасен.

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 12.05.2013

Многоуважаеми г-н Георги Иванов,

Някой си е позволил от мое име да Ви отговори на въпроса защо името е "Св.Петка" и защо манастира сега се именува "Св. Живоприемен източник". Името и промяната му нямат нищо общо с нелигитимния /отец Евтимий/, нито с моето назначаване. В средновековието това място - църквата и манастира на св. Григорий Синайт, са имали за патрон "Св.Петка". Именно тя се явява на Коста Янов - "жена в черно облекло" и му казва къде е бил манастира с Нейното име /на св. Петка/. Но когато откриват извора и средновековните църковни артефакти - кръст, кандило и икона, а това е съпроводено и с чудестното изцеряване на Коста Янов от налегналата го болест - обриви, което му донесло не само изцеление но и нов живот, за това го наричат "Живоносний източник". Живопрпиемен източник вероятно идва от руската редакция на описаното събитие. Според мен по правилно ще е да се възвърне старото име - ЖИВОНОСНИЙ ИЗТОЧНИК, като по правилно и покриващо истинската същност на водата и лековития извор. Водата найстина носи живот и това напълно ще покрива името на манастира с лековития извор. Водата помага за очни, нервни, ревматични,репродоктувни и др.болести, но в основата трябва да е вярата в Бога и добрите дела на желаещите да се лекуват.

отец Веселин - игумен на манастира

П.П. В потвърждение, че някой се е опитал от мое име да ви отговори, вижте че аз навсякъде пиша на български а не на фонетичен език.

Същия

Георги Иванов за Голямобуковски манастир, 10.05.2013

Да ви попитам защо пишете, че се казва СВ. Петка. Ний днеска ходихме и на всички места пише СВ.Живоприемник, и днеска се почита СВ.Живоприемник и в манастира имаше празник ???

отец Веселин за Голямобуковски манастир, 06.05.2013

Христос Воскресе!

До Янка Демирева,

Не е лошо първо да се проучат фактите и след това да се съди за събитията. Да служил съм в 3 епархии, и в двете сам съм искал да напусна заради ново назначение, и митрополитите и сега съжеляват, че са загубили един добър свещеник, но поради моята решителност да съм по близко до семейството си, са уважавали моята молба за напускането ми. Да 5 години бях извън клира на Сливенска епархия, но не съм бил НИЗВЕЗГНАТ, а поради завист и страх да не би да стана много популярен с дейностите си близко до църквата - създаване и подържане и до сега на ЦЪРКОВНА СОЦИАЛНА КУХНЯ, СЪЗДАВАНЕ НА ПЪРВОТО НЕДЕЛНО УЧИЛИЩЕ В ГР. БУРГАС, ИЗДАВАНЕ НА ЕДИНСТВЕНИЯ ОСВЕН ОТ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ ЦЪРКОВЕН ВЕСТНИК "ПРАВОСЛАВЕН БУРГАС", ГРИЖА И БЕСЕДИ С НАРКОЗАВИСИМИ И Т.Н. именно това са причините да съм бил извън клира на Сливенска Епархия и това хич не го имам за грях. Относно цветните алей в манастира, да бяха малко занемарени но вече са на лице. Прасета имаше до преди няколко месеца и пак ще има, но поне за сега няма. Да те служеха за прехрана на обитателите на манастира - да имаше и неудачници и бивши клошари, но манастира е и социално-религиозна институция и именно тя може и трябва да приютява такива и да им дава шанс за нов живот. Не съм отрязал НИТО ЕДНО МАНАСТИРСКО ВЕКОВНО ДЪРВО, предстой да извършим санитарно почистване на някой манастирски горски терени, но за всичко има съответната документация и с реализираните средства се издържа манастира. До започването или завършването на съответните ремонти или обзавеждане трябва да се мине през одобрение и през проектно сметна документация и да се осигурят съответните средства и като се почне да се завърши, а не като започната камбанария през 1992 год и да стой 20 години незавършена или на новата построика, която от 10 години стой така. Полека лека. Навярно не сте видели изчистиния двор от храстите и тревите и плевелите, които бяха скривалища за змии и всякакви други гадини. Аязмото и басейнчето редовно се почистват и са обогатени вечи и с нови водни костенурки. Правя това което мога, има още какво да се желае, но с Божията помощ ще направим от манастира едно привлекателно духовно и туристическо средище.

Ваш отец Веселин

qnka demireva за Голямобуковски манастир, 06.05.2013

da ot4e veseline vie mnogo pravite za carkvata izatova obikoli6te vsi4ki eparhii i zatova vladicite kato 4uqt imeto vi i se otvra6tavat . zatova dqdo ioanikii vi be6e nizgvernal celi 5 godini. i sega za dve godini mnogo napravi6te za manastira zasadi6te cvetni alei ,aqzmoto blesti ot 4istota, slujite redovno, manastira e palen s monasi, gledate praseta v manastira i gi prodavate, izsqkohte vekovni darveta ot manastirskata gora i tqh gi prodavate i s parite dovar6ihte novata ka6ti4ka v manastira a i gledam ve4e remontirate metoha- no uvi jalko 4e nee taka . vie uni6tojihte cvetnite alei, aqzmoto e zatla4eno, napalnihte manastira s cigani i klo6ari,gledate praseta i gi prodavate i prodavate darva vsi4ko za va6ata sobstvena izgoda.ne pi6ete i sprete da se hvalite za6toto mnogo dobre vi poznavat horata i znaqt 6to za stoka ste. zasramete se, i pomislete kak da se popravite -izob6to ako za vas vse o6te e vazmojno. vie ste edin bezsramnik zamal4ete i ne zloupotrebqvaite s va6ite laji

отец Веселин за Голямобуковски манастир, 05.05.2013

Христос Воскресе!

Многоуважаема Янка Демирева, не съм месията на манастира, но Янчо Статев Илев /отец Ефтимий/ беше на манастира БЛАГОДАРЕНИЕ НА МЕН. Да преди 33 години аз ратувах пред митрополит Йаникий да изпрати Янчо на манастира и аз щях да го осигурявам със средства. Жалко че и отец Димо и доцент Крали Кралев не са между живите да потвърдят това, но за сметка на това Янчо е жив и може с чиста съвест да признае това и още нещо. Когато през 1991 година дойде при мен цивилен и със свълено расо, аз му помогнах отнова да има право да носи расо на гърба си. През 1992 година аз помогнах да стане иеромонах и през 1997 година отново му помогнах да стане архимандрит. Голямата му заслуга беше, че разруши голямата сграда, да прави свинарници и сайванти и да може успешно да заблуждава вас и обществеността, че се грижи за манастира. През неговите ръце минаха милиони и милиони не се инвестираха в манастира, защото е мислел само за себе си а не за манастира. Когато аз поех манастира за 2 път, пак го поканих да остане, но той не пожела, защото знаеше че аз работя за каузата на Църквата и за манастира, а не за себе си и това е голямата разлика между мен и него. Аз мисля за хората и за манастира и сега усилията ми са носочени да оставя поминък на манастира - било животновъдство, било дърводобив или друго което е възможно да се практикува в този район. Аз утре няма да съм жив и няма да съм в този манастира, но другия след мен трябва да получи сигурна издръжка и да развива и пази манастира, дори и да го обогатява - било с нови постройки, било с нови занимания и да има обитатели, които да са под покрива на манастира. За първи път, след 1944 година, през 1985 годи АЗ за първи път извеждам манастира от забвение и анонимност в списание МОРЕ, благодарение на тогавашния главен редактор Недялко Йорданов и журналиста Кирил Момчилов. Така, че не умаловажавайте моите скромни усилия, да помагам на Янчо и да популяризирам манастира според възможностите си. Ако ме беше слушал и не мислеше само за себе си, сега манастира щеше да бъде с възстановени сгради, с достатъчен персионал и може би с най много животни - крави, овце, кози и свине и с най големия пчелин в района, със собствена мандра и може би с име в билкосъбирането и билкообработването. Това предстой да се случи сега в манастира, и дано Бог да ми даде сили да го постигна.

Ваш отец Веселин

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 30.04.2013

Луд умора няма, това ще е моя последен коментар в отговор на вашите коментари. Радвам се, че сте добре запознат с моето битие и житие, това значи че съм значим а не безличен и ананимен като вас. Фактите са си факти, но зависи кой как ги интерпретира. За мнението на моите събратя, за мопах Андрей и за монах Николай, както за митрополит Йоаникий и за отец Борис Беров - ВИСКО Е ПЛОД НА ВАШИТЕ ФАНТАЗИИ И НЕ ПОЧИВАТ НА НИКАКВА ИСТИНА. Кой както иска да тълкува моите и вашите коментари, но аз отново дебело подчертавам - ВИЕ СТЕ ДОЛНОПРОБЕН ЛЪЖЕЦ, тълкувате фактите както дявола чете Евангелието, и ако наистина сте вярващ човек, а това предполага и често причастяване, непременно това го изповядайте, защото Бог на мен е простил защото съм служил и Му служа вярно според силите си, но на Вас едва ли ще прости за НАГЛИТЕ ЛЪЖИ И ПРЕВРАТНО ТЪЛКУВАНЕ НА ФАКТИТЕ ОКОЛО МОЯ ЛИЧЕН И СВЕЩЕНИЧЕСКИ ЖИВОТ.

Весели празници

отец Веселин

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 28.04.2013

Г-н Ангел Георгиев, допълнение към последния ви коментар, за да не остане капка съмнение относно моята невинност и да се подчертае дебело вашага невярна информаци, ВАШИГЕ ЛЪЖИ и милите хора да си направят преценката на кога да вярват - на вас улечения в толкова ЛЪЖИ или на мен - който ги опровергава. Относно убийството на 17 годишното момче, има живи свидетели - брата на момчето и моите спътници, които са свидетелствували и на базата на техните показания, съда е определил винати ми, относно "любовницата" ми - никой, по никакъв повод не ми е искал показания и дори нямам подпис относно нейната кончина, но за сметка на това скоро отново в МВР опровергавах твърдяна от нас теза. Относно сестричките, и двете са подлагати на психологични тестови и са се явявали пред психолози, разбира се под давбения на "доброжелатели" като вас и всичко за което твърдите е опровергано и протоколирано, може да го проверите в архивите на МВР. Да са живи и здрави и двете живеят на семейни начала с подходящи момчета, едната дори има дете и вече е и ученичка. Още им помагаме с каквото можем аз, моята съпруга и моите деца. Ежедневно съм в Лозово, нищо че от години уж не живеем със съпругата ми, която се грижи за майка си, защото има синовен дълг. Манастира е собственост на Сливенската митрополия и такъв ще си остане, с мен или без мен, за това ако можете помогнете с каквото можете, но не пречете, защото Св.Богородица няма да ви прости.

Ваш отец Веселин

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 26.04.2013

Г-н Ангел Георгиев, или който и да сте под това име, явно сте загубили всякаква мярка за ползване на този форум.Аз се опитах съвсем добронамерено да ви подскажа, че ЛЪЖИТЕ които каканижите относно вземането на такса за паркинг, относно диалога ви с Христо и закупените от вас свещи и "разочарованието" ви от исканата от дядо Кольо токса за ползването на масата и т.н няма как да останат ненаказани не от мен, а от Бог и най вече от Св.Богородица, която е патрон на манастира. Явно вярата ви е чужда и страхът Божии, е съвсем непознат за вас, защото всичко писано в последния ви коментар говори именно за това. Моя коментар сте го чели както дявола чете Евангелието. Какво гей семейство и какви пет лева, пълни лъжи и абсурди. Ако някой е виновен за нещо, съдебната система не приема връзкар ли си или не, а те съди за това дали си виновен или не. Щом съм на свобода и не съм бил задържан по никакъв повод, това вече е предпоставка за невинност, а не за връзки. Никои не ми е свалял расото - НИКОГА. Не съм бил начитан никога и не дължа 1 стотинка на никоя Епархия - Сливенска, Вратчанска или Варненска и Великопреславска. Да служил съм в тези епархии, обстоятествата са го налагали, не съжелявам и няма от какво да се срамувам. Относно апела ви хората да си носят свещи и да не правят дарения, то е въпрос на личен избор и доброволно пожертвование, манастира очаква тези постъпления, но те са въпрос на лична жертва от страна на всеки посетител. Светата обител е духовно средище и сегашните и обитатели, както и игумена в мое лице, за разлика от предишните, поне са наясно че трябва да работят за благото на манастира, като оставят един поминак за издържане на манастира и за неговата преветливост и обогатяване с нови помещения за гости или за приятното прекарвани на гостите ако искат само да си направят пикник, без да са обременявани със запознаване с ненужда и излишна кореспонденция от бившия игумен, която не доведе до нищо позитивно, а напротив, сградата - паметник на културата се рушите и с материалите от нея се правеха кичозни построики, свинарници и др. а даренията отиваха за издръжка на близките на г-н Янчо Статев Илев /отец Ефтимий/ и за това ли плачите, да се върне старото и да се обогатяват близките на самозванец, а да не се подкрепя ЕДИНСТВЕНАТА ЗАКОННА КАНОНИЧНА ИНСТИТУЦИЯ - БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛВАНА ЦЪРКВА - в лицето на каноничния митрополит Сливенския ЙАНИКИЙ и неговото законно и канонично решение, да бъде сменен стария игумен, който на всичко отгоре искаше да прехвърли манастира като собственост на ИСТИНСКО ПРАВОСЛАВНАТА БЪЛГАРСКА ЦЪРКВА - ФИЛИПОПОЛСКА МИТРОПОЛИЯ, която е регистрирано ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕ, но не е БЪЛГАРСКА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, и хората бяха въвеждани в заблуждение, че влизат в православен манастир, а не в някаква регистрирана институция. Сдружението и регистрираните вероизповедания не са ПРАВОСЛАВНИ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЯ и не са църкви, а са сдружения с нестопанска цел и са далеч от истинска ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА, а хората искат да са в съприкосновение именно с Нея, я не с чужди й сдружение. Ако не го съзнавате, то жалко за вас, но вие апелирате именно за това. Аз съм православен, вярващ, каноничен и единсвения в момента законен представител на манастира и работя за неговото благо.

отец Веселин

angel georgiev за Голямобуковски манастир, 26.04.2013

eto mili hora vie sami mojete da pro4etete v komentara na tozi nagal igumen 4e toi ne otri4a za gei semeistvoto i alkoholicite v manastira. no iska da zabludi vsi4ki ni kato kazva 4e tezi iz4adiq koito gi e priutil 6teli s negova pomo6t da se popravqt. no tova nqma kak da stane . za6toto te za da se popravqt trqbva igumena da im bade za primer no uvi tuk v tozi manastir tova nee taka. igumena veselin e saden za ubiistvo na 17 godi6no mom4e no poneje e vrazkar see razminal s uslovna prisada. predi godini e hvarlil lubovnicata si ot 12 etaj no pak se e otarval kato e kazal 4e tq sama sko4ila. veselin ot mnogo godini ne jivee s jena si, do skoro e jivql s dve momi4enca sestri4ki koito sa bili sira4eta i toi gi e priutil da gi gleda no za smetka na tova gi e polzval za seks robini. do predi edna godina mitropolit ioanikii neiska6e da 4ue za veselin za6toto go izgoni ot hram sveta troica v burgas za tova 4e ograbi parite na hrama i dori ioanikii mu be6e svalil rasoto. no poneje veselin mu gleda preseta i ioanikii pak go pribra. mili hora pomognete da iz4istim tazi sveta obitel ot tozi bezvernik veselin i ot dqvolskite iz4adiq koito gi e priutil. tova moje da napravite kato pri pose6tenieto v manastira si nosite svoi sve6ti i ne kupuvate ot sve6tite na veselin koito sa ot 0,50 st i nagore a bi trqbvalo v daden manastir i carkva da ima ot 0,10 0,20 0,50 1,00 2, 00 no al4nostta na veselin nqma granici. sa6to taka ne ostavqite nikakvi dareniq za manastira. mili hora podkrepete tazi na6a blago4estiva iniciativa za da moje manastira da se o4isti ot bezverniq igumen veselin i ot geiove i alkoholici i otnovo da stane duhovno sredi6te

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 23.04.2013

Многоумажаеми г-н Ангел Георгиев,

Доброто ми възпитание и служебното ми положение не ми позволява за отправя по остри квалификации, относно вашето нагло поведение. Аз ви обвинявам в лъжа, за това че сте били посрещнати и сте дали пари на хора от манастира, а вие проздължавате да каканижите лъжи относно моето поведение и хората които са в манастира. Когато вие организирате и нахраншите поне 1 човек в продължение на една седмица, поне, а не в продължение на 18 годнини без чужда помощ, никаква субсидия или проект или програма, а със собствени средства и с доброволния труд на 5-6 човека, тогава имате право да ни съдите. Ежедневно храним 20-25 човека с топла котлува храна, хляб и плодове. Ако сегашните обитатели на манастира са имали някакви прегрешения в миналото си, Бог е този които ще ги съди, а БПЦ и в частност манастира е този които им дава възможност да осмислят грешките си и греховете си и когато са при нас, а това значи и близко до Бога да поправят живота си и да бъдат спасени благодарение на мен и на Църквата. Спрете с лъжливите си съждения и предположения за отношенията на хората в манастира. Всичко това почива на вашите фантасмагории и лъжи. Имате пълно право да информирате всички заинтерисовани институции, но съм длъжен да ви кажа, че това вече го е сторил предишния игумен - г-н Янчо Статев Илие /отец Ефтимий/ и институциите не са намерили нищо неродно, но са предписали - че има още какво да се прави за манастира, но не е чак толкова трагично, колкото го описват "доброжелателите" като вас.

Ваш в Иисуса Христа, вярващ, почтен човек, истински християнин - отец Веселин

angel georgiev за Голямобуковски манастир, 22.04.2013

mnojo jalko 4e edin igumen si pozvolqva da laje i o6te pove4e da se zakleva v Bog za lajite si no greha si e negov. az se zakleh v istinnostta na komentarite mi v svetata bibliq taka 4e pove4e nqma da se kalna a samo edin igumen s ciganski mantalitet moje da se kalne v semeistvoto si i to za laji. nqma da se povtarqm no 6te vi kaja 4e e laja 4e boklucite v manastira sa bili incidentno. sre6tnah se s moi priqteli koito sa hodili predi men na manastira i to ne vednaj i te sa6to sa vazmuteni 4e dvora na manastira e palen s bokluci .re6ili sme da ovedomim nujnite instancii za da se vzemat merki i da se spre ba6tiniqta i razorqvaneto na svetata obitel.po na6i li4ni prou4vaniq razbrahme 4e igumena otec Veselin e edin bezbojnik i mo6ennik. otec veselin ima nelegalna kuhnq uj za bedni koqto nqma nikakvi dokumenti nito ot HEI nito ot ob6tinata. v kuhnqta se gotvi s razvaleni hrani koito dve babi sabirat vseki den ot kofite za bokluk ot zelen4ukovata borsa i ot skladovete.nqkoi firmi im davat godna hrana no babite gotveli ot neq samo na otec veselin . ot furna za hlqb mu davat goden hlqb. za parlama davat hrana na 4etiri 4oveka klo6ari i na edna psihi4no bolna jena na ime veli4ka koqto q polzvat za prisluga v manastira. s hlqba i s produktite otec veselin hranel okolo 20 prasetakoito gleda blizo do manastira. v otgovor za sve6tite iskam vseki da znae 4e otec veselin nqma nikakvo pravo da prodava sve6ti kakvito na nego mu e izgodno. po ustava na balgarskata pravoslavna carkva vsqka carkva i manastir sa dlajni da prodavat ot vsi4ki vidove sve6ti. dokolkoto za ciganite- v manastira e palno s priuteni cigani i bezdomnici-alkoholici. da e izvestno na vsi4ki 6te vi kajem na6ite razkritiq- tozi taka nare4en gotva4 dqdo kolio e bil 10 godini v zatvora za opit za ubiistvo.s veselin se poznavat za6toto dqdo kolio sled kato izliza ot zatvora stava komardjiq i pose6tava kazina i drugi takiva hazartni zavedeniq. po tova vreme i tozi otec veselin e komardjiq i proigrava dosta carkovni pari. sega dqdo kolio e na vazrast i e v bezishodica i veselin go e priutil kato mu e dal da se razporejda s parite ot sve6tite v manastira . v manastira ima i geiove tova e izvestniq burgaski gei na ime Galin koito sled smartta na roditelite si prodava nasledstven apartament i profukva parite za sveji lubovnici . sled kato ostava v bezishodica veselin go priutqva v manastira.Galin i veselin sa stari poznati do kolkoto e izvestno veselin e bi seksualen haresva kakto malki momi4enca taka i malki mom4enca. no sega v manastira see oformila gei dvoika kato galin vodi lubovna vraska s izvestniq jurnalist ot vestnik duma na ime krasimir. krasimirse poznava s veselin ot hazartnite zali. krasimir si e zalojil apartamenta i go zagubla i sled kato e v bezishodica veselin go priutqva v manastira. krasimir e i alkoholik. qvno sa se sduhili s galin i sega galin i krasimir sa semeistvo v manastira. vsi4ki koito sa priuteni v nmanastirasa bezbojnici alkoholici i geiove. ne vqrvaite na tozi otec veselin toi ne milee za manastira a gleda sobstvenata si izgoda.

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 22.04.2013

Многоуважаеми г-н Ангел Гергиев,

Простено е човек веднъж да направи грешка и да е подведен и да излъже за нещо, но когато продължава да твърди повторно за първата лъжа, вече сериозно трябва да се замисли за поведението си и за достойнството си. Споменати лица найстина бяха в манастира, но много преди вашия коментар бяха извън манастира и няма как те да са ви поискали пари или да са разговаряли с вас. Просто не упорствайте в лъжите си. НИКОЙ НИКОГА НЕ Е ИСКАЛ ПАРИ ЗА ПАРКИНГ ИЛИ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА МАСАТА ПОД ОРЕХИТЕ. Бог ми е свидетел и ако лъжа да ме постигне Божия гняв мен и семейството ми, а вие можете ли с чиста съвест да призовете Бог за ваш свидетел.
Не е оправдано да дадете примерно 20 лева за гориво за да дойдете до манастира и да правите въпрос за свещи от 0.10 и 0.20 лв. които не са в употреба в нашия манастир. Те същиствуват в номенклатурата на църковните свещи, но не са в продажба в нашия манастир по чисто практична причина - когато има повече посетители, палят по малко но по големи свещи, които са по лесни за обслужване. От предишния ви коментар - относно празните бутилки от алкохол, разпръснатите дрехи, скъсани обувки и развалените плодове и зеленчуци - просто е било инцидентно а не постоянен интериор. Бутилки от алкохол може да е имало но това е било от гости на манастира а не от постоянно присъстващите - които са любители най вече на бира, но не на твърд алкохол. За това, ако имате желание може да се извините за лъжите си и повече не си позволявайте да клеветите манастира.

Ваш отец Веселин - тел. 0884909964

angel georgiev за Голямобуковски манастир, 22.04.2013

iskrenno saznavam 4e tozi otec Veselin iska da prekriegre6kite si i da ne stava qvno za naroda kakvo se var6i v svetata obitel no az se kazna v svetata bibliq 4e tova koeto kazvam v predniq mi komentar e samata istina. jalko e 4e lajite ne gi izri4am az a gi izri4a tozi uj igumen otec veselin, za6toto tezi dvama razboinici naistina bqha cigani. tvarde veroqtno e sled moq komentar da gi e mahnal ot manastira ili da gi e pokril nqkade no te si bqha v manastira i iskaha pari ot men. vtoro laja e 4e v carkvata ima sve6ti ot 0,50 st. no dori sega ve4e i da ima -kakto znae vseki hristiqnin v carkvite i manastirite se prodavat sve6ti ot 0,10 0,20 0,50 1,00 i 2,00 taka 4e vseki moje da preceni do kolko e al4en tozi igumen. no az pove4e nqma da go sadq neka Bog da go sadi

отец Веселин - игумен на манастира за Голямобуковски манастир, 21.04.2013

Многоуважаеми г-н Ангел Георгиев,

Вероятно не съзнавате какъв голям грях вършите като съзнателно се опитвате да манипулирате с лъжите си за състоянието и отношението на хората от манастира. Пишете вчера, т.е. на 18.04.2013 г. сте били посрещнати от двама циганина - Зоро и Христо. Да имаше такива лица, не са цигани, защото не всички българи сме снежно бели, но и двамата единия от повече от 20 дни работи в Созопол а другия вече повече от 10 дни се грижи за манастирските животни в друга ферма, далеч от манастира. Така че няма как да са ви посрещнали а и да сте им дали и 2 лева за паркинг. До тук ДВЕ лъжи.
В храма се предлагат свещи от 0.50, 1 и 2 лв. а не само от 1 лев. Трета лъжа и ако сложим и това че Христо не е бил в манастира, така че не е могъл да води диалог с вас в храма или пред него, стават ЧЕТИРИ лъжи. Готвача в манастира се казва дядо Кольо, той би ви предложил чай от местни билки - жълт кантарион, мащерка, риган и др. с мед, но никога не би ви поискал и разбира се не е искал пари от гостите на манастира за да ползуват външната маса. ПЕТА лъжа. Май станаха много лъжите. Не очаквам да ми се извините за квалификациите по моя адрес, защото те почиват на Вашите лъжи, но е редно да направите ревизия на собственото си поведение и най вече за отношението ви към манастира и неговия закрилник и покровител "Св.Богородица - Живоприемен източник". Аз съм Ви простил, но дано и Тя да ви прости. Ако някой ви е подвел и по неговите диктовки сте писали горепоменатите ЛЪЖИ, то моя приятелски съвет е повече да не се подавате да творите подобни долнопробни
пасквили и този човек да бъде далеч от вас, защото Бог поруган не бива и едва ли ще прости и на вас и на него, ако не се покоете и не коригирате поведението си към манастира и към хората които не познавате.

Ваш в Иисуса Христа - отец Веселин

angel georgiev за Голямобуковски манастир, 19.04.2013

v4era posetih manastira. bqh 4ul za tozi manastir no do sega ne bqh hodil. no kakvo se slu4i.slizaiki ot kolata me posre6tnaha dvama maje-cigani ediniqt nemoje6e da govori dobre na balgarski . a drugiqt be6e nisak i 4eren. niskiqt ciganin mi kaza 4e trqbva da im dam 2 lv za tova 4e sam sprql kolata si pred manastira taka bilo vzimali taksa taka bil kazal igumena. kakvo da se pravi dadoh im 2lv i vleznahme s jena mi v dvora. tragnahme da razglejdame i bqhme potreseni ot gledkata. celiqt dvor be6e palen s razni bokluci- izgnili zelin4uci ,parcali. skasani obuvki,prazni butilki ot alkohol . vlqzohme v hrama a tam ima6e sve6ti samo ot 1 lv popitahme dali nqma po eftini a drebniqt ciganin ni nahoka 4e sme bili svedlivi i kaza 4e v tehniq manastir se prodavat sve6ti samo ot 1lv. ot ciganina razbrahme 4e se kazva hristo i 4e bil poslu6nik v manastira. kakto i da e i tova go pretarpqhme i zapalihme sve6ti . kato izlqzohme ot hrama vidqhme 4e ima masi pod edni darveta i popitahme dali moje da sednem i da hapnem kakvoto si nosim. edriqt ciganin na razvalen balgarski ni kaza 4e 6tql da popita upravitelq na manastira koito se kazval dqdo kolio . a ot ciganina razbrahme 4e toi samiqt bil brigadir na manastira i se kazval Zoro. sled malko Zoro i dqdo kolio doidoha pri nas i kolio kaza 4e moje a obqdvame v dvora na manastira no trqbva da platim 10lv. za6toto tova bilo 4astna zamq. togava nie potreseni si tragnahme bez da obqdvame. sramota e da iskat taksi v manastir i to pone da ima kakvo da se rzgleda i da ima udobstva a to za da gledame razhvarleni bokluci i negramotni cigani trqbva da pla6tame. neznam koi e igumena na manastira no qvno e bezbojnik i razboinik pove4e nikoga nqma da se varna na tova mqsto

мирянин за Голямобуковски манастир, 24.03.2013

Преди няколко дни посетих манастира с няколко роднини и тази полемика и скандали ме изненадват неприятно. Личи си, че доста от пишущите тук имат лични интереси и стремежи. Инак, туй оклеветяване не го обяснявам. За истината съм длъжен да кажа, че повечето писания са неистинни. В черковата свещи има и е постоянно отворена за посещения и молитви. А целебната вода не се плаща. Ние напълнихме няколко туби и никой не е искал и грош, а в двора имаше хора от работниците, които нощуват там. Дворът бе почистен и си личеше, че се прави основно чистене и дребни ремонти. Туй, че няма стаи за нощувки е проблем. Мисля, че една къща, дето е в двора за туй ще служи, ама е недовършена. Сигур, няма пари. Дай Боже манастиря да се възроди и посреща и гости и туристи, а не да се разпарчетоса от нечисти люде, които май себе си пред Него турят.Амин

християнка за Голямобуковски манастир, 27.01.2013

Г-н Георги Илиев или който и да се крие зад това име как не ви е срам в форум за манастир да отправяте заплахи срещу хората. Какъв християнин сте не е ли казал Христос,, Когато ти ударят плесница по едната страна ти си обърни и другата,, Но явно вие и Библията не сте чели а се имате за християнин. Очевидно е че някой ви кара да пишете тези нехристиянски закани но така и вие с него си навличате грях. Не защитавайте отец Веселин, аз също скоро посетих манастира и видях в какво състояние е светата обител. Ходила съм преди три години в манастира и преди месец реших отново да отида но бях разочарована. Вместо новият игумен да е подобрил манастира, видимо си личи че сега манастира е в по окаяно състояние от преди. Не съм против отец Веселин нито против отец Ефтимий и двамата имат както добри черти така и лоши. но важното е че игумена на манастира трябвя да се старае да подобри състоянието на манастира а на този етап това не се вижда. г-н Илиев дайте да не прикриваме самата истина или според вас всеки който казва истината ще го обиждате и ще му се заканвате да го биете и мен ли сега ще биете ами с удоволствие ще дойда където кажете за да ме набиете и ще се радвам че ще бъда бита за правдата но жалко за вас че ще отговаряте пред Бог за злините си. Дано Бог да вразуми отец Веселин и той да си поправи грешките и да започне да прави нещо добро за състоянието на манастира а не да мисли само за бизнеса си с животни и дървесина. дай Боже Бог да вразуми отец Веселин и в най скоро време посетителите на манастира да бъдат посрещани от монаси а не от бездомни алкохолизирани цигани и турци.

Пенко Събев за Голямобуковски манастир, 24.01.2013

Професоре много хубави думи казвате за Йоаникий и това безспорно е така но вие казвате само добрите качества на митрополита а защо не кажете какви злини прави за църквата като според вас Йоаникий е светец защо искаше преди години да прави голямобуковския манастир музейна сбирка и защо го даде под наем да гледат крави в метоха на манастира Явно не аз а вие не сте запознат с истината а пишете това за което ви се плаща да пишете Защо отклонихте темата и не отговорихте на въпросите ми за светеца Веселин или така ви отърва Вярно е има кой да ни съди нека Бог да отсъди кой казва истината и кой не И не казвайте блогословения за Йоаникий и Веселин защото те не са направили нищо добро за този манастир а кажете истината кажете Бог да благослови архимандрит Ефтимий че триесет години се грижеше за манастира доколкото позволяваха силите му а вашите светци Йоаникий и Веселин го набиха и го изгониха за да могат да се настанят наготово

Проф. Стефан Станчев за Голямобуковски манастир, 23.01.2013

% Реплика на коментарите на Пенко Събев от 23.01.2013 г. %

Парорийския манастир и / или както е известен в настоящето Голямобуковския манастир "Св. Петка" заслужава, а още повече във форум като този да се отнасяме поне с малко уважение. Когато се говори и / или коментират делата на духовните ни пастири и водачи от енорияшите - то те трябва да са в нормите на поведение определени от православната ни вяра.

Постарах се, но явно неуспешно, да ви предпазя от думите, с които изписвате НЕИСТИНИТЕ, които постоянно - неуморно творите незнайно защо. Постарах се, но явно неуспешно, да ви предпазя да не персонализирате коментартите си, а да насочите вниманието си към нещо позитивно и градивно в полза на всички нас. Постарах се, но явно неуспешно, да ви предпазя да не изричате напразно името Господне.

Това, което изразявате в коментарите си - тази демонстрация на силно емоционални и зависими чувства от омразата, злобата, а може би и завистта не знам как може да се впишат в образа на православния християнин, какъвто вие настоявате че сте. Вашето поведение не показва да познавате Десетте Божи Заповеди, а да не говорим за ценностната система на православното християнство.

Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Йоаникий е един много силен във вярата си духовник и високо ценен книжовник, и просветител. С неговата благодатна благословия са се случили много хубави неща в полза на православната ни вяра и общество. И това ли не знаехте?

Прекалихте... Минахте всички граници... Но вие може би знаете, че има кой да ни съди, но ако го знаете - не знам с каква съвест спите...

Това е последната реплика, която правя на вашите коментари. Не смятам повече да си губя времето с вас по силата на поговорката "Ако се бориш с прасе - на него ще му хареса, но ти ще се окаляш."

Ще се радвам все повече и повече родолюбиви българи и християни да подпомагат инициативите на нашите духовни пастири и водачи за подържане, съхраняване и предаване на Православието на идните поколения.

Препоръчвам горещо, като мирянин който повече от 30 години посещава това Свято място, на всички родолюбиви християни и техните гости да се запознаят с историята на Голямобуковският Манастир "Св. Петка" и да го посетят (ако не са го сторили досега) за да почувстват лично силното духовно присъствие на Св. Григорий Синаит.

Оставам с молитва - Господ да даде здраве и живот на Дядо Йоаникий и на Отец Веселин да продължат започнатото дело за радост и щастие на всички нас, които пазим Православната ни вяра!

Амин.

Пенко Събев за Голямобуковски манастир, 23.01.2013

Измисленият професор Стефан Станчев, знаем че защитавате приятеля си Веселин но думите ви са безсилни. Цял Бургас знае защо дядо Йоаникий изгони Веселин от храм Св. Троица и защо му забрани да служи. Като го защитавате обеснете на хората защо като е уж толкова свят Веселин не живее с жена си, а жена му е при майка си в кв. Лозово, а Веселин живее с една алкохоличка и пропаднала жена на име Диана. Не се мъчете да прикривате прегрешенията на Веселин, никой няма да ви повярва. Всеки който посети манастира ще се увери че вие лъжете. Не навличайте грях върху себе си като защитавате този злосторник. Но очевидно е че и вие сте от неговата банда и че и вие сте злосторник като Веселин. Явно е че имате полза от Веселин и затова го защитавате, но думите ви са безсилни. Всеки който желае може да провери в интернет като напише в търсачката на гугъл името отец Веселин и всеки ще види че, не аз, не вие" уж професоре", а фактите говорят. В интернет ще видите изявление на дядо Йоаникий в което пише защо забранява на веселин да служи, ще видите защо дядо Йоаникий не си дава благословията за клошарската кухня на Веселин, ще видите как един свещенник Веселин,, светеца,, бие събрата си архимандрит Ефтимий. Измислен професоре обеснете защо,, свети,, Веселин като е толкова добър свещенник беше шест години без работа след като дядо Йоаникий го изгони и защо не го искаха в никоя епархия. Заклевам се пред Бог че всичко което казвам в този и в предния ми коментар е истина а не лъжа .приди една седмица посетих манастира и казвам това което съм видял. Скъпи хора моля ви посетете поне веднъж манастира за да се уверите че думите ми са истина. Жалко че това прекрасно място ще бъде осквернено от,, Светеца,, Веселин подкрепян от долни зли твари като този измислен професор и измисления монах Андрей който е шута на Веселин, но както се казва,, рибата мирише от главата,,. Какво можем да очакваме от един Дядо Йоаникий който е бил доносник на държавна сигурност, освен да сложи умишлено злосторника Веселин за игумен за да разруши светата обител. Защото както знаем комуниста Йоаникий не гледа да съгради манастири и църкви а гледа да ги руши. вижте колко изоставени манастири има в цяла България това е плод на труда на митрополитите комунисти. сега Йоаникий иска да запише и този манастир в графа ,,ИЗОСТАВЕНИ,, Нека Бог да накаже тези злосторници Йоаникий и Веселин и техните протежета измисления монах Андрей и на никому известния професор Стефан Станчев.

Проф. Стефан Станчев за Голямобуковски манастир, 23.01.2013

% Реплика на коментарите на Пенко Събев от 22.01.2013 г. %

Голямобуковския манастир "Св. Петка" или както е бил известен в миналото Парорийския манастир създаден от Св. Григорий Синаит е нещо уникално, нещо което е трудно да се опише поради приносите, които имат неговите ревностни последователи в различните сфери на познанието. Парорийския манастир е дар от Бога за всички православни християни без значение от тяхната национална принадлежност. Ние българите, като богословен от Бога народ имаме и това богатсво, което не можем и / или не искаме да опазим.

Ще се наложи да се повтарям, за което моля любезния читател да ме извини, но уважаеми господине ако не можете да подпомогнете дадено начинание то поне не му пречете да се осъществи. Явно това, което вече съм публикувал тук по-рано е било точно за хора като вас.

Не е ясно каква е мотивацията ви да персонализирате своите коментари и да пишете откровени неистини във форум като този. Ако вярвате на всичко това, което сте написали ще ви помоля да бъдете любезен да запознаете и правораздавателните органи на Р България, и да се проявите като съвестен гражданин и християнин. Ако не го направите, след тези силни думи които използвахте, то репутацията ви на съвестен гражданин и християнин основателно се поставя под съмнение.

Доколко познавам Отец Веселин, а мисля че го познавам добре и високо ценя нашето приятелство, той не е крадец. Няма как свещеник като него, който е работил в различни Епархии на БПЦ да е извършил това, в което го обвинявате и пак да е свещеник. Допускате ли, че Техни Високи Преосвещенства, за които е работил Отец Веселин през годините, не поддържат добра комуникация и не знаят кой свещеник, кога и какво е направил!? Тези неща, които пишете противоречат на всяка здрава логика.

По отношение на социалната кухня, която Отец Веселин създаде и поддържа вече повече от 15 години е дело, което заслужава само и единствено уважение. Целогодишно се полагат грижи за възрастни-, социално слаби- и бездомни хора, като техният брой постоянно се увеличава. Няма да е скромно ако се каже, че благодарение благословията на Дядо Йоаникий това е една от първите, а да не кажа първата такава инициатива на БПЦ, с която трябва само да се гордеем, че е в нашата Епархия - в моя роден град. За издателската и просветна дейност на Отец Веселин може да се говори много. Като пример само ще спомена неговата инициатива по създаването, а в последствие и участието му като автор и водещ на предаването "Християнски Календар" по ТВ "СКАТ"; подпомагал е с лични средства издаването на много книги и просветни материали с религиозна насоченост.

За да се осъществи каквато и да е дейност за нуждите на Манастира са необходими хора, които на доброволни начала (всеки според възможностите, които са му дадени от Бога) дава своя принос за поддържането, съхранението и опазването на Светата обител. Само може да се възхищаваме и радваме, че все още има такива ревностни християни за разлика от нас, които забързани в ежедневието си отделяме все по-малко време за такъв тип дейност. И вместо господине да се изразите: Дай Боже повече такива българи да помагат за / на Манастира, вие им правите някакви грозни квалификации. Нали не мислите, че сте Богоравен? Защото ако мислите, помагате ми да разбера защо сте заляли този форум с неистините, които сте изписали.

Препоръчвам горещо, още веднъж, като мирянин който повече от 30 години посещава това Свято място, на всички родолюбиви християни и техните гости да се запознаят с историята на Голямобуковският Манастир "Св. Петка" и да го посетят (ако не са го сторили досега) за да почувстват лично силното духовно присъствие на Св. Григорий Синаит.

Оставам с молитва - Господ да даде здраве и живот на Дядо Йоаникий и на Отец Веселин да продължат започнатото дело за радост и щастие на всички нас, които пазим Православната ни вяра!

Амин.

Пенко Събев за Голямобуковски манастир, 22.01.2013

Мили хора от много години посещавам редовно този манастир и при предишния игумен и сега. Трябва да ви кажа че това което пише този монах Андрей че са се оправили нещата в манастира нее вярно. Този монах Андрей е всъщност Мариан от Бургас който от близо десетина години е много приближен на отец Веселин. Дори Веселин го оправи да стане монах. Също това което казва този професор Стефан Станчев не е вярно. Можете да посетите манастира и да се уверите че тези двамата не казват истина, а гледат с лъжи да направят злосторника Веселин светец. Отец Веселин е свещенник от тридесет години но винаги е бил мошенник. Беше в храм Св. Атанасий в Бургас, там Веселин беше превърнал храма в чеинч бюро като обменяше валута в олтара на храма, а вечер ходеше да играе комар на машинките близо до храма. По това време отец Веселин беше изгонил жена си и живееше с любовницата си Ивана. Ивана му даде петнадесет хиляди лева на заем но след няколко месеца Веселин хвърли любовницата си Ивана от дванадесетия етаж, но нищо не му направиха защото тои се оправда че тя сама скочила. След това го преместиха в храм Св. Троица. там Веселин направи социална кухня като две баби ходиха всяка сутрин на зеленчуковата борса и събираха от кофите за боклук изхвърлените зеленчуци и така готвиха да дават храна на бедните, а за тези бедни Веселин получаваше всеки месец от общината пари но той си ги прибираше за себе си. По това време Веселин приюти в църквата да живеят деца сираци, но след време продаде две от момиченцата за проститутки. Също караше момичетата да правят секс с него за това че ги е приютил. След време и от Св. Троица го изгони дядо владика. Оказа се че има финансови злоупотреби и така сливенския владика Йоаникий му забрани да служи. Тогава Веселин отиде във Враца, но и от там го изгониха защото и от там крал църковни пари. Тогава отиде във Варна и от там го изгониха пак затова че е крал от църквата. Владиката Йоаникий като помисли че Веселин сее поправил го съжали и отново го прие в сливенска епархия като го сложи игумен на Голямобуковския манастир. Веселин нанесъл побой на предния игумен на манастира отец Ефтимий и го изгонил и така останал сам да дирибейства в манастира. Всеки който е посещавал манастира знае че отец Ефтимий беше от алтернативния синод но се грижеше добре за манастира. Ако отидете сега ще видите че всичко което е направил отец Ефтимий е разрушено. Няма ги цветните алеи, стенописите на магерницата са осквернени, аязмото е затлачено. В двора на манастира е пълно с прасета които са разровили всичко. Ще видите че двора е пълен с боклуци и празни ботилки от вино и ракия. Пред магерницата е пълно с разхвърляни развалени плодове и зеленчуци които Веселин носи от кофите за воклук за да си храни прасетата. В храма няма кой да ви посрещне а и няма от каде да си запалите свещица защота не гори нито едно кандило, свещи има само от един лев по евтини няма. Ще видите в двора младо момче което е в окаян мръсен външен вид и което псува животните които се разхождат в двора на манастира. На момчето по всичко му личи че е с психически отклонения. До каменната сграда ще видите трима цигани единият около 20 г другият около 25г и идин около 45 годишен които режат някакви дърва и ги товарят в камион. Най вероятно Веселин е решил да унищожи и манастирската гора. след всичко това при нашето посещение решихме да си тръгваме и преди да се качим в колата видяхме че от магерницата на манастира излезнаха двама които започнаха да говорят на турски в двора на манастира. Само остава въпроса какво правят турци в светата обител и каква полза има Веселин от тях. Това е истината за,, светеца,, отец Веселин и какво е състоянието на манастира сега.

преподобния монах Андрей за Голямобуковски манастир, 22.01.2013

В манастира вече всичко е нормализирано отец Веселин е изгонил алкохолиците от светата обител и вече манастира е отново едно прекрасно място за посещение

Любен за Голямобуковски манастир, 22.01.2013

Това което пише уж професора Стефан Станчев не е истина, този уж професор е приятел на отец Веселин и затова пише толкова мили и неверни неща за въпросния отец. Веселин е превърнал манастира в обор за животни и приют за психично болни и педераси. Всеки може да посети манастира и да види в какво окаяно състояние е манастира и всичко това е с уж добрите намерения на Веселин.

Проф. Стефан Станчев за Голямобуковски манастир, 22.01.2013

Световно известна Света обител...Пасторална атмосфера... Автентичност... Одухотворено място благословено от Бога... Родното място на Исихазма... Едни от първите последователи на учението са Св. Теодосий Търновски, Св. Патриарх Евтимий, Св. Киприан, Калист I Константинополски... Манастир създаден от Св. Григорий Синаит... Това е историческият, световно известен Парорийският Манастир... Това е Голямобуковският манастир "Св. Петка"!

Народопсихологията ни (достойно описана от Проф. Хаджийски,а в последствие и от Проф. Марко Семов), българската действителност и бездуховната атмосфера, в която сме принудени да живеем не могат постоянно да извиняват проявите на някакви хора (които не само за обществото, но са вредни и за самите себе си) с демонстрациите на комплексите си и то на най-неподходящите места. Ще се радвам ако поне във форум като този се споделят обективни, честни и безпристрастни мнения за културно историческо ни наследство (манастири), нещо което все още имаме защото то явно само това ни и остана.

Имам честа и удоволствието лично да познавам Отец Веселин, който в момента с Благословията на Сливенския Митрополит Йоаникий се е заел с нелеката задача да опази, съхрани, реставрира и предаде на идните поколения Светата обител на Св. Григорий Синаит. Ако не можем да бъдем полезни в това начинание то нека поне да не пречим. Тези откровени неистини, които се пишат - та дори се стига до там, та да се пише и от негово име (от името на Отец Веселин) - явно се пишат от хора с недобро име и съмнителна репутация, които не се знае какво целят... Това го пиша най-вече във връзка с последният безумен коментар, че има входни такси... за режима на посещение... за светената вода...

Препоръчвам горещо, като мирянин който повече от 30 години посещава това Свято място, на всички родолюбиви християни и техните гости да се запознаят с историята на Голямобуковският Манастир "Св. Петка" и да го посетят (ако не са го сторили досега) за да почувстват лично силното духовно присъствие на Св. Григорий Синаит.

Оставам с молитва - Господ да даде здраве и живот на Дядо Йоаникий и на Отец Веселин да продължат започнатото дело за радост и щастие на всички нас, които пазим Православната ни вяра!

Амин.

ставрофорен иконом Веселин Димитров и д игумен на Голямобуковски манастир за Голямобуковски манастир, 05.01.2013

Уважаеми братя и сестри в Господа, от 15.01.2013 година в манастира ще бъде въведена такса вход която ще важи за всички посетители на манастира като, за деца до 7 години входа ще е 2 лв. , а за възрастни входа ще е 5 лв. на човек .Също така се въвежда такса за пълнене на вода от аязмото на манастира, като цената е 0,50ст. на литър. В манастира може да пренощтувате на палатка като поставянето на палатка струва 10лв. на ден. В двора на манастира може да се насладите на постоянна изложба на стари модели руски трактори и камиони, както и на постоянна изложба на български животни-коне, овце ,кози, кокошки, кучета ,котки и цяло стадо прасета. Манастира е известен с това че, водата от лековития извор лекува хора с психични заболявания, а също лекува хора с обратна сексуалност/ гейове /.За психично болни и гейове които желаят да се лекуват в светата обител нощуването е безплатно, независимо колко дни ще е престоят ви.желаещити за лечение могат да получат повече информация като се обадят в Сливенска Св митрополия на тел. 044/625621

anonimniq за Голямобуковски манастир, 16.11.2012

za6to se 4udite 4e manastira e v okaqno sastoqnie i za6to pri predniq igumen arhimandrit Eftimii manastira be6e dobre poddarjan 6te vi otgovorq.parvo vijte koi stopanisva manastira tova e slivenskiq mutropolit ioanikii koito ne se interesuva za malkite manastiri za6toto nqma finansova izgodA ot tqh a i toi samiq da ne zabravqme 4ee komunist i donosnik na darjavna sigurnost. izgoniha otec eftinii za6toto ne bil ot kanoni4nata carkva a samiqt ioanikii ne spazva kanonite za6toto po kanon igumen na manastir trqbva da e monah a ioanikii sled kato izgoni otec eftimii sloji za igumen na manastira sve6tennik ot burgas tova e skandalno izvestniq otec veselin dimitrov.otec veselin be6e izgonen ot slivenska eparhiq zaradi finansovi zloupotrebi ,otide v vraca i ot tam go izgoniha pak za krajba na carkovni pari, otide v varna i ot tam go izgoniha i ioanikii pak go pribra kato go sloji igumen na golqmobukovskiq manastir.otec veselin ne se interesuva za blagoto na manastira toi vze jivotni i prevarna manastira v obor a za da ne pla6ta na rabotnici da mu gledat jivotnite toi sabira na manastira alkoholici,zatvornici geiove, i klo6ari koito sa saglasni da rabotqt za edno spane i za hrana.tova e polojenieto kak iskate manastira da e v dobro sastoqnie dokato tarpim tezi vladici komunisti koito imat za cel da ru6at carkvata 6te e taka .

Любен за Голямобуковски манастир, 14.10.2012

Днес посетих манастира за пръв път, а най-вероятно и за последен.Пътя до там е ужасен. Разбит черен път с много камъни и тук таме асфалт. Надявах се да си струва, но ето какво заварихме.
На входа ни \"посрещнаха\" двама майстори които бяха разглобили половин трактор. В целия двор бяха разхвърляни машинни елементи, миришеше на масло и нафта. Малко по навътре няколко жени затваряха буркани, а в близост един кон /с не особено здравословен вид/ се разхождаше свободно. Свободно дотолкова доколкото му позволяваше неговия стопанин, който го замеряше с пръчки и псуваше когато коня отидеше да яде от някаква кофа.
След преминаването на препядствието \"дали ще ме ритне коня\" по тясна пътека, осеяна с разхвърляни кофи, гумени ботуши и подобни, се стига до входа на църквата. По-разхвърляна и неподдържана църква аз лично не съм посещавал.
Усещането с което останах е, че посетих някакъв вид комуна, в която съжителстват хора които нямат нищо общо с духовния живот. Няма лошо, хората не пречат на никой, пък и трябва да се яде. Но табелите \"манастир\" подвеждат хората които идвайки се чудят \"дали не сгреших\". Всеки който покори този връх ще намери отговора.
Като обобщение - ако познат или непознат ме попита \"да отида ли да видя Голямобуковския Манастир\", ще отговоря: категорично НЕ. Не си струва.

пенко събев за Голямобуковски манастир, 23.09.2012

Имаме роднини в голямо буково .на 15.09.2012 е празника на селото.отидохме до манастира пътят е в окаяно състояние поради свалянето на трупи от големи камиони с нормален автомобил е трудно.на входа на манастира ни посрещна глутница прасета.в двора цари безпорядък и хаос.из целия двор се разхождат свинемайки с малки прасенца.в самия храм не е поддържано и е мръсно.изворът до входа на манастира е занемарен.целият е във водорасли .при стария отец Евтимий беше по чисто и приятно.нашето семейство редовно ходи там от дълги години.след последното посещение вече сме под въпрос.

venelin за Голямобуковски манастир, 09.09.2012

страхотно местенце просто нямам думи дано да се намерят хора които да помогнат за реставрацията му

БаткоВладко за Голямобуковски манастир, 10.07.2012

Такъв кич не бях виждал още. С тези кичозни стенописи прилича на джамия. Иначе мястото е уникално

Катя Танева за Голямобуковски манастир, 29.04.2012

Днес за първи път посетих Манастира и определено усетих спокойствието което предлага! Красиво и диво място! Има какво да се желае още по изграждането му, но се надявам с Божията помощ да се подобри и разрасте!

АНДРЕЙ за Голямобуковски манастир, 02.02.2012

Много красиво и екзотично място,горещо го препоръчвам!

pantera за Голямобуковски манастир, 09.01.2012

ходя на манастира вече 10 години и в по окаяно състояние от сега не съм го виждал

Пенчо за Голямобуковски манастир, 29.06.2011

В манастира НЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ НОЩУВКИ!!! Все още няма завършени сгради за тази цел.

Viper за Голямобуковски манастир, 16.05.2011

Не е вярно, че манастирът е в това състояние заради отец Евтимий. Лично го познавам и знам че се грижеше добре за манастира и то с оскъдни средства. Новата сгада е построена с дарения, включително и от чужбина. От 2007г насам всяка година ходя до манастира и всеки път заварвам отец Евтимий да работи, никога не стои на едно място. Както и пише в информацията по-горе, отецът се грижеше добре за манастира. Не разбирам защо го изгониха!

tanq stoqnova за Голямобуковски манастир, 15.05.2011

Много го харесвам този манастир.

anonimen за Голямобуковски манастир, 05.05.2011

Искам да кажа на всички миряни вече официално че манастира е с нов игумен от 01.05.2011г. - отец Веселин Димитров от Бургас. Манастира е в окаяно състояние заради отец Ефтимий!!Призовавам всеки който милее за благото на манастира да се обърне към новият игумен Отец Веселин Димитров - тел. за контакт 0884909964.

анонимен за Голямобуковски манастир, 05.11.2010

Този манастир е в Сливенска епархия, но в момента е стопанисван от другия синод. А иначе може би мястото трябва да остане такова диво и да не е много оживено.

иванова за Голямобуковски манастир, 05.08.2010

Миналата година ходих през август месец От Сливен тръгнахме специално за този манастир Надвечер бяхма там Заварихме един млад мъж, който не му се говорише, църквата затворена , а за нощуване и дума не можеше да става Моето семйство от 1993 г посещаваме редовно манастирите, но като този манастир не бяхме виждали Нека епархията се погрижи за този манастир и дано БОГ помогне там да заживеят хора , които ще говорят , а не да си служат с нечленоразделни звуци! А иначе самото място е диво и приказно, красива природа и много лош път!

D.A. за Голямобуковски манастир, 24.09.2009

Благодаря за информацията, така нужна за това свято, но недостатъчно известно на българите място!

Georgiev Georgi за Голямобуковски манастир, 30.08.2009

"Настаняване в манастира:
В Голямобуковския манастир има двуетажна жилищна сграда, в която се приемат гости."
Сградата на метоха обявенз а за паметник на културата и оставена на грижите на БПЦ и държавате е в руини.
Разрушен от времето и стихиите е и черния път за ремонта на който община Средец не може да отдели средства. На места има асфалт на места трошено каменна настила а на места пътят е в изключително окаяно състояние.

Georgiev Georgi за Голямобуковски манастир, 30.08.2009

"Настаняване в манастира:
В Голямобуковския манастир има двуетажна жилищна сграда, в която се приемат гости."
Сградата на метоха обявенз а за паметник на културата и оставена на грижите на БПЦ и държавате е в руини.
Разрушен от времето и стихиите е и черния път за ремонта на който община Средец не може да отдели средства. На места има асфалт на места трошено каменна настила а на места пътят е в изключително окаяно състояние.

 

Изпрати коментар

Моля, напишете името си и коментара си за манастира на кирилица.
Вашето имe :
Вашият e-mail :
Вашия коментар :
 Please type this word.
Моля въведете защитната дума
от картинката.:

Бърз избор на манастир

Карта на манастирите в България

Карта на манастирите в България

Региони

Епархии

Най-често търсени